amor a sztywny co łatwiej a co trudniej?

DtoM
Kontakt:

amor a sztywny co łatwiej a co trudniej?

Post autor: DtoM »

witam mam pytanie który Pike czy Psylo amory nadają sie do streetu oczywiscie po zmianie skoku na 80mm bo korona w Psylo xc nie wygada na bardzo mocną??? doradzcie bo sam juz nie wiem zastanawiałem sie nad sztywnym widelcemi ale dalej nie wiemc czy wziąsć bo mam dyuzę wątpliwości czy wytzryma czytałem juz temam z forum na temamt sztywnego widelca do streetu i jakoś to do mnie nie przemawiam w 100% boje się że taki widelec moze sie połamać ale taki od treka to raczej nei prędko ale znowu waga jego i czy zamiast tego treka nie bendzie lepszy Psylo lub Pike? CO ŁATWIEJ SIE ROBI NA SZTYWNYM A CO TRUDNIEJ???? PROSZE O POMOC a jak z banym?? na ile robicie na sztywnym i na amorcie pozdrawiam dieki

P.S. stare marzochi nie zabardzo!!!!

street
Kat
Kontakt:

Post autor: Kat »

Porownanie pike'a czy psylo do sztywnego raczej jest nie na miejsu.
Zamiast nad wytrzymaloscia sztywnego pomysl nad wytrzymaloscia Twoich nadgarstkow. Psylo jest wytrzymaly przy tych 125mm. Pike to juz wogole wypas ... Ogolnie amor ma same zalety :).
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

lol jak masz tyle kasy na Pika to sie nie zastanawiaj :D na amorku jeździ sięprzyjemniej (ale nie gorzej!!), wię myślę, że jeśli masz kase to bierz amorka.
btw -czytając ten post odniosłem wrażenie jakbyś był początkującym... popraw mnie jeśli się mylę :)
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
DtoM
Kontakt:

Post autor: DtoM »

nom troche sie myliś bo troche długo juz skacze wies tez troche wtym skacze i troche wiem ale no niogdy nie skakałem na sztywnym a słysałem ze do streetu lepszy sztywniak np da bomby troche :D:D:D zminiam rame na dystroyera i nie wiem czy wziąść sztywny czy amora? bo nie wiem na czym bendzie mi sie lepiej skakało troche lol :D:DD:D:D
DtoM
Jabolo
Kontakt:

Post autor: Jabolo »

ja na twoim miejscu niebawił bym sie w sztywniaka jesli wczesnie miałes amora!twoje nadgarstki niedadza rady.ja mam 2 rowerki(sztywny i hardtail)na poczatku miałem tylko sztywniaka i było oki przy jakis dłuzszych/wyzszych schodach troche nadgarstki bolały ale było oki dopuki na hardtaila sie nieprzesiadłem.teraz na szywniaku ciezko:/
http://www.bikeworld.pl/foto/show_img.php?id=8290 =>mój RB
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

wg mnie psylo lub sztywny widelec, bo brac pike'a do streetu moim zdaniem nie ma za bardzo sensu, bo i tak nie bedziesz wykorzystywal w pelni jego mozliwosci, bo skok przeciez ustawisz ( ? ) na maly.... to po co pike uzywany z najmniejszym skokiem ( bo do street raczej powyzej 100mm nie ma sensu ) no chyba ze az taka wage przywiazujesz do kultury pracy, to wiadomo ze pike przewyzsza psylo.

ale ja mimo ze mam amora jakos mam jakis sentyment do sztywnych...nie wiem czemu :P, po prostu sa fajne, a jak sie duzo jezdzi to nadgarstki przestaja byc problemem......calkiem bym sie nie zdziwil, ze gdy polamie amora to kupie sztywny widelec :P
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Justin
Kontakt:

Post autor: Justin »

ja nie kapuje,
czemu mowicie ze street powyzej 100mm nie ma sensu ? a co tam jest takiego co moze przeszkadzac ? mi sie przy 130mm bardzo dobrze jezdzilo ładnie amor mnie wybijał i bylo dobrze...
ja bym brał pike :) jak bym miał kase oczywiscie
a gang 2005- http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=556883
Otwin
Kontakt:

Post autor: Otwin »

Siemka
Mam pytanie odnosnie sztywnych widelcow czy wiecie gdzie mozna kupic sztywny widelec Trek bruiser albo znacie jakies inne fajne oprocz da bomba i authora to dajcie znac lub linki zarzuccie.
Pozdr
Dh rider
Action
Kontakt:

Post autor: Action »

Otwin
Kontakt:

Ten widelec wyglada jak zwykly widelec mtb ale napewno jest wytrzymaly a mi chodzi o taki wyzszy do dirtu.
Satysfakcjonowal by mnie widelec Treka z modelu Bruiser.Jesli wiecie gdzie go dostac lub ma ktos nowy na sprzedaz to prosilbym posta wpisac.
Z gory dziekuje :D
Dh rider
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

Ej Justin chodzi tylko o to ze w streecie 130mm skoku nie wykorzystasz a przynajmniej ja, jak sie przesiadlem z 130 na 80 to robilem o wiele wyzszego bannego i bylo mi latwiej:D nie wiem, moim zdaniem na 130 smialo mozna smigac w streecie, to wylacznie zalezy od tego jak komu wygodniej ale tez wydaje mi sie ze 130 sie nie wykorzysta w pelni wiec po co na takim jezdzic?:)
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
mlody_milczar
Kontakt:

Post autor: mlody_milczar »

Sam mam sztywnego Treka a pierw mialem amora. Wole sztywniaka bo jakos bardziej czuje rower :D

Otwin moze i bym mogl ci zalatwic widelec od Brusiera, nowka sztuka nie latana :D
cena: okolo 330pln + przesylka (musze cos na tym zarobic :D bo zbieram na kolo )

UWAGA: najlepiej by bylo 50pln zaliczki bo sciagam je z zagranicy i musze miec pewnosc ze zejda

UWAGA2: moge skolowac kilka sztuk
SPRZEDAM widly Treka, kiera x2, mostek x2, hampel, klamka, siodlo, kolo tyl
gg:1732587
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

zależy jaki rodzaj streetu. jesli tylko jakies triki, manuale itp to lepiej sztywny, jesli dojdą do tego jakies schodki, dropy to lepiej amora. A z tymi nadgarstkami to przesadzacie :/ u nas za duzo ludzi na sztywniakach nie jezdzi, ale na bmx jest duzo, i jakos jeszcze chyba nigdy zaden nie narzekał ze go boli ten nadgarstek.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
QbaqBA
Kontakt:

Post autor: QbaqBA »

Otwin - cytch@o2.pl, tam znajdziesz info na temta widelca trek bruiser za ok 200-250 zł
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

ja mam widelec cmp i jest wporzo... ale to i tak przejsciowe rozwiazanie na czas oczekiwania na amor
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Otwin
Kontakt:

Bartec
moglbys wyslac foty tego widelca cmp albo wrzucic link.W ogole to ten widelec jest do dirtu (taki leprzy)??
Jak cos to jest moj e mail maciek2@buziaczek.pl
Z gory dzieki
Dh rider
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

nie mam w tej chwili aparatu w domu, ale zrobie pozniej foty telefonem i przesle
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

jak masz kase na pike albo psylo i masz miec kupowac destroyera to lepiej kup dj3 05 i któregoś NorthShore'a! bedziesz mial bardzo dobry zestaw do streetu bo amor 100mm wybaczy błedy i twoje stawy nie bedą skrzeczały a taki pike do streetu to juz chyba przesada bo to jest amor badziej pod 4X,dual a Dj do katowania chociaż nie twierdze ze pike nie wytrzyma katowania...

mlody_milczar z tymi trekami po 330 to troche przesadziłes :| Treka mozna spokojnie dorwać za jakies 250 a w ktos pisal ze u kupowal nówke za 170 wiec 330 to mozno przesadzona cena, za 299 mozna tez miec dabomba więc wiesz...
Otwin
Kontakt:

Szczerze mowiac to ja nie mam konkretnego widelca na oku tylko narazie sie rozgladam.Poki co widelce oceniam po marce i opiniach chodzi mi o to zeby byl wysoki a nie jak zwykly sztywny mtb.Chce widelec do dirtu i dlatego prosze was o fotki tych widelcow ktorych jeszcze nie widzialem (brusera widzialem w rowerze na fote 20x30mm) ale chcialbym jakas wieksza fotke najlepiej z przodu i fote widelca cmp

Z gory dzieki
Dh rider
ODPOWIEDZ