Schladming a sprawa polska!

woko
Kontakt:

Schladming a sprawa polska!

Post autor: woko »

Ostatni weekend spędziliśmy w kilka osób w Schladming na jednej z edycji Pucharu Świata MTB, chcieliśmy zobaczyć w akcji światową czołówkę DH. Faktycznie poziom prezentowany przez Minnaar'a, Hill'a, Garcia'e, Barell'a, Rennie'go i innych zorientowanemu bikerowi przypomina raczej kosmitów niż ludzi (17m loty, perfekcyjne panowanie nad rowerem, łapanie przyczepności tam gdzie wydaje się że jej nie ma...........). Polecam jak kogoś to bawi a będzie miał możliwość koniecznie trzeba to zobaczyć. Trasa ma chyba z 600m przewyższenia na nieco ponad 2km długości, cały czas ostro w dół zero litości dla hamulców,mnóstwo nawrotów, techniczne odcinki po korzeniach sztuczne i naturalne hopy i skocznie, trawersy na błocie i trawie........ cos jak kombinacja Zakopanego i Krynicy tyle że z dużo poważniejszej góry.
W zasadzie to było super, mnóstwo zakręconych ludzi (przypadkowe towarzystwo dość skutecznie odsiane za pomocą kosztujacych 10EUR wejściówek które były równocześnie i przede wszystkim polisami ubezpieczeniowymi, swoją drogą super pomysł, zamiast robić tabliczki że jazda trasą DH zabroniona i nielegalna aby mieć krytą dupę jakby się komuś coś stało to dogadać się z jakimś ubezpieczycielem i obowiazkowo zapychać bikerom takie polisy przy wejściu na wyciąg)w niedzielę jednak humory mocno nam oklapły po tym jak zobaczyliśmy "zawodników" jadnego z dwu obecnych tam polskich teamów (nie chodzi o tych w zółtych wdziankach tamci byli jak najbardziej na poziomie, pełny profesionalizm) kradnących z hotelu ręczniki, szczających w żywopłot a najgorsze że właścicielka hotelu poprosiła nas potem (po ich ucieczce) abyśmy zobaczyli w jakim stanie pozostawili pokój (sama nie wiedziała co o tym mysleć a myślała że może się znamy toż mówimy w tym samym jezyku), chlew to mało powiedziane, wstyd nam było jak nigdy w życiu (stoisz i patrzysz na takie coś a babka mówi że to chyba nasi rodacy, ja pie...lę ale obciach), w jednej chwili zrozumiałem dlaczego na świecie mają nas Polaków za totalnych chamów buraków redneków i złodziei. Jak was Panowie nie stać na ręczniki to idźcie do opieki społecznej a nie bawcie się jakiś tam MEGA.....T team, jeżeli jeszcze czegoś Wam brakuje (skarpetki, gacie, pościel, jedzenie.....) to się na Was poskładamy tylko nie ruszajcie się z tego Zgie coś tam. I nie próbujcie się wykręcać bo mamy zdjęcia pokoju i w każdej chwili możemy się skontaktować z właścicielką hotelu o co nas zresztą prosiła. Za pokutę proponuję zjedzenie tych ręczników po uprzednim przetarciu nimi rowów u 10 starych pedałów. Po tym co zobaczyłem staciłem wszelkie zahamowania przed opuszczeniem tego kraju.
eeeeeeeeee tam
Krusherd.dk
Kontakt:

Post autor: Krusherd.dk »

daj linka do zdjęcia tego pokoju
kurwa, dlaczego mieszkając w innym kraju czasem wstydze się za to że jestem polakiem przez takich debili ;/
http://forum.bikeaction.pl/index.php
ed3ride
Kontakt:

Post autor: ed3ride »

nie dosc ze tyle dresow zyje w naszym kraju to jeszcze takie cos ;/
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

ehhh... brak słów ... normalnie krew zalewa :/

przez takich prostaków wyrabia się niechlubna opinia na temat kraju :/

normalnie oszołomy !!!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Która to była grupa?? skąd oni byli?
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Trzeba Panowie tępić takie buractwo niedozowojowe, bo nam jako fanom DH psują opinie. Pojedzie człowiek poza Polskę i od razu zaszufladkują go, że jak biker z PL to tępy prostak, bez zasad i honoru!

Odrzućmy takich bezrozumnych pacanów, niech spieprzają do swego chlewika i nosa nie wychylają!
Kontakt:

Post autor: nikom »

mi sie cos takiego nie podoba :|

..ps fajny opis schladming!
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

Po prostu żenada, a to byli "dorośli" bikerzy (jeżeli mozna tak o nich powiedzieć chociaz wiekowo?).
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
dh-expert
Kontakt:

Post autor: dh-expert »

napisz co to był za team? albo w sumie wystraczy sprawdzic w wynikach kto startowal z Polski w wiekszej grupie i nie był z RMF (bo pisze ze nie zolci)

arek
www.dh-expert.com
Robix
Kontakt:

Post autor: Robix »

Z Polski byly tam dwa teamy. RMF i ten, o ktorym jest ten post. Wystarczy przeczytac w newsach kto z Polski byl na PŚ, odjąc gości z RMF i mamy naszych wsiórów.
Brawo chlopaki! Wszystkie dresy z Polski musza byc z was dumni.
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

:/ <zygi>
http://dhcyc.pinkbike.com
nisan
Kontakt:

Post autor: nisan »

zawodowcy :D
nisan
Kontakt:

Post autor: nisan »

prosi z logiem na koszulce :D
dh-expert
Kontakt:

Post autor: dh-expert »

to juz wiem kto to

arek
www.dh-expert.com
nightrider
Kontakt:

Post autor: nightrider »

Witam,
to my mieszkalismy w pokoju o ktorym tu mowa. Po pierwsze prosimy aby osoby, których tam nie było, ani nie znaja dokladnie sprawy nie zabieraly glosu. To prawda, ze w pokoju zostawilismy balagan, były to smieci, które mielismy posprzatac ale po telefonie, który otrzymalismy musielismy jak najszybciej wracac do Polski (nie mogę na forum podac przyczyny) i udalismy się do recepcji, żeby powiedziec o tym, ze nie zdazymy posprzatac pokoju. Kobieta, która tam była powiedziala, ze nie ma problemu bo do pokoju i tak przyjdzie sprzataczka i się nim zajmie(tak ja zrozumielismy). Rozmawialismy z nia po angielsku i troche to ciezko szlo, także może nas zle zrozumiala, nie wiem dlaczego tak to wyszlo ale naprawde nie mielismy zlych zamiarow. I nie uciaklismy tylko po prostu się spieszylismy, gdybysmy chcieli uciec to nie odnosilibysmy klucza do recepcji i nie mowilibysmy ze nie posprzatalismy pokoju. Podkreslam, ze nic nie zniszczylismy ani nie zdewastowalismy po prostu zostal balagan z którego probowalismy się wytlumaczyc. Z drugiej strony wiemy jak to jest, wstydzic się za kogos bo byliśmy w takiej sytuacji i wiemy, ze nie jest to przyjemne ale wcale nie chcielismy żeby tak wyszlo. Inna sprawa jest to ze nas nie znacie osobiscie i nie możecie porownywac nas do dresow do których nam naprawde daleko...

Pozdrawiamy
wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

Nie byłem , nie mnie oceniać.... szkoda że takie kwasy wyszły... znów wyszliśmy na buraków...
Pozdro dla teamu z białego Opla:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=605013
wisnia
Kontakt:

zreszta co sie dziwić w Wierchomli z pokoju nad nami leciały śmieci pod domek a tam mieszkali zawodnicy strtujący w mistrzostwach Małopolski.. kultura to nasze drugie imie:D
nightrider
Kontakt:

Post autor: nightrider »

Ale moge sie zalozyc ze to nie my mieszkalismy nad Wami w Wierchomli...
wisnia
Kontakt:

nie to nie wy:)wcale tak nie twierdze:)
ODPOWIEDZ