Marzocchi EXR Comp
Marzocchi EXR Comp
Kto używa lub coś wie na temat tego amortyzatora prosze o opinie. Z góry dziekuje :)
EXR ale '03 na takim jeźdze. On jest robiony na 80kg fabrycznie znaczy spręzyny, i tego sie nieda dobić chyba ze ważysz 200kg :D Prace ma średnią bo posiada spręzyny i elastomer, brak tłumienia olejowego, ale jeżeli ktoś jest nie wymagający to wporzo amorek. (posiada regulacje napręzenia spręzyn, zadnych bajerów wiecej)
EXR na 2005 to jest jakaś pomyłka, to samo co DIRT JAM, tyle że z cieńszymi goleniami - 30mm. Jeden goleń to sprężyna, w drugim olej i powietrze. I to nawet nie wygląda lepiej niż RST, bo ma chromowane golenie, a RST jakieś złotawe niby pokryte teflonem.
A jeżeli chodzi o EXR z lat ubiegłych z aluminiowymi goleniami pokrytymi teflonem, to jest bardzo sympatyczny. Nie wiem jak wersja z komorami powietrznymi, ale EXR olejowy ma cholernie dużą regulację twardości (15 obrotów) i naprawdę można go precyzyjnie dostroić, nie ma mowy o dobiciu. Praca spox, wybiera co trzeba, tylko (moim zdaniem) fabryczny olej jest trochę zbyt gęsty. Bardzo polecam :)
A jeżeli chodzi o EXR z lat ubiegłych z aluminiowymi goleniami pokrytymi teflonem, to jest bardzo sympatyczny. Nie wiem jak wersja z komorami powietrznymi, ale EXR olejowy ma cholernie dużą regulację twardości (15 obrotów) i naprawdę można go precyzyjnie dostroić, nie ma mowy o dobiciu. Praca spox, wybiera co trzeba, tylko (moim zdaniem) fabryczny olej jest trochę zbyt gęsty. Bardzo polecam :)
brrrrrr ja na nim jezdzilem i niejestem uhahany :| totalny niewypal jest tak potwornie twardy a pozatym ma gówniane slizgi i jak maszm tarcze to zapomnij o zabawie z nimi...ahhh duro kup sobie stary
ale duro i ERX to jeden szit:)
kup sobie Monstera;]
ale duro i ERX to jeden szit:)
kup sobie Monstera;]
http://tiny.pl/hsdl <-- moj rozpierdalacz kosmitów :)