dj III trzaska jak by się łamał
dj III trzaska jak by się łamał
Witam. Mam problem mianowicie kilka dni temu robiłem 180 i niedokreciłem :/ i cos strasznie trzasło tak jak by rama pękła ale to sprawdzałem wszystko gra a zresztą ramka to suburban. i od tamtego czasu gdy skacze z czegos powyzej 1,5 metra na płaskie i nie ztłumie pożądnie to własnie tak wyjebczo trzaska :/ co to może być ?? sprawdzalem dj nigdzie nie widac pęknięć
qrde, to mi powiedz co u mnie trzaska....rower stoi luzem, lekko go dotkniesz, coś postrzeli, a z buta zdejmiej będzie cicho siedział....nie żart, tyko serio :P A u Ciebie może to byc coś ze sterami, mostek, tylko nie wiem zabardzo jak, ale ja tak miałem jak do tyłu jechałem i pzrednim zachamowałem, coś też strzelało, WD 40 popsikałem między podkłaki, na tą opaskę na amorze i już nie strzeala....a może korba/suport?? :> Kiera też mi stzrelała zanim się złamało....to może być praktycznie wszystko, tak juz jest :/
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
hmm moze zdemontuj amora , umyj jesli syf jakies bloto ktore utrudni ogledziny , obejrzyj w dobrym swietle kawalek po kawalku jesli nic to rozkrec i tak samo obejrzyj , w miare mozliwosci probuj cos docisnac rekoma odgiac zeby wywolac trzask ... w moim przypadku kazde pekniecie znajdowalem myjac rower ...
odginałem amora z zenątrz nie widać zadnych pęknięc cośw środku pewno. Ale teraz tak się zastanawiam czy to nie stery ale w sumie mają jakieś 2 miechy to chyba za szybko żeby padły. nie wiem moze kiedys z kumplem rozbiore amora. Myślałem ze już komuś się przytrafił taki defekt ale z tego co widzę to raczej niezabardzo. pozdrawiam. Oczywiście niepogardze jeszcze jakimiś opinjami z waszej strony :)
ja mam inny problem również zwiażany z dziwnymi dziwkięami :/ jak skocze i wyląduje na tylnie kolo chocby z krawężnika i nie zaamortyzuje tego to cos trzeszczy/strzela, mam wrażenie ze kolo wypada ale ono ani nie ma luzów, jest dobrze dokręcone :/ czyli albo coś w piaście albo moze łańcuch? jest dość mocno napięty i nie wiem czy to o nie robi mi jakiegos pśikusa :D
-
- Kontakt: