Support :/ Truvativ - Problem
Support :/ Truvativ - Problem
Siemka!
Od tygodnia słysze przy pedałowaniu takie trzaski z pakietu :/ takie "tyk tyk" ale tylko przy mocniejszym pedałowaniu i to wtedy kiedy nacisk jest na prawei rammie korby :/ Pakiet to Truvativ niewiem jaki na allegro chodził po 109 i korba to husselfelt... wiecie co to moze byc? moze łożyska? da sie je wymienic?
Od tygodnia słysze przy pedałowaniu takie trzaski z pakietu :/ takie "tyk tyk" ale tylko przy mocniejszym pedałowaniu i to wtedy kiedy nacisk jest na prawei rammie korby :/ Pakiet to Truvativ niewiem jaki na allegro chodził po 109 i korba to husselfelt... wiecie co to moze byc? moze łożyska? da sie je wymienic?
dokręć go porządnie... albo ramiona korby ja tak mam z Giga Pipe Dh :/ musialem naprawde porzadnie dokrecic zeby franca przestala strzelac :| ale ramion az tak na chama nie dokrecaj.wszystko z wyczuciem bo mozesz przekrecic :| tez juz kiedys na kwadracie tak zrobilem. A tak poza tym to qrde support za 160 zł moglby miec stalowe te miski gdzie jest gwint i caly mechanizm do przykrecania ... Truvativ to syf nie kupie juz tego. Lepiej dozbierac i miec Race Face.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576
Mi też sie zdarzało takie "tykanie" i o ile dobrze pamietam to powodów było kilka : 1. niedokręcona korba 2. niedokręcony suport 3. niedokręcona zebatka 4. luzy albo po porostu nienasmarowane pedały. Przy czym ten ostatni problem w moim przypaku był najczestrzy.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Hahahahahahhhhh, Truvativ tak juz ma.......mam też Hussefelta i suport jakiś za 90 zeta około, chyba dhlt i po tygodniu po przejeżdzie przez błoto i zachlapaniu go (może to ma z tym jakis związek) zaczął strzelać i napier**** tak do dziś.......z tym, ze wszystko się ładnie kręci :D Ściśnięte jest na maxa, a i tak strzela, więc raczej nic juz na to nieporadze.........może wyczyścić????? HEh, niewiem, narazie tylko strzela i mam nadzieje, ze tak pozostanie :P A i mo strzela przy lewym ramieniu......pedała to napewno nie sa :P
http://dhcyc.pinkbike.com
no chyba ze to support to napewno syf ostatnio tez tak mialem tak tykalo jakby piach sie mielil psikalem jak glupi wd_40 i jeszcze gorzej tak jakby wszystko sie mielilo ale pojezdzilem tak z 4 dni i psikalem co dzien i to wzsystki syf wypłyną rower zostawialem zawsze leżac tak aby wypłynelo i treraz juz nic nie tyka:)
kurde właśnie chciałem zapytać bo mi też strzela, napierd.... aż się jezdzic nie chce. Najgorsze jest to, że zawiodły wszelkie metody: dokręcanie korb, tawot i dokręcanie suportu, eeeeh - strzela dalej, tylko mniej;
dodam tylko że suport jest truvativa - giga pipe (nigdy wi.ęcej tego g...) korby kurde tez (Holzfeller - niby porzadne, eeeh)
Co ja mam zrobić?? Chyba zmienie ten nowy suport na inny, w dupie z tą stówa dwadzieścia za suport, kupie inny ale niech więcej nie strzela. PS: na rowerku jezdzi też lżejszy koleżka i mu nie strzela :/ fuck
dodam tylko że suport jest truvativa - giga pipe (nigdy wi.ęcej tego g...) korby kurde tez (Holzfeller - niby porzadne, eeeh)
Co ja mam zrobić?? Chyba zmienie ten nowy suport na inny, w dupie z tą stówa dwadzieścia za suport, kupie inny ale niech więcej nie strzela. PS: na rowerku jezdzi też lżejszy koleżka i mu nie strzela :/ fuck
pozdrawiam
-
- Kontakt: