Bolace kolana od roweru??
Bolace kolana od roweru??
Jakies dwa lata temu kiedy se kupiłem dualowke, kumpel powiedział mi zebym nie jezdził na znizonym siodełku na maxa, bo puzniej kolana beda bolec<zepki> !!! Poprzedni sezon kiedy wyskakiwałem na street jezdziłem na lekko podwyzonym siodle, bo williego robiłem czesto po miescie, a w tym sezonie nauczyłem sie manuala i jezdze na najnizszym. Jakies kilka dni temu poczułem ze kiedy wstaje to chwieje sie na nogach bo kór*a bola mnie zepki i h*ujowo zdeka !!! Kolan nie potłukłem napewno od upadkow bo mam ochraniacze i z reszta zadko sie wywalam !!! Czy to od roweru czy dlatego ze w bardzo szybkim tempie rosne bo mam dopiero 16lat !!! Jak cos wiecie na ten topic to dajcie cos zaczaic !!! Pozdro www.bielaskidirt.prv.pl
-
- Kontakt:
Mnie też kolana bolały i byłem u lekarza. Dostałem skierowanie na zabiegi, ale do puki ich nie mam powiedział żeby jeździł bo wtedy odrzywia się żepka i przestają boleć. Miałem nie jeździć żeby ich nie nadwyrężać ale mówie sprubuje. No i co się okazało kolana przestały boleć. Bolą mnie tylko na zmiane pogody ale tak to mam już od kąd pamiętam bo kiedyś spadłem kolanem na kant schodu. Ból był taki że myślałem że się postram. Ale przeszło. Ogólnie ja uważam że jeżdżąc na rowerze, ale jeżdżąc a nie skacząc itp. nic się nie dzieje tylko sobie pomagam bo kolano jest w ruchu.
P.s
Jeżdżę na średnio wysuniętym sodełku, a mam 190.
P.s
Jeżdżę na średnio wysuniętym sodełku, a mam 190.
kumpel przez przez 2 lata na wózku jeździ..... :/ Slyszałem, że najleprzy na to sposób jest tłuszcz z golonka, bo ktoś mi kiedyś powiedział, że kolana tracą swoje smarowanie, uważam, że to głupota, ale jednak coś mi pomogło... a co do siodełka, to ja mam zawsze na wysokości sterów, a mam rame 13"...
pozdroo
pozdroo
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=list&keywordselect=2&keywordmain=piotras
Galerijka
Galerijka
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Moze to byc i chondromalacja chrząstki szklistej. Ja najprawdopodobniej na to choruje. Bola mnie kolana nie tlyko jadac na rowerze ale przy dluzszym chodzeniu lub siedzeniu (sic!). Ogolnei chodzi o zjebanei sie tej chrzastki co powoduje, ze w kolanach wystepuje dupne tarcie i pojawia sie bol. Przejdzie z wiekiem lub moze nie przejdzie. Leczenie tego jest bardzo dlugotrwale.