Przesyłki w USA - ile to kosztuje?
-
- Kontakt:
nie no to nie do konca prawda ze doliczaja jakies ogromne clo przy przesylkach. ja kupilem foxa w www.dropnzone.com. poza tym ze jedyna dodatkowa oplata to za przelew na konto w usa (50zl) oraz 40$ za przesylke z usa. sklep wysyla ci paczke jako osoba prywatna (wlasciciel sklep np) i nie bulisz nic dodatkowo. przynajmniej u mnie poszlo to calkiem sprawnie..
-
- Kontakt:
No to miales farta ;)
Bo np zalozmy chcesz na legalu sprowadzic sobie amor ze sklepu... SZYBKO.
Nio to placisz za global express jakies 70$ , do tego przelew WU powiedzmy 50$ + oplaty celne czyli 22% VATU i 4% Cła od wartosci - UWAGA: WARTOSC to jest dla nich PODANA WARTOSC PLUS KOSZT PRZESYLKI. Tak jest i juz.
Czyli jak sobie kupisz wrak czolgu za 1000$ i przesylka wyniesie 10000$ to zaplacisz clo od 11000$... paranoja ale tak jest.
Bo np zalozmy chcesz na legalu sprowadzic sobie amor ze sklepu... SZYBKO.
Nio to placisz za global express jakies 70$ , do tego przelew WU powiedzmy 50$ + oplaty celne czyli 22% VATU i 4% Cła od wartosci - UWAGA: WARTOSC to jest dla nich PODANA WARTOSC PLUS KOSZT PRZESYLKI. Tak jest i juz.
Czyli jak sobie kupisz wrak czolgu za 1000$ i przesylka wyniesie 10000$ to zaplacisz clo od 11000$... paranoja ale tak jest.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
no ale wlasnie o tym mowie, ja swoj amor zamowilem w 100% legalnie, tyle tylko ze sklepy z usa (a przynajmniej ten w ktorym ja zamowilem) wiedza ze w przesylkach za granice doliczaja chore podatki i wysylaja je zaadresowane od osoby prywatnej a nie jako zamowiona czesc w sklepie. moja paczuszka szla FeedExem, mialem ja po ok. tygodniu...chociaz wydaje mi sie najlepiej poprostu spytac sklep jak wysylaja takie paczki i po problemie ;)MaxDamageDA pisze:Bo np zalozmy chcesz na legalu sprowadzic sobie amor ze sklepu... SZYBKO.
sa metody zeby legalnie wyslac towar ze stanow do Polski za niezbyt duze pieniadze... jak ktos jest zainteresowany to prosze o wiadomosc... co dwa tygodnie idzie paczka ze sprzetem rowerowym do Polski :)
i juz moja w tym glowa zeby wszysko bylo ok :)
i juz moja w tym glowa zeby wszysko bylo ok :)
Sprzedam ramy full Norco, amorki 888vf, hayesy i inne szpeja, bike@rcn.com
-
- Kontakt: