czy przy hamulcu tarczowym jest jakaś różnica czy koło jeszt zaplecione na słoneczko czy na 4 krzyże ? czy może lepiej zapoleśc od strony tarczówki na 4 krzyże a z drugiej na słoneczko ?
tak ma wpływ na przednie koło ponieważ hamulec może wystawać i standardowy zaplot może poprostu chaczyc o zacisk hampla... ja tak miałem z DELTA HL i BLACK BOX trza było szprychy od strony hampla lekkoodchylic do wewnątrz co w rezultacie dawało niesymetryczne ustawienie piasty do obręczy o 1 - 2mm czyli żadna rużnica w zasadzie
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
nie wiem czy wiesz jo_jacek ale inaczej plecie się koło pod v'ki a inaczej pod tarcze, ale napewno nie plecie sie na słoneczko.....na upartego mozesz tez walnąć sobie na pięć krzyży, ale osobiście jak dla mnie to taka konstrukcja juz osłabia szprychy
a ja sądze ze mozna pospawać 2 szprychy i otrzymać zajebiscie długą szpryche... z takich oto szprych właśnie zapleść koło na 10 krzyży... TYLKO PO CO ?? jak 3 kzyże wystarczaja...