zalane kloce izygajacy boxxer

molza
Kontakt:

zalane kloce izygajacy boxxer

Post autor: molza »

Tya jak widac w topiku, problem nie lada :]
Poprostu sie tak zrobil, ze olej wyciekajacy przez uszczelki od gory w boxxerze 151 (staruszek) splywal mi z czasem powolutku powolutku do hampla na dole. A traf sie zdarzyl, ze kupilem wczesniej nowiutkie okladziny...

1.Moje pytanie:
Czy po takiej akcji to lepiej wywalic kloce i qpic znowu nowe?
Czy jakis patent na to jezd. (osobiscie wydaje mi sie ze zmiejsca wywalic...ehhh te 60 zyla w bagno...)

2.PYTANIE

Czy orientujecie sie jak jest z wymiana oleju w boxxerze noi uszczelek? W Wawie?
Kiedys uszczelki szly po 360 zyla .
lukassszzz
Kontakt:

Post autor: lukassszzz »

Co do uszczelek - sprawdz wymiary - moze dostaniesz w jakims motoryzacyjnym sklepie (za grosze)
Zalane klocki - hmm sprobuje przemyc klocki i tarcze benzyna (albo rozupszczalnikiem) a jak to nic nie da, wrzuc do piekarnika (temp ok 200st) na kilka minut - ewentualnie pojedz w gory - zjazd kilka kilometrow non stop hamuj i dotrzesz hample ;)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=32342
DM+Rohloff
LoneWolf
Kontakt:

Post autor: LoneWolf »

Nigdy nie beda hamowac tak dobrze jak hamowaly przed zalaniem.

Sproboj podpalic klocki, zrobilem tak i pomoglo (caaaly plyn z hayesa wyciekl mi na klocki), sproboj tez kupic w motoryzacyjnym odtluszczacz do hampli.
http://tiny.pl/qw5f
gg: 2037660
szukać tego roweru! NAGRODA!
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

To ze sie zalaly olejem to nie problem, wystarczy je przepalic nad kuchenka gazowa. Olej z amora ma niska temperature wrzenia, wiec musi pomoc! Gorzej jesli by sie zalaly plynem hamulcowym. Co do uszczelek to oryginaly kosztuja cos w granicach 260 pln, ale mozna z powodzeniem dobrac cos w sklepie motocyklowym.
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

ale poprostu do jakis frimy produkujacej uszczelki... w gliwicach mamy wies obok gdzie produkuja wszelkiego rodzaju uszczelki:P i np do monstera kles kupil za 10 zl i trzymaja mu zajebiscie:)
cyc

Post autor: cyc »

klocki kladziesz na glebe podlewasz beznyna i podpalasz i tak z 10 razy.. :] tarcze bierzesz myjesz w ludwiku albo szamponie dokladnie szczotka nawet dziurki... mi zawsze pomaga i sprawdzone przez 120000 ziomow.. :]]
ODPOWIEDZ