Support :/ Truvativ - Problem

Narwaniec
Kontakt:

Support :/ Truvativ - Problem

Post autor: Narwaniec »

Siemka!
Od tygodnia słysze przy pedałowaniu takie trzaski z pakietu :/ takie "tyk tyk" ale tylko przy mocniejszym pedałowaniu i to wtedy kiedy nacisk jest na prawei rammie korby :/ Pakiet to Truvativ niewiem jaki na allegro chodził po 109 i korba to husselfelt... wiecie co to moze byc? moze łożyska? da sie je wymienic?
qb
Kontakt:

Post autor: qb »

dokręć go porządnie... albo ramiona korby ja tak mam z Giga Pipe Dh :/ musialem naprawde porzadnie dokrecic zeby franca przestala strzelac :| ale ramion az tak na chama nie dokrecaj.wszystko z wyczuciem bo mozesz przekrecic :| tez juz kiedys na kwadracie tak zrobilem. A tak poza tym to qrde support za 160 zł moglby miec stalowe te miski gdzie jest gwint i caly mechanizm do przykrecania ... Truvativ to syf nie kupie juz tego. Lepiej dozbierac i miec Race Face.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
Narwaniec
Kontakt:

aha ale to jest na ISIS no a korba jest porządnie dokręcona :/
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

mi tez cos pyka podczas pedalowania... korba hussefelt. ale wydaje mi sie, ze dochodzi to z gwintow pedalow raczej niz z okolic supportu. kumpel ma podobnie :/
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

Narwaniecwiem co to:) mowisz tylko gdy nacisk jest na prawa korbe:)mialem tak samo na tej samej korbie musisz dokrecic mocno zebatke do ramion korby:)mowie ci to pewnie to:)

pozdro
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Mi też sie zdarzało takie "tykanie" i o ile dobrze pamietam to powodów było kilka : 1. niedokręcona korba 2. niedokręcony suport 3. niedokręcona zebatka 4. luzy albo po porostu nienasmarowane pedały. Przy czym ten ostatni problem w moim przypaku był najczestrzy.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Grooby
Kontakt:

Post autor: Grooby »

to chyba juz normalka ze "coś" strzela mi tez kumplom tez weź sie tym nie przejmój nic sie niedziej z tym powarznego pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=613601
gg6537176
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Hahahahahahhhhh, Truvativ tak juz ma.......mam też Hussefelta i suport jakiś za 90 zeta około, chyba dhlt i po tygodniu po przejeżdzie przez błoto i zachlapaniu go (może to ma z tym jakis związek) zaczął strzelać i napier**** tak do dziś.......z tym, ze wszystko się ładnie kręci :D Ściśnięte jest na maxa, a i tak strzela, więc raczej nic juz na to nieporadze.........może wyczyścić????? HEh, niewiem, narazie tylko strzela i mam nadzieje, ze tak pozostanie :P A i mo strzela przy lewym ramieniu......pedała to napewno nie sa :P
http://dhcyc.pinkbike.com
szArp
Kontakt:

Post autor: szArp »

mój brat ma korby truvativa i tez mu strzel myslelem ze mu cos sie zje***** w korbach ale widze ze duzo osób tak ma ...

jak strzela znaczy dziala ;-)
Narwaniec
Kontakt:

no pedała napewno nie :/ napewno cos w supporcie :D
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

kurde ludzie ile trza powtarzać to strzela w miejscu gdzie korba styka sie z suportem! nakładacie troche towotu na isis, troche do środka korby, skręcacie i przestaje! tak miałem kilka razy i zawsze to pomaga!
yoda
Kontakt:

Post autor: yoda »

sprawdz jaka masz szerokosc mufy w ramie a jaka masz napisana na pudelku po w kladzie mi tez cos szczelalo bo mialem wklad na 68 a mufe 73
Dareko
Kontakt:

Post autor: Dareko »

no chyba ze to support to napewno syf ostatnio tez tak mialem tak tykalo jakby piach sie mielil psikalem jak glupi wd_40 i jeszcze gorzej tak jakby wszystko sie mielilo ale pojezdzilem tak z 4 dni i psikalem co dzien i to wzsystki syf wypłyną rower zostawialem zawsze leżac tak aby wypłynelo i treraz juz nic nie tyka:)
Coilerdh
Kontakt:

Post autor: Coilerdh »

Też miałem ten problem ale po dokładnym umyciu zniknoł ;)
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

mi strzyka napiety troche bardzo lancuch na single... :P i w kasecie cos strzela, a moze to korba... *** wie, jezdze ze sluchawkami na uszach :D
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Pająk
Kontakt:

Post autor: Pająk »

kurde właśnie chciałem zapytać bo mi też strzela, napierd.... aż się jezdzic nie chce. Najgorsze jest to, że zawiodły wszelkie metody: dokręcanie korb, tawot i dokręcanie suportu, eeeeh - strzela dalej, tylko mniej;
dodam tylko że suport jest truvativa - giga pipe (nigdy wi.ęcej tego g...) korby kurde tez (Holzfeller - niby porzadne, eeeh)
Co ja mam zrobić?? Chyba zmienie ten nowy suport na inny, w dupie z tą stówa dwadzieścia za suport, kupie inny ale niech więcej nie strzela. PS: na rowerku jezdzi też lżejszy koleżka i mu nie strzela :/ fuck
pozdrawiam
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

ja mialem to samo i tez przy mocniejszym pedalowaniu, wlalem wd do pedalow i juz nie tyka
ODPOWIEDZ