Single Speed - Patenty
Single Speed - Patenty
witam. zaczne od tego, ze szukalem takiego postu ale nie znalazlem. chodzi o to, ze posiadam kasete 8-rzedowa sram 5.0 i mam singla, idealnie skrocony lancuch i wszystko dziala, ale czytalem w postach ze jak wskoczy na wyzszy to peka oska. chce zrobic tak, zeby byla ta zebatka pomiedzy 2 wiekszymi. tylko nie wiem co mam dac zamiast rzeszty zebatek. macie na to jakies patety badz fotki. z gory dzieki
witaj!!! po pierwsze: też posiadam wyżej wymienioną kasetę i również jeżdże na singlu ..... ja mam dwa koła 24" i polecam przełożenie 42-17. Jak dla mnie jest ok .... Jak dla mnie możliwość wskoczenia na wyższe przełożenie jest mało mozliwa, jedyna opcja to spadek łancucha w dół, czego czasem nie da się uniknąc .... myślę że pękanie osi o kórych słyszałeś to jakieś skrajne przypadki mające miejsce tylko wtedy jeśli uzytkonicy singla mają nparawdę luźny łańcuch .... Nie masz czym się obawiać!!
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
kaktus.... ;/ moze wskoczyc nawet jak masz bardzo napiety lancuch
co do autora tematu : bierej pan klucz do kaset, i rozbij-pan swoja. zembatki ktorych nie uzywasz wrzuc najpierw, potem podkladki, zembatke swoja, podkladke, zakretke. i powinno dzialac. ewentualnie daj te "rockingi" z tylu
co do autora tematu : bierej pan klucz do kaset, i rozbij-pan swoja. zembatki ktorych nie uzywasz wrzuc najpierw, potem podkladki, zembatke swoja, podkladke, zakretke. i powinno dzialac. ewentualnie daj te "rockingi" z tylu
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
zrob tak jak ja mam... http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=367668 z tym, ze teraz juz nie ma tej przerzutki tam
http://tnij.org/dcpitbull
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
ja mam jak bartec, niedawno zalozylem podobny topic i bartec mi pomógł :P
jednak gdy jezdziłem na całej kasecie tylko bez przezutki i ze skróconym łańcuchem to skrzywiło oś, ale nie pomyślał żem:P, iż przyczną może być tzw. singiel, z systemem barteca :P oś jest prosta, ale mam łańcuch bmx, który polecam z uwagi niskiej podatności na gięcie boczne
podkładki mam z kasety oraz oleju silnikpowego bodajże orlen (takie szare opakowanie o niezwykle nowoczesnych kształtach, które skutecznie zmniejszając jego pojemnośc:P)
jednak gdy jezdziłem na całej kasecie tylko bez przezutki i ze skróconym łańcuchem to skrzywiło oś, ale nie pomyślał żem:P, iż przyczną może być tzw. singiel, z systemem barteca :P oś jest prosta, ale mam łańcuch bmx, który polecam z uwagi niskiej podatności na gięcie boczne
podkładki mam z kasety oraz oleju silnikpowego bodajże orlen (takie szare opakowanie o niezwykle nowoczesnych kształtach, które skutecznie zmniejszając jego pojemnośc:P)
street:P