fsa power pro na kwadrat - luzy!!!

Matias
Kontakt:

fsa power pro na kwadrat - luzy!!!

Post autor: Matias »

Hej, zakupiłem niedawno suport fsa power pro na kwadrat z allegro za ponad 33zł, skoczyłem dosłownie dwa razy na hopie i wkład zaczął strzelać. Kolega miał to samo i pomogła tylko wymiana bo suport miał luzy. Czy to power pro to naprawdę fsa?? Coś mi sie nie chce wierzyć. Czy moge coś zrobić z tym wkładem?? Może wymienić łożyska?? Z góry wielkie dzieki. Pozdrawiam
poledh
Kontakt:

Post autor: poledh »

Heh...łożysk raczej n9ie wymienisz... Na przyszłośc czesci szybko zurzywajacych sie np. suport, kaseta łancuch nie kupuj na alegro.....
Mój filmik- http://thebikezone.w.interia.pl/
da1
Kontakt:

Post autor: da1 »

Miałem już 2 ISIS power-pro.Trzeci (po wymianie) leży i się kurzy. Łożyska padały po ok 3 dniach. Na kwadrat polecam Modusa na maszynach-miałem go 2 lata i był niedozajechania.
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

da1 - to cos ty z tymi supportami robil ? ja mam Power-Pro ISISa i smigam i nic mu nie jest
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Suport fsa power pro to shit i tyle ci powiem,na poczatku ladnie sie kreci a potem juz porazka totalna,modusy tez sie sypia jak chcą,oba te dwa typy suportow maja slabe osie,najlepszym rozwiazaniem jest zakup suportu w sklepach gdzie sprzedaja damki i rowerki do 800zł,taki suport kupisz za 25zł góra,bedzie ciezki i nie bedzie az tak ladnie chodzil ale wytrzymuje duzo wiecej niz kazdy suport do 50zł,tanie suporty do 40-50zł to polecalbym raz na 4 miesiace wymieniac bo ptoem to juz jest niezle zagrozenie co do lamliwosci takiej rzeczy,najlepiej isis chcoiaz wiem ze to nie tani gips.pozdro
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
Matias
Kontakt:

ok, dzięki , łudziłem sie że fsa to może coś wytrzyma. Dzięki
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

No ja na kwadracik też miałem jakis najprostrzy suport na 20, na 2 maszynach....nic, nawet nie szczelił przez rok, a przeszedł naprawdę wiele :P Dziwnie jest z tymi suportami :P Aaaa, jak się nazywa to niepamiętam, do koledze oddałęm, a co ;P Oni tez problemów nie maja :P
http://dhcyc.pinkbike.com
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

akurat ten fsa to gowno wielkie mialem go a moim starym rowerku GT i tez sie sypal
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

a ja polecam Kinex'a sa dwa tanie modele po 35 i 50 zl ( roznia sie bodajze uszczelnieniem ) sam mam ten za 50, sporo kumpli po 35 i 50..... juz jezdzimy w *** dlugo i nic niepokojacego sie nie dzieje.....a kumple co maja ta tansza wersje sie polewaja z nas, ze doplacalismy, bo praca sie wcale nie roznia :)... wytrzymale sa, bo kolezka co wazy swoje ostatnio mial bardzo twzrde ladowanie...w wyniku czego urwal z prawej strony support LX'a!!.....ale byla beka jak prubowal jego resztki wykrecic z korby :D:D:D a teraz jezdzi na kinex'ie i nc.
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Matias
Kontakt:

kurde......tak schodzą te suporty na allegro że myślałem że ludzie wiedzą co robią, nawet specjalnie nie wtajemniczałem się jakie są dostępne wkłady na kwadrat. Truvativa napewno nie wezme bo już wiem coś o nim, niedawno widziałem jakiegoś chinhaura czy jakoś tak, kolega kupił, katuje miesiąc i jeszcze mu nie strzela:D A pieniądz żaden. Kupie go na chwile a potem isis jakiś.
Kozi
Kontakt:

Post autor: Kozi »

kup kinex, mialem w straym biku, mam teraz i jest nie do zajechania, serio...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=8565
makos
Kontakt:

Post autor: makos »

no na kwadrat to kinex rulez :D
Lewy
Kontakt:

Post autor: Lewy »

ja mialem kinexa na kwadrat, kiedys jak w zasadzie tylko jezdzilem, mialem tez potemk kinexa na kwadrat w dartmoorze i zlamal sie po tygodniu...
(...)
ODPOWIEDZ