Koło tył i przód...czy dobre?
Koło tył i przód...czy dobre?
Chce złożyc nowe koła do mojej kozy ...wiec tak : Koło przód: biała Vuelta Excalibur DH 26' jakies szprychy i piasta shimano Deore...koło tył : Biała Vuelta Excalibur DH ale 24' :] szprychy i tez piaste shimano deore
i czy to dobry zestaw? czy te deorki są wytrzymałe? i czy opłaca sie do Duala wsadzac do tyłu koło 24? ' z góry dziekuje za odp . Pozdro
i czy to dobry zestaw? czy te deorki są wytrzymałe? i czy opłaca sie do Duala wsadzac do tyłu koło 24? ' z góry dziekuje za odp . Pozdro
-
- Kontakt:
rzeczywiscie bebenki sa do *****we i oski tez niezabardzo(zalezy na jaki egzemplarz trafisz)ale jak ci sie uda to moze nawet ze 2 sezony pojezdzisz.wszystko zalezy jak jezdzisz jezeli jestes poczatkujacy to w zupełnosci piasty wystarcza.co do obreczy to sie nieorientuje bo ich nie miałem ale z tego co wiem tez daj rade.według mnie na poczatek kołka wystarcza.a najlepiej by było jakbys dozbierał na jakas lepsza piaste do tyło.a co do 24"to niewiem.ja bym zalozyl ale jak do dualu to moze bedzie za słabo przyspieszac???ale rower za to bedzie zwrotniejszy.nieznam sie!
http://www.bikeworld.pl/foto/show_img.php?id=8290 =>mój RB
Też myślę o dwóch kołach na Vueltach DH białych, tylko, że piasta na tył NS Coaster SS, a przód Grimeca, szprychy DT.
I jak już przyjdzie co do czego to będę miał wielki problem - czy wsadzić 24" czy 26". W sumie to jak mi się będzie jeździło w dal to kwestia przełożenia tylko... ale nie wiem :/ Chyba zrobie tak, że kupie kółka od kogoś jakieś taniutkie 24" wsadzane do rowerów komunijnych czy dla młodszych - założe, skatuje i zobacze jak się na tym jeździ :D
I jak już przyjdzie co do czego to będę miał wielki problem - czy wsadzić 24" czy 26". W sumie to jak mi się będzie jeździło w dal to kwestia przełożenia tylko... ale nie wiem :/ Chyba zrobie tak, że kupie kółka od kogoś jakieś taniutkie 24" wsadzane do rowerów komunijnych czy dla młodszych - założe, skatuje i zobacze jak się na tym jeździ :D
ale zeby zalozyc 24" w dragu to chyba musisz tarcze miec? mam racje? bo tez sie zamierzalem na kolko 24 do draga ale w nim niema piwotow na takie kolko wiec musial bym miec 500zl na tarcze a na taka mnie nie stac. bo czytalem gdzies ze tylko hydrauliczna tarcza hamuje jak nalezy. tez nie wiem czy mam racje :] poprawcie mnie jak cos
-
- Kontakt:
:D generalnie decydując się na vuelty musi miec tarcze bo to są obrecze pod tarcze a grimeci nie polecam jesli chcesz miec inny hamulec niz grimeca (ktory kosztuje 500 zl) bo jest mocowanie tarczy na 5 srob. hmmm piasta... no nsa polecam szczerze aczkolwiek wiem ze to kosztuje. Jesli ktos na tym jezdzil to niech się cos wypowie o quando ktore na tył kosztuje 80 zł. a z obreczy pod vke moge polecic supre mt za 109 - 129 zl. (6 komor, spawana, wysoki bok z tymi rowkami ktore nie wiem jak sie nazywaja. powodzenia w składaniu koła. a no.. jak na mój gust do rodzajó kolarstwa innych niz street, dirt i free to chyba lepsza bedzie jednak 26 z tyłu.
-
- Kontakt:
dudas20 ale ty powalony jestes....
kazdy głupi wie ze drag niema pod 24 pivotów
ale po jakiego **** mu fałki jak ma VUELTE DH ?????????
ale ty synek myslisz .......
koło przód dobre
tył jest tez OK gdyby nie ta piasta..
mi padła po 2 miesiącach jezdzenia w dircie ....
łozyska strzelają , kręci sie jak *** wie co
oski są na tyle słabe ze juz jedną na tyle złamałem ...
obecnie mam SHIMANO SILIENT CLUTH i sie trzyma dos mocno :)
kazdy głupi wie ze drag niema pod 24 pivotów
ale po jakiego **** mu fałki jak ma VUELTE DH ?????????
ale ty synek myslisz .......
koło przód dobre
tył jest tez OK gdyby nie ta piasta..
mi padła po 2 miesiącach jezdzenia w dircie ....
łozyska strzelają , kręci sie jak *** wie co
oski są na tyle słabe ze juz jedną na tyle złamałem ...
obecnie mam SHIMANO SILIENT CLUTH i sie trzyma dos mocno :)
F*CK MTB ..
-
- Kontakt: