rękawice FOX PAWTECTOR '04- przestroga!!

667
Kontakt:

rękawice FOX PAWTECTOR '04- przestroga!!

Post autor: 667 »

Dla przestrogi, oto opowiastka o zakupie rękawic Fox Pawtector 2004, o ich uszkodzeniu oraz o relacjach ze sklepem oraz z dystrybutorem.
Fakty: kupiłem je w sklepie CYKLO 2, Gliwice, Tarnogórska 4- w lutym 2005- 199 zł, a po raz 1 założyłem na ręce 1 marca 2005. Na początku miesiąca czerwca pojawiły się dziury na wewnętrznej stronie palców- tam gdzie palce chwytają kierownice. Duże przetarcia, za słaby użyty został po prostu materiał.
Udałem się do sklepu, po gorącej dyskusji, kłótni w sklepie, zdecydowałem że wyślę rękawice sam do dystrybutora, czyli: www.gofox.pl ............... jestem właśnie po rozmowie telefonicznej z dystrybutorem i czekam na odesłane przez nich rękawice do której dołączyli opinię iż sklep CYKLO 2 nigdy nie kupował tychże rękawic u dystrybutora, czyli w gofox.pl, w związku z tym nie biorą za nie odpowiedzialności, a swoich praw mam dochodzić sam w „walce” ze sklepem.
Na otarcie łez gofox.pl zaproponował mi że da mi na dowolny model rękawic 15% zniżki.............
Czy tak powinien się zachować dystrybutor????? Nie sądzę.
Wcześniej miałem rękawice FOX- SIERRA, wytrzymały prawie 1,5 roku jazdy bez względu na porę roku i naprawdę wiele przeżyły, ale po tym zdarzeniu nic już firmy fox nie kupię.
Tyle.
Czekam na rękawice, a potem będę się szarpał ze sklepem.........

Wnioski:
1. Unikać sklepu Cyklo 2, jeżeli jesteście z gliwic i okolic.
2. Pytać w sklepach czy są autoryzowanym punktem sprzedaży danej firmy.

............. pierdolony kraj
moses
Kontakt:

Re: rękawice FOX PAWTECTOR '04- przestroga!!

Post autor: moses »

Chlopie,

Wg mnie dystrybutor zachowal sie bardzo w porzadku - prawda jest taka iz duza czesc rzeczy fox'a trafiajacych do sprzedazy w polsce pochodzi z nielegalu - wiec dystrybutor nie ponosi za nie odpowiedzialnosci - to proste.

I druga sprawa - od wujka dobra rada - topowe rekawice sa wykonane z materialow dajacych dobre trzymanie w kazdych warunkach, przewiewne itp - ale nie wytrzymale... w sensie polecam miec 2 komplety rekawic - na co dzien i na lans (czy zawody).

I jeszcze male podsumowanie - nikt nie wie w jakich warunkach urzytkowales rekawice - a poniewaz jest to odziez ochronna to w zasadzie reklamacji na przetarcia nie uwzglednia sie. Mozesz bowiem zrobic dziure w materiale w pierwszym dniu uzytkowania np lapiac jakas glebe - i w zasadzie producent nie bierze za nia odpowiedzialnosci.

Wogole to jest jakis topic typu "chce zrobic pojazd" a nie "mam problem pomozcie".

Pozdr,
mo
667
Kontakt:

????????
to jest przestroga, czytaj tytuł, wcześniej miałem rzeczy fox'a ale kupowane w usa i były rewelacyjnie, a piszę to po to żeby po prostu na wszystko zwracać uwage i pytać pytać pytać pytać pytać pytać pytać ..... je.b.a.n.ych sprzedawców........... a na rowerze jeźdże nie od dzisiaj, i są to a raczej były mojej kolejne rękawice i żadne wcześniejsze, nawet 661 comp się tak szybko nie zniszczyły, tyle......... bynajmniej dodam żew polsce już nic fox'a nie kupię
Junior
Kontakt:

Post autor: Junior »

co do rekawic tio sprawa jest trudna do uwzglkednienia reklamacji. tak jka wyzej napisal moses mogles zrobic dziure w pierwsyzm dniu uzytkowania. ja po rozwaleniu 661 compow doszczetnie szukalem foxow, ale stwierdzilem ze nie bde placil 200 zeta za rekawice, sprowadzil mi taki koles troy lee desings za 150 zl. nie mam gwary ale tez nie mam zadnych problemow. rekawice genialne, tylko gorace. jak kazde. ogolnie to wracajac do topicu mysle e dystrybutor nie moze odpowiadac za cos czego nie dystrybutwal :> logicznie rzecz biorac nie ma podtsaaw zebys sie rzucal na dystrybutora...co do sklepu co innego.
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Ja mialem 661 mtx. przedarly sie koncowki palcow (glownie przez siaganie rekawic zebami ;) ) i to po 1.5 roku... Ok maja prawo. Teraz kupilem rekawiczki mosha i jestem bardzo zadowolony- ostatnio mialem niezla glebe (Frontflip) ze step downa. przez 3-4m przeszorowalem lapami po mocno ubitej ziemi a rekawiczki caluskie. Dodam, ze kosztowaly 99 zeta :D
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

upsss, sorrki za drugiego posta ale zapomnialem napisac o najwazniejszym- byc moze te foxy byly z "wlasnego importu" i dystrybutor nie powinien barac pod uwage twojej reklamacji- cyzli z pyskiem tam gdzie Ci sprzedali...
ed3ride
Kontakt:

Post autor: ed3ride »

a ja mam 661 descend z 04 i po kazdej jezdzie babcia ma co robic bo strasznie sie rozpadaja :P
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

mam pełno ciuchow foxa i do chodzenia na codzien i na rower i jak narazie jakos niezla jedynie krotkie rekawice sie rozbily strasznie bodajze model MOJAVE ... ale do wiekszosci sie uczepic nie mozna ... a co do przedstawiecieli GOFOX to na ich stronie jest spis kto ich rzeczy sprzedaje i nalezy tam sprawdzac w razie co :)
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

a jeszcze jedno co do czapek foxa to po praniu na daszku jakies smugi sie porobily i to nie tylko mi ale ziomalom ... nie pojawia sie to po 1 praniu ale ogolnie lipa bo czapki np Nike czy cos nie maja tego ... a za foxa ponad 100 trza walnac
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

mi sie wydaje ze ten sklep zachowal sie jak najbardziej w porzadku. poza tym jak potrzymaly ci pare miesiecy to raczej dobrze mi na ogol rozpadaly sie po paru dniach. szukalem na rynku porzadych rekawic po czym przestalem w nich jezdzic. jak sie robi chlodniej to jezdze w skorzanych zimowych z ktorych wyciagnalem material - trzymaja juz 2 lata a kosztowaly 100zl co w porownaniu z twoimi rekawiczkami to mala suma
www.trialshop.pl
667
Kontakt:

Inur- to nie były moje pierwsze rękawice z fox'a!!! tylko wcześniej kupowałem przez kumpla w usa i gdzie cena wynosiła około 1/3 ceny polskiej analogicznego modelu i które o wiele wiecej wycierpiały i o wiele dłuzej funkcjonowały........ nauczony dobrym doświadczeniem z rękawicami fox'a po prostu zorganizowałem maxmalną kwotę i zakupiłem najdroższe- czyli w moim niestety głupim mniemaniu, najlepsze rękawice fox'a w polsce...wiem jedno, nic w polsce fox'a nie kupie.......będę po prostu kombinować, a jedno wiem, więcej niż 100 zł nigdy na rękawice nie wydam, pozdr4all
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Mam nadzieję, że model 05 jest poprawiony bo właśnie zamówiłem i odbieram w tym tygodniu... :)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

no reklamacja w takich przypadkach jest ciezka :/

mi sie urwal rzep , i co tez dupa blada a w sumie jak dla mnie to jest wada materilau a nie uzytkownia , przetarcia to co innego a ja poprostu chcialme zapiec i jeb , rzep oderwany i to po 3 miesiacach jazdy

rekawiczki lizard skin - nie polecam
www.mm-foto.pl
Down...
Kontakt:

Post autor: Down... »

ja tam mam fox'a solo jakis rok i jestem bardzo zadowolony do tej pory nic sie nie przetarlo i sie nie urwalo(oby tak dalej:) a tez bylo juz niezlych pare glebek.
Balin84
Kontakt:

Post autor: Balin84 »

ja mam rekawiczki Authora za 100 zeta i sa oki :]
Pain is temporary, glory is forever
667
Kontakt:

właśnie dostałem rękawice razem z opinią jw. gofox.pl na pogniecionej kartce ...szkoda słów......
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

667 no i co??napisali?? ja mam 661 descend od 7 miechów i jes narazie oko:) juz je prałem kilka razy i nic prawie jak nowe:) wkońcu to sa rekawice z najwyzszej półki 661

pozdroo
Robix
Kontakt:

Post autor: Robix »

Nie bardzo rozumiem twoje pretensje do dystrybutora, ktory co bys nie gadal chcial ci pomoc, probujac cos zrobic z twoim problemem i finalnie zaproponowali ci znizke.
Z pktu widzienia gofox kupiles gdzies, nie wiadomo od kogo rekawice, i do tego model, ktorego oni nigdy nie mieli. Rozwalily Ci sie po kilku miechach i masz do nich pretensje ze ci nie uznali gwarancji na przetarcia.
Jakim bys fanem ameryki nie byl, gwarantuje ci ze tam tez by ci nie uznali gwarancji.
Cinek
Kontakt:

Post autor: Cinek »

Miałem 661 Compy i po roku jazdy wyglądały tragicznie:P W zasadzie bardziej przypominały rękawiczki krótkopalczaste niż długo :P Teraz mam 661 Cedric Gracia. Zobaczymy, narazie wyglądają oki.
no risk no fun
http://tiny.pl/5mc4
ODPOWIEDZ