Jaką ramka jest lepsza? Pointa (o którym wszędzie się słyszy, że pęka jak zapałka), a może Scott yz2 (który teoretycznie jest do crosscountry, ale kąty są takie same jak w dualówkach i podobno jest baaardzo wytrzymała)??????
nie kupuj pointa bo sie stary łamie że hoho . kumplowi kumpla mojej siostry złamał sie po zjechaniu z 5 - cio centymetrowego krawężnika. także chłopie ;D pointy to dla pieciolatków, chociaż one też by pewnie go połamały. ja słyszałem że najbardziej hartKorowe som kurde normalnie stare romety składaki, bo podobno jakiś pijany rusek sie wygadał dyrektorowi rometa o technologi produkcji radzieckich promów kosmicznych, a ten dyrektor przeniósł tą technologie do rowerów romet. wiem co mówie bo jeżdże na składaku rometa i robie 30 metrowe dropy na płaskie i jest Hartkor i sie rama trzyma i normalnie banshee scream sie chowa i inne karpiele też. hawk :)
balrog pisze:nie kupuj pointa bo sie stary łamie że hoho . kumplowi kumpla mojej siostry złamał sie po zjechaniu z 5 - cio centymetrowego krawężnika.
no sorki ale kumplowi kumpla.... no wiesz jak ty bys to złamał to spox ale.... takie argumenty do mnie nie przemawiają wszystko sie da załąmac i tyle nie ma zeczy nie do zajechania a jesli chodzi o temt to bym wolał yz2 moim zdaniem ma leprzą geo pozdro
LoneWolf yyyyyyy Timo Pritzel chyba nie jedzi w dualu:P
ja mialem yz2 z 2003 pierwsza z seri.fajna rama,dobrze sie jezdzilo i sztywna jest na mase:]
bjeraj scotta:]
A na poważnie to ci powiem że pointy nie są złe. Jeżeli ktoś nie napierdziela cały czas dropów na płaskie bez amortyzacji to ta rama daje rade.Na poincie jak na żadnej innej ramie możesz sie nauczy techniki jazdy i oszczędzania główki ramy :). Wkurzają mnie ludzie którzy spadają jak worek kartofli na pointach na ziemie a potem mówią że im sie point połamał. YZ oczywiście przyzwoita rama, ale point przy odrobinie techniki też jest ok.
Yz jak to jest scott z 2004 roku to gdzie ma fest grube widły i mocowanie pod tarcze ??
Moj yz2 jest zajebisty wyrąbana geometria, malowanie to taki bajer ze szok :] a co dotyczy wagi jest cholernie niska, a teraz sie to ceni w fr,4x i dh...
yo. ja sam mam pionta na 2003 i zajefajnie mi sie na nim lata... robie na nim wszystko nie zwarzajac na wysokosc i szybkosc wiec polecam pointa... pzdr.