co jest wiekszym hardkorem?
co jest wiekszym hardkorem?
tak sobie przegladam forum i widze ze ludziska podaja np. ze potrzebuja ramki do fr albo do lekkiego dh. tak sobie mysle co tam naprawde jest bardziej wymagajace od sprzetu? przeciez w dh licy sie predkosc a przeszkody to raczej korzenie i kamienie. we fr natomiast mamy dropy i inne extremalne bajery. jestem ciekaw co wy o tym sadzicie ale ja uwazam ze freeride jest bardziej hardkorowy.
wedłóug mnie rownież fr więcej wymaga od sprzętu w końcu we fr sprzęt poddawany jest wielkim przeciążeniom (skakanie z 10-15 m dropów to już nie jest light'owa zabawa) a lekki dh hmmm to szybka jazda po niezbyt trudnym terenie (niezbyt wymagającym dla rowerzysty "obytego" z dh
takie jest moje zdanie :)
pozdro all
takie jest moje zdanie :)
pozdro all
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=81335
Nie wiem co jest wiekszym hardkorem ale wiem co jest NAJWIEKSZYM hardkorem. zamieszczanie takiego topica i niemrawa nadzieje ze nie zostaniesz zlbuzgany ( co jeszcze, ku mojemu zdziwieniu nie nastapilo )
Tu nie chodzi o to co jest bardziej hardkorowe tylko o to co daje wiecej zabawy a to juz sprawa indywidualna.
Tu nie chodzi o to co jest bardziej hardkorowe tylko o to co daje wiecej zabawy a to juz sprawa indywidualna.
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
Hehe, dobre pytanie :) Jak gdzieś czytałem, to rowerem do FR można jechać niby wszędzie, nawet na 100km wycieczke, chociaż wątpię w to, jak niektóre widzę :P Dh to są właściwie zawody, nienajcięższe biki, stworzone do łykania wszystkiego co się rusza i nie, tłumienia i extremelnych prędkości.....Ja skłaniałbym się też do FR, że jest bardziej hardcorowe :P Tricki, uskoki, chopy :D To jest właśnie TO :D
http://dhcyc.pinkbike.com
-
- Lokalizacja: Ze świata, kraju, miasta, dzielni gdzie nawet niebo jest *******...
- Kontakt: