Zerwany gwint w korbie!!

Goldi
Kontakt:

Zerwany gwint w korbie!!

Post autor: Goldi »

Wiatam potzrebuje pomocy chce zmienic korby! A zjednej strony dokładnie z prawej nienma gwintu nie moge jej zdjac sciagaczem co robic?? Jak ja zdjac??
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

odkrec srube, pojezdij troche, powinno sie poluzowac a wtedy zdejmiesz.
a jak nie to wybijak w reke i mlotek a reszta to juz wiadomo
sikun jestes...
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

a ja mam inne korbowe pytanie
czy nabijajac korbe na kwadrat trzpien na ktory nabijam korbe powienien zrownac się z gorna krawędzią korby czu moze byc troche w korbie schowany?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
frezz
Kontakt:

Post autor: frezz »

Bierzesz i walisz w odkrecona korbe z buta w miejcu gdzie znajduje sie pedal.Potem tylko leko ruszasz korba i sciagasz;]
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

a czy w wypadku gdy kwadrat sie lekko zapiekl z korba, albo nie ma sie wyczucia w nogach (boje sie, ze jak przyjebie z buta to sie z kwadratu zrobi kolo;)) to da sie to zaniesc do serwisu i tam zdejma korby?
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
Goldi
Kontakt:

Post autor: Goldi »

Dzieki pchlaa!!! z odkercona kilka milnut i po bulu!! pozdro
HellboY_
Kontakt:

Post autor: HellboY_ »

ja tam nie mam sciagacza i sobie ostatnio poradzilem bo zmienialem caly support

najpierw odkrecilem korbe pojezdzilem i nie chciala zejsc na drugi dzin wsiadlem i po chwili jedna strona spadla a potem odkrecilem z jednej strony support i spadla druga strona bo support ja wypchal z oski i tyle a dzis wymienilem na caly support na maszynowkach
Józef Stalin
Kontakt:

Post autor: Józef Stalin »

ja mialem lepsza przygode:
zerwalem gwint na pedal, poszlo to na sciagacz, jazdzilem 2 dni i nie spadla, musialem to cholerstwo nadpilowac...
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

u mnie w kwadracie suport nie wchodzi do samego konca kwadratu na korbie. zostaje jakies 0,5cm wolnego kwadratu i nie ma bata zeby dalej wszedl. tak to jest: truvativ+shimano - i nic nie pasi :D. widac brzegi gzie dochodzi suport, jak kwadrat w korbie sie wyrobil od zdejmowania i zakladania. u mnie niegdy suport nie wchodzi do konca kwadratu na korbie
a z isis to chyba juz inna historia. czy tam wchodzi do saego konca, ze sruba wchodzi na maxa w suport i dopiero wtedy ramie jest dociskane? nmie wiem wiec pytam
sikun jestes...
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

frezz jak mi zdejmiesz korbe kopiąc w ramie to ci chetnie pogratuluje:] ja tak robiłem i młotkiem i wogóle jeżeli nie bedziesz bił zaraz przy suporcie to w życiu ci nie zejdzie z buta;] ale to tak dla informacji...;]
www.ROMED.pl lamusy!
ODPOWIEDZ