Co to jest Avalanche ??

QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

aaaaaa tam pierdolenie! ja mam hardtaila który waży 20 i co? srubki robi fikołki kreci skacze lata pływa i wogole zajebisty jest i co? wiem ze jak kazdy sie przejedzie to tylko " ja pierdoole ale cieżkie" no ale lajf is brutal.... ciezkie i mocne a skacze i tak zajebiscie nie narzekam:)
www.ROMED.pl lamusy!
LoneWolf
Kontakt:

Post autor: LoneWolf »

Jak cos jest ciezkie, to przynajmniej wiem ze sie nie rozleci :D
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Tez bym chcial lekki rower ( chociaz moj uwazam za lekki , jak na to co w nim jest ), ale nie moja wina ze te lekkie psuja sie CIAGLE. Moj chociaz co jakis czas... I to na ogol z mojej winy.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Satyr
Kontakt:

Post autor: Satyr »

ja bym nie chcial lekkiego roweru, wole stabilny rower, na lekkim to sie czuje jakby wiatr mnie znosil ;p
MaxDamageDA
Kontakt:

O , jeden ktory mnie rozumie. Nio nie jeden , ale jeden z niewielu :P
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

ee tam ale ja i tak wole swojego 21 kilowego ht :P zajebiscie mi sie nim jezdzi.
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Waga jest szalenie istotna.

Kto jezdzil na zjezdzie ten wie...roznica 6 kg to ogromna przepasc.

a niech sie tylko na chwile zrobi na plasko albo nawet pod gorke... na takim odcinku mozna bez problemu zajechac nogi, a na klocu 26 kg to w ogole sobie nie wyobrazam. Ja mam Tomaca Magnum 204 na boxxerze i mimo ze rower wazy jakies 20 kg po kazdym zjezdzie jestem zmeczony jak nie wiem co. Najgorsze to jest to, ze jestem troche wysuszony i zeby nadrzucac rowerem to musze duzo siły w to wkladac.

Po za tym co z tego, ze masz takie wypasione zawieszenie, jezeli masz koła 24', ktore jak wszyscy wiedza bardziej wpadaja w dziury. Widze ze twoje koła musza byc ciezkie jak cholera, a istnieje jeszcze cos takiego jak masa nieamortyzowana. Im mniejsza masa nieamortywowana tym zawiecho lepiej dziala.

Przyznam sie bez bicia: Ja lubie lekkie rowerki, lekkie zjazdowki, krosowki, szosowki, dualowki.
HARTKOR FAKKER
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

max ma lekki rower w porownaniu do mojej 30 kg streetowki
Tryton
Kontakt:

BŁAGAM!! xprot pokaż swoj rower!!

BŁAAGAM!!
HARTKOR FAKKER
LoneWolf
Kontakt:

Tryton pisze:Waga jest szalenie istotna.

Kto jezdzil na zjezdzie ten wie...roznica 6 kg to ogromna przepasc.

a niech sie tylko na chwile zrobi na plasko albo nawet pod gorke... na takim odcinku mozna bez problemu zajechac nogi, a na klocu 26 kg to w ogole sobie nie wyobrazam. Ja mam Tomaca Magnum 204 na boxxerze i mimo ze rower wazy jakies 20 kg po kazdym zjezdzie jestem zmeczony jak nie wiem co. Najgorsze to jest to, ze jestem troche wysuszony i zeby nadrzucac rowerem to musze duzo siły w to wkladac.

Po za tym co z tego, ze masz takie wypasione zawieszenie, jezeli masz koła 24', ktore jak wszyscy wiedza bardziej wpadaja w dziury. Widze ze twoje koła musza byc ciezkie jak cholera, a istnieje jeszcze cos takiego jak masa nieamortyzowana. Im mniejsza masa nieamortywowana tym zawiecho lepiej dziala.

Przyznam sie bez bicia: Ja lubie lekkie rowerki, lekkie zjazdowki, krosowki, szosowki, dualowki.
Teoretycznie by zrekompensowac duza mase nieamortyzowana uzywa sie amorkow USD, nie?

Smigalem na lekkich i ciezkich rowerkach, fakt na ciezkim czolgu czlowiek sie meczy, ale ma wieksza pewnosc siebie (tak w moim przypadku)
Tryton
Kontakt:

Tak USD.

Kaktus mi na pycie wyrosnie jezeli dolne golenie od tego avalancha sa lzejsze od dolnych goleni 888 albo boxxera...

Prawda jest taka, ze taka duza ruznica miedzy USD a zwykłymi jest w motocyklach. Natomiast w rowerach takiej duzej roznicy nie ma.

Jezeli miales kiedyw w rece dolne golenie od 888 albo boxxera to wiesz ze one waza tyle co nic. Jezeli ten Avalanch ma tak duzo skoku to dolne golenie musza byc odpowiednio dłogie, a co za tym idzie ciezkie. Biorac pod uwage jakim kafarem jest ta Ava, trudno wyobrazic sobie zeby miala lzejesze golenie od 888, Boxxera, 40-stki :)
HARTKOR FAKKER
LoneWolf
Kontakt:

True :)

Mialem ShiveraDC a od paru dni 888 wiec wiem jaka roznica wagowa jest, ale itak wyznaje ze ciezke=pewnosc ze nie rozpadnie sie.
MaxDamageDA
Kontakt:

Przede wszystkim ja sie nie scigam. Czas zjazdu mnie kompletnie nie insteresuje. Dla mnie wazne jest zebym sobie zjechal na sam dol jak najprzyjemniej i najlepiej jak najdluzej :)

Ponadto ta zawiecha super jje wszystkie wieksze nierownosci i uderzenia, do 888 nie ma tutaj zadnego porownania. Ciezki rower nie odbija sie tez od wszystkiego. A jak zmiekszycz swoj lekki na tyle ze chociaz troche mniej skakal to z kolei dobijesz go z byle gowna.

Ja ten rower uwielbiam :)

Xprot twoj baj nie wazy 30kg. Poza tym co w tym fajnego?

Ja bym chcial zeby moj wazyl 15kg i wygladal jak wyglada.

A i jeszcze male kolka... gowno prawda ze latwiej wpadaja w dziury... tak czy siak tych dziur nie czuc, a na 3.0 spusczasz sobie powietrze do 0.8 , masz wysokosc kola jak na 26x2.3 prawie , i masz takie poduchy ze przejedziesz praktycznie po wszystkim nie cuzjac praktycznie nic ;p

Cudo.
ODPOWIEDZ