Shiver SC vs Dorado SC
Shiver SC vs Dorado SC
Witam.Potrzebuje konretnego info w zwiazku z tym prosze o nie wypowiadanie sie osob ktore chca tylko popierdolic od rzeczy-posty nic nie wnoszace zostana skasowane przez moderatora.
Pytanie:co lepsze do (w miare lekkiego) fulla (skok ok.130-160mm) do enduro/lightowego freeride'u.Shiver rocznik 2002-2003 (bo blokada skoku i skok 120 a nie 100) czy Dorado (SC) rocznik 2003-2004.Oba uzywane.
Pytanie:co lepsze do (w miare lekkiego) fulla (skok ok.130-160mm) do enduro/lightowego freeride'u.Shiver rocznik 2002-2003 (bo blokada skoku i skok 120 a nie 100) czy Dorado (SC) rocznik 2003-2004.Oba uzywane.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja jeździłem na Shiver 2003 i teraz wymieniłem na 2004. Powiem ze został poprawiony a zmniejszenie skoku ze 120 na 100 jest celowo zrobione do poprawienai sztywności amorka! rocznik 2003 przy hamplu hope 6Ti z tarczą 205 sam sie wykręcał w lewo i całe golenie się kręciły. w tym co mam teraz, czyli w 2004 nic takiego sie nie dzieje, jest poprawiony i działa super.
Napisałeś, że potrzebujesz amorka do fulla, ale z tym skokiem to za mało, nie lepiej fajną dwupółkę w tej cenie. pozatym dorado od shivera sie nie róźni pracą bo pracuja identycznie, dorado jest droższe bo wpakowali w niego droższe niekoniecznie lepsze materiały. Moim zdaniem jest przereklamowany, a jeszcze ta cena... jak miałbym wybierac wybrałbym shivera.
Ale do fulla najlżejszy bedzie chyba Marzocchi Dropp Off Triple chociaż on jest słaby. Ja bym wziął JuniorT, wypaśny amorek.
Napisałeś, że potrzebujesz amorka do fulla, ale z tym skokiem to za mało, nie lepiej fajną dwupółkę w tej cenie. pozatym dorado od shivera sie nie róźni pracą bo pracuja identycznie, dorado jest droższe bo wpakowali w niego droższe niekoniecznie lepsze materiały. Moim zdaniem jest przereklamowany, a jeszcze ta cena... jak miałbym wybierac wybrałbym shivera.
Ale do fulla najlżejszy bedzie chyba Marzocchi Dropp Off Triple chociaż on jest słaby. Ja bym wziął JuniorT, wypaśny amorek.
check this out - http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1500066
amorek ma byc dla kolegi,dwie polki odpadaja bo to ma byc enduro!!sporadycznie lekki fr.shiver pasuje bo ma blokade skoku co przy podjazdach jest bardzo przydatne,m.in.z tej przyczyny w gre wchodzi shiva 2002 i 2003 a nie 2004-2005.Dorado jest sztywniejszy,to juz wiem na pewno,a praca jest taka sama jak nei lepsza.to juz tez wiem :).w sumie w gre wchodzilby jeszcze ewentualnie all mountain albo fox jesli daloby sie go taniej zalatwic...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu