Kutwa!!! co sie dzieje z tym forum?!
Kutwa!!! co sie dzieje z tym forum?!
no do cholery od jakiegos czasu niesamowicie denerwujace jest ciagle przeladowanie bazy danych. no kurcze nikom i reszta przeciez mozna zrobic dodatkowe bazy danuch i troche ulzyc tej co jest. albo zmiencie serwer jesli laczy jest przeladowane w co watpie bo to dopiero od jakiegos czasu. uwazam ze powinniscie zrobic pozadek w topicach. np automatyczne wywalanie topicu co 6 miesiecy. nie da sie nic robic w tym smietniku. ostatnio 20 razy klikalem refresh zeby w koncu mi sie dtrona glowna forum wlaczyla, i tak zaladowala mi sie bez tematow. rozumiem ze to duzo roboty ale w koncu jestescie moderatorami i waszym obowiazkiem jest dbanie o normalna prace forum. mam modem i te bledy sa szczegolnie denerwujace.
-
- Kontakt:
żeby ratować forum trzeba by się podjąć dosyć ostrych środków
- zrobić przez 3 miechy jakąś akcje pisania artykułów, testów, opisów na strone główną
- skasować wszystko z tego forum, jedyne co zachować to loginy i hasła użytkowników którzy mają powyżej 25 postów
- odbanować użytkowników
- zrobić przerwe na forum 1 miesiąc
- kasować użytkowników nie zaglądających na forum conajmniej przez 3 miesiące
to są tylko moje herezje, ale forum jest troche w tragicznym stanie jak dla mnie
- zrobić przez 3 miechy jakąś akcje pisania artykułów, testów, opisów na strone główną
- skasować wszystko z tego forum, jedyne co zachować to loginy i hasła użytkowników którzy mają powyżej 25 postów
- odbanować użytkowników
- zrobić przerwe na forum 1 miesiąc
- kasować użytkowników nie zaglądających na forum conajmniej przez 3 miesiące
to są tylko moje herezje, ale forum jest troche w tragicznym stanie jak dla mnie
http://forum.bikeaction.pl/index.php
Warning: mysql_connect(): Too many connections in /home/dhzone/domains/dh-zone.com/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/dhzone/domains/dh-zone.com/public_html/forum/db/mysql4.php on line 330
Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/dhzone/domains/dh-zone.com/public_html/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Bł±d Krytyczny
Could not connect to the database
wychodzi na to ze forum jest przeciazone ( ? ) dobrze rozumiem coz widac same zmiany kosmetyczne to za malo bo generalnie wszystko dziala gorzej niz wczesniej...
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/dhzone/domains/dh-zone.com/public_html/forum/db/mysql4.php on line 330
Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/dhzone/domains/dh-zone.com/public_html/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Bł±d Krytyczny
Could not connect to the database
wychodzi na to ze forum jest przeciazone ( ? ) dobrze rozumiem coz widac same zmiany kosmetyczne to za malo bo generalnie wszystko dziala gorzej niz wczesniej...
www.mm-foto.pl
to jest phpbb tylko mocno zmodyfikowane (i dobrze, bo orginalna skórka jest badziewna),a wywalenie wszystkich starych postów tu nic nie da bo te errory oznaczają że za dużo osób na raz przegląda forum i baza danych nie nadąża.
pomóc może raczej tylko zmiana serwerka (oprogramowania konkretnie, nowszy mysql) tak mi sie wydaje.
pomóc może raczej tylko zmiana serwerka (oprogramowania konkretnie, nowszy mysql) tak mi sie wydaje.
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
www.freeride.swidnica.prv.pl
"(i dobrze, bo orginalna skórka jest badziewna)"
przecie to nie tylko skora zostala zmieniona.. :] to jest mega odjebane phpbb2 z ktorego zostalo tylko jadro :D a pozatym forum pada bo baza stoi na serwerze <jeszcze?> megastacji czyli najwiekszego radia internetowego, hostingu
i wielu innych ciekawych serwisow.. :]] wiec wyobrazcie sobie jak obciazony musi byc serwer..
a phpbb2 mocno obciaza... tak samo jak jP. Dobrym ale radyklanym wyjsciem z sytuacji jest:
a. zmiana na inwiszon power board :] b. lepszy hosting lub dedyk <hahah> :]]
przecie to nie tylko skora zostala zmieniona.. :] to jest mega odjebane phpbb2 z ktorego zostalo tylko jadro :D a pozatym forum pada bo baza stoi na serwerze <jeszcze?> megastacji czyli najwiekszego radia internetowego, hostingu
i wielu innych ciekawych serwisow.. :]] wiec wyobrazcie sobie jak obciazony musi byc serwer..
a phpbb2 mocno obciaza... tak samo jak jP. Dobrym ale radyklanym wyjsciem z sytuacji jest:
a. zmiana na inwiszon power board :] b. lepszy hosting lub dedyk <hahah> :]]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Paul_ems tak wiem że większość rzeczy jest w toku, ale myśle żeby zaangażować w pisanie testów sprzętu więcej osób oraz np. dać możliwość dodawania własnych "recenzji" sprzętu
poradniki typy jak zrobić wheelie, manuala i bunnego też można by było zrobić
myśle też że więcej moderatorów nie potrzeba
powodzenia z ratowaniem forum
---------------------
rama Kona Stinky + dodatki ---> http://forum.bikeaction.pl/viewtopic.php?t=1455
poradniki typy jak zrobić wheelie, manuala i bunnego też można by było zrobić
myśle też że więcej moderatorów nie potrzeba
powodzenia z ratowaniem forum
---------------------
rama Kona Stinky + dodatki ---> http://forum.bikeaction.pl/viewtopic.php?t=1455
http://forum.bikeaction.pl/index.php
wina tych problemow stoi tylko po stronie serwera, CYCek :) dobrze zauwazyl ze serwerownia trzymana jest po stronie megastacji.. i wszystko zalezy od aministratora, nie od moderatorow forum. wiem ze wkrotce mamy miec nowy serwer, nic wiecej nie chce mowic bo szczegolow nie znam. pozostaje cierpliwie poczekac , na pewno cos z tym zrobimy w najblizszym czasie. prawdopodobnie pomogla by zmiana mechanizmu forum, ale to za duzo roboty i narazie nie chce zmieniac tego co jest,
Krusherd.dk: recenzje sprzetu beda u nas juz niedlugo, w tej chwili mamy juz prawie gotowy system, trzeba to jeszcze dopiescic, wkrotce beda tez zmiany na samej stronie glownej dhzone..
pozdrufka i sory za te irytujace bledy z forum, ktore mnie tez osobiscie niezle wkurzaja :(
Krusherd.dk: recenzje sprzetu beda u nas juz niedlugo, w tej chwili mamy juz prawie gotowy system, trzeba to jeszcze dopiescic, wkrotce beda tez zmiany na samej stronie glownej dhzone..
pozdrufka i sory za te irytujace bledy z forum, ktore mnie tez osobiscie niezle wkurzaja :(
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: