Wada wzroku a okulary ochronne.
Wada wzroku a okulary ochronne.
Kupiłem ostatnio okulary na rower BBB PowerView BSG-20, bo miały możliwość podczepienia szkieł korekcyjnych i posiadały dodatkowe szkła przezroczyste. Chodziło mi głównie, żeby podczas zjeżdżania z góry chroniły mi oczy przed wiatrem. Dałem dorobić szkła korekcyjne, ale przez to, że okulary sa wygięte odpowiednio do kształto twarzy to korekta też i dlatego powstają zniekształcenia tuż przy nosie (tam gdzie zaczynają się szkła) szczególnie przy prawym szkle. Z góry mówię, że nie jest to wina szkieł ochronnych. Jeśli ktoś wie jak pozbyć się tego problemu, to będę bardzo wdzięczny, bo prawdopodobnie czekają mnie kolejne wakacje "z wiatrem w oczach".
lepiej wyjdziesz na soczewkach
co prawda kolejny wydatek ale komfort nieporownywalny, a nikt ci nie kaze nosic ich codziennie jak bedziesz tylko na rower zakladal to pakiet na 1/2 roku wystarczy ci na nawet na caly rok ( jesli zmieniasz plyn jak trzeba to nawet jedna para moze lezec 3 miesiace, mowie tu o miesiecznych soczewkach DZIENNYCH ). a az taki wydatek to nie jest, wiadomo ze im bardziej zlozona wada tym drozej, ale ja np. mam wade sferyczna i cylindryczna i dalekowidz ( +2,25, +2,5 ) + astygmatyzm i dla mnie komplet ( na lewe i prawe oczko )bausch&lomb kosztuje 300zl, a kolezanka co ma tylko sfery ma soczewki te same za 130zl :-)
co prawda kolejny wydatek ale komfort nieporownywalny, a nikt ci nie kaze nosic ich codziennie jak bedziesz tylko na rower zakladal to pakiet na 1/2 roku wystarczy ci na nawet na caly rok ( jesli zmieniasz plyn jak trzeba to nawet jedna para moze lezec 3 miesiace, mowie tu o miesiecznych soczewkach DZIENNYCH ). a az taki wydatek to nie jest, wiadomo ze im bardziej zlozona wada tym drozej, ale ja np. mam wade sferyczna i cylindryczna i dalekowidz ( +2,25, +2,5 ) + astygmatyzm i dla mnie komplet ( na lewe i prawe oczko )bausch&lomb kosztuje 300zl, a kolezanka co ma tylko sfery ma soczewki te same za 130zl :-)
ten koleś pode mną to ***** :D:D
myszek ma racje niema jak soczewki kontaktowe...
Sam mam i polecam jesli masz wade wzroku < ja mam> i jezdzis zna rowerze to tylko soczewki bo sa bezpieczne nie widac ich i sie nie smieja ze masz bryly.... :}} ja za komplet na pol roku ciba vision focus zaplacilem 300zl + plyn opti free. oczywiscie soczewki to nie okulary ze je zakladasz i zdejmujesz a czasami przeczyscicsz... o soczewki trzeba dbac :] rano i wieczorem pakowac na mycie.. czasami uwieraja :D czasami moga piec pare chwil... ale z perspektywy czasu bez wachcania wziol bym soczewki
Sam mam i polecam jesli masz wade wzroku < ja mam> i jezdzis zna rowerze to tylko soczewki bo sa bezpieczne nie widac ich i sie nie smieja ze masz bryly.... :}} ja za komplet na pol roku ciba vision focus zaplacilem 300zl + plyn opti free. oczywiscie soczewki to nie okulary ze je zakladasz i zdejmujesz a czasami przeczyscicsz... o soczewki trzeba dbac :] rano i wieczorem pakowac na mycie.. czasami uwieraja :D czasami moga piec pare chwil... ale z perspektywy czasu bez wachcania wziol bym soczewki
cyc ma racje a bezpiecznstwo jest wazne, bo przy byle mocnej glebie jak ci peknie szkielko to poleci w drobny maczek i bedzie tragedia :(...chyba ze masz plastiki, ale to niewiele zmienia, a co do predkosci ?? czy ja wiem ?:-) ja tam sie ciesze jak mi galy lzawia bo wtedy soczewki sie tobrze nawilzaja..a ja mam akurat troszke problem ze lzawieniem oczka, musze 3-4 razy uzywac kropelek ( ciba vision za 30zl 10 ml....bylem goopyi i na poczatku wlasnie to lalem ,a teraz kupuje zwykly lacrimal za 10zl 30ml w dwoch buteleczkach po 15ml )... uzywam soczewek tylko na biku, bo jednak do codziennego uzytku to dla mnie za dlugo....a naprawde mam problem z tym zasychaniem ;/...wszystko jest ok tak do 7-8h noszenia...a wyobrazcie sobie np. jak w srode na 7.30 do szkoly wiec o tej 6.30 juz zalozone, potem wracam po szkole ide na jakies dodatkowe zajecia i sie robi 18.00 nie chce mi sie sciagac wiec siedze a spac ide tak ok. 1.00.....to jest przegiecie, przez jeden miesiac sie tak katowalem ale to nie o to chodzi, raz ze sie zuzywaja szybciej i szybciej sie robily twarde, dwa mozna je dluzej nosic jak sie krocej nosi w ciagu dnia
-
- Kontakt:
"no szkla rzadza. od kilku lat nosze i bogu dzieki za nie. kolo 30 zl komplet miesiecznych. wkladam szkla na to kask i gogle i normalnie jest:)ale przy szklach kontaktowcyh trzeba zawsze chronicz oczy bo przy duzych predkosciach mozna ocipiec tak lzy leca i trza mruzyc oczy. szkla se kupnij i tyle"
chodzi mu o szkla korekcyjne pod okulary...
kolega makos powinnien uwazniej czytac..
a cena 300zl tyczy sie kompletu na pol roku z plynem ja i tak nosze komplet nawet 1,5 mies :] bo zapominam :]
chodzi mu o szkla korekcyjne pod okulary...
kolega makos powinnien uwazniej czytac..
a cena 300zl tyczy sie kompletu na pol roku z plynem ja i tak nosze komplet nawet 1,5 mies :] bo zapominam :]
na allegro sklep optyczny sprzedaje soczewki miesieczne(pakowane po 6) czyli na 3 miesiące + 10 ml płynu gratis i to za 70 zł niewiem czy tego plynu starczy na 3 miesicące a jak nawet nie to jescze ta dyszka... do 100zł na 3 miesiące spokojnie. To wychodzi gdziesz 1 zł na dzien az tak duzo nie jest;p ja tez niedlugo bede mial:>
najlepsze jedno dniowe ! ja tak mam kiedys miałęm miesieczne, jak zgubiłem to troche ******* była, teraz mam dzienne to jakos najlepiej mi pasuja jak zgubie to w razie czego jestem tylko 2 zł. w plecy a nie 50zł. pozatym nie trzeba do nich zadncyh płynów !!!!!!!!!!!!
Kupie rame full dh/fr gg1053545 e-mail: pershing2@o2.pl
recol...co jak co ale dobor szkiel kontaktowych to na tyle powazna sprawa i moze ci wyjsc tyyyyle komplikacji, ze musisz to skonsultowac ze swoim okulista, a najlepiej miec wlasnego od soczewek, ktory cie bedzie kontrolowal co jakis czas, to nie jest takie blache zeby zamawiac soczewki z allegro !!;/....przyklad ?? dostalem szkla wszystko bylo niby cacy a w prawym oku mialem ciagle zamazane jak krecilem glowa....i co ?? krzywa os w oku, trzeba bylo zamowic nowy komplet na prawe oko z osia przesunieta od tej "zdrowej" o 15 stopni :-)....i NI **** NIE BIERZ SOCZEWEK Z ALLEGRO, TO CZY KWALIFIKUJESZ SIE DO NOSZENIA I JAKIE SOCZEWKI BEDA DLA CIEBIE NAJLEPSZE STWIERDZI OKULISTA. a jak juz na starcie chcesz oszczedzac to najlepiej w ogole zrezygnuj, bo to nie jest tak hop siup.
Pershing no tez bym chcial miec jednodniowe, ale moja wada mi jeszcze nie pozwala ( ale wiem ze juz niedlugo takie zrobia!!:D )..zero problemu i "troski" o ich czysczenie i tak jak mowisz... nic nie boli jak sie zgubi pare.. i na koncerty mozna normalnie chodzic...a ja jak pojde do jakiegos klubu z 6 razy w miesiacu to juz mi tak od dymu stwardnieja ze nigdy ich nie donosze miesiaca :)....dla nie kumatych w soczewkaach nie wolno ( tzn nie powinno :D ) sie przebywac w pomieszczeniach silnie klimatyzowanych ( samochod z klima, biuro :P ) i w pomieszczeniach zadymionych/zapylonych.
Pershing no tez bym chcial miec jednodniowe, ale moja wada mi jeszcze nie pozwala ( ale wiem ze juz niedlugo takie zrobia!!:D )..zero problemu i "troski" o ich czysczenie i tak jak mowisz... nic nie boli jak sie zgubi pare.. i na koncerty mozna normalnie chodzic...a ja jak pojde do jakiegos klubu z 6 razy w miesiacu to juz mi tak od dymu stwardnieja ze nigdy ich nie donosze miesiaca :)....dla nie kumatych w soczewkaach nie wolno ( tzn nie powinno :D ) sie przebywac w pomieszczeniach silnie klimatyzowanych ( samochod z klima, biuro :P ) i w pomieszczeniach zadymionych/zapylonych.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: