No właśnie mam juz dość powkręcanych Acera w sprychy :[ i dlatego kupuje alivio chodź wiem ze nieduzo lepsze ale na wiecej mnie nie stac i mam pytanie...co zrobic aby zapobiec wpadaniu przeżutki tylniej w szprychy?? bo to jest naprawde wkurzające :/ no i naprawy są kosztowne :/
Kup sobie Sore z krótkim wózkiem która jest tańsza od Alivio. Przy krótkim wózku nie ma takiego uderzenia i mniej się chwieje na boki co uniemożliwia kręcenie w szprychy
hmm a dało by sie cos dorobic? jakąś "kulistą blaszecke umiescic na wózku? wiecie o co chodzi ze jak uderzy wózek o szprychy to tam bedzie blaszak co spowoduje ze sprychy niebedą miałby o co zaczepic :/ wiem głupie ale dałoby sie tak ????
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
omg wiesz co to regulacja?
Takie 2 male srubki z tylu przerzutki, jak dokrecisz ta na low to nie ma prawa przesunac sie dalej niz ustawiles!!!! przerzutka opiera sie na srubie, wiec dokrec ja troche
No dziwne sytuacje, nigdy mi nie przyszlo do glowy ze tylna przerzutka moze sie wkrecac w szprychy :| no ale jezeli tak to jakas sore moze (nowka w sklepie 78 zl) ma krotki wozek i dosc mocna sprezyne to powinno byc gites
Dokładnie sprawdz kiedy sróba blokóje przerzutke sie opiera na korpusie , mozliwe ze wcale i tylko linka potrzymuje ją przed władowaniem sie w koło , jeśli nie to sprawdz hak.
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
wiem jedno na przerzutce nie ma co oszczedzac.. kupilem SISa jezdzilem na nim ok 2 tyg lekkiej jazdy, wczoraj mi odlecialo kolko od przerzutki :) dzis jade po sore.... :)