Dętki w oplocie stalowym...

MaxDamageDA
Kontakt:

Dętki w oplocie stalowym...

Post autor: MaxDamageDA »

KURCZE!

Mam dosc... wlasnie spoznilem sie do dziewczyny i znowusz bedzie wsciekla bo wogole nie dotarlem , i raz kolejny z buta zapier... z miasta do domu z rozwalonym przednim kolem ;/ Tym razem jeszcze z centra...

Strasznie u nas dzisiaj pizdzi, nio ale na chwilke przestalo, to se na manka wrzucilem , a tu znow jeb powiew mega... jedynym ratunkiem byl szybki zrzut, nio wlasnie... przednim kolem w sam kant kraweznika idacego w dodatku po luku... Gdyby nie troche opanowania czolga to juz bym liczyl zeby na chodniku ;/

Nio ale udalo sie wyjsc z przebita po raz CZWARTY w tym tygodniu detka i zcentrowanym kolkiem.

Mam tego dosc, detki 3.0 , opony 3.0 w dodatku dzisiaj napompowane na TRZY ATMOSFERY !! ( zrezygnowalem z komfortu poduszeczek dla nieprzebijalnosci, ale jak widac gowno to dalo )

Dosc mam prowadzenia "niezatrzymywalenego" baja po chodnikach z przebitymi kapciami...

To jest ostatnie slabe ogniwo w tym cholerstwie. Zamerzam znalesc odpowiedniej srednicy oplot i wylozyc nim opony ( nie musi to byc 360 stopni , stknie kolo 200 ) Waga mnie kompletnie nie interesuje. Moge dorzucic i po 2 kg w kolo byle by to nie dalo sie przebic.

Probowal juz ktos taikego rozwiazania? Moze cos takiego juz istnieje?

Nie mam juz innych pomyslow, jesli to nie zadziala to bede jezdzil z piaskiem w oponach jak ****** walec turystyczny...

QRWA!
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

:D hehe
niewiem czym bys mógł to zrobic , są takie gówna do aut co sie wkręca w wętyl i naciska i tam taki płynek leci , no i ponoc nie do przebicia , a jak przebujesz to nietracisz powietrza ,
sam musze cos wykombinowac bo w pywnicy mam z 15 dętek podziurawionych jak skurwysyn

moze by jakies rurki PCV przeciętą w poprzegz dwuch stron i włozyc ją między dętke a opone ????
niewiem :)
ale dało by sie tak ze połówke PCV przeciętą w pół dac między opone i dętke z tym ze ile by to wazyło :)
no ale waga nieistotna , dla mnie tez :)
spróbuj z tymi rurkami moze sie udac :)
F*CK MTB ..
MaxDamageDA
Kontakt:

Nio ja wolalbym oplot, bo jest bardziej elastyczny.

Tylko gdzie dorwac taki oplocik o fi 75mm ;]

Jak dorwe , to przetne, ponacinam boki i... i te farfocle mi przebija detke :ASD

Cos wykombinuje bo mnie inaczej szlag trafi :(
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

pierdolenie kotka za pomoca mlotka
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

max ale przed snake'ami ci to nie uchroni...
MaxDamageDA
Kontakt:

pierdolenie kotka za pomoca mlotka
duzo wniosles do dyskusji, masz lepszy pomysl?

Nio wlasnie to jest najgorsze, ze dodatkowa warstwa gowno da, bo detka i tak sie przetnie ;/ Co za syf...

Chyba jednak piasek w opony... Tylko jak go tam nasypac ;asd
wuzekpros
Kontakt:

Post autor: wuzekpros »

Avalanche3.0 czy chodzilo ci o cos takiego http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2431?? ale to chyba dziala tylko na opony
xD
cyc

Post autor: cyc »

ten plyn gowno daje... mialem chujostwo i wjebalem sie na kurwie na kamienie to te gowno tylko wyplywalo z opony i detki i babelki sie robily... :]]

kiedys podkleilem opone stara detka i nawet sie spisywalo.. :] moze sprobujesz? :]]]
wuzekpros
Kontakt:

Post autor: wuzekpros »

MaxDamageDA a co ten piasek daje?? bo ja jakis nie doinformowany :P
xD
MaxDamageDA
Kontakt:

Nio zamiast powietrza wypelnic opony piaskiem - jak walec :D Tracisz wlasciwosci trakcyjne, + kilka kg do masy , ale nie da sie tego przebic :D
cyc

Post autor: cyc »

aa no i kiedys gdzies widizlaem detki kendy do dh ktore wazyly 700g! :]]

["] <--- piwo dla was bo dzis ***** na dworze ze sie rozpuszczam ;]]]]]
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

MaxDamageDA no z tym piaskiem to by było super :D
np skaczesz na zawodach do jeziorka robisz trik , lądujesz w wodzie i rower na dnie hehe :D

hmm
co by tu wykulac zeby niepękało ....
e niewiem :D myslcie ludziska
F*CK MTB ..
Qube
Kontakt:

hehe ale czopy
Qube
Kontakt:

ja bym pokryl detke taka siateczka drobna metalowa
MaxDamageDA
Kontakt:

Nio ale to w snake nie pomoze... Kumasz ze mnie masa wali, wiec moge tam miec nawet profilowana blache przeciwpancerna :asd

Chcialem to kleic, nio ale nic z tego jak zobaczylem co w srodku... snake z jednej mani dziura 3.5cm dluga, z drugiej z 2cm :(

I jak potem dziewczyny maja kochac rowery... Juz n'ty raz sie do niej spozniam przez czolga :(
qb
Kontakt:

Post autor: qb »

wsadz jedną oponę w drugą... i wtedy jak ci sie o obrecz (znaczy o te dziureczki na szprychy) nie przebije to o nic innego ... przynajmniej u mnie tak bylo...:> tylko jak masz gazza 3.0 to bedziesz musial pomyslec jaka opone tam do srodka wsadzic :). najlepiej cos zjechanego juz bez bieznika :). bo ja mam Continental'e Disel 2,5 to moge wsadzic cos cienkiego (2,1-2,3) + ta detka to rozepcha a takie 3.0 to bedziesz musial wsadzic jakis 2,7 :| moze sproboj cos od jakiegos simsona ? nie wiem pokombinuj, aha i koniecznie oklej grubo (ze 2-3 razy) izolacją obrecz tam gdzie masz te dziurki gdzie wchodza szprychy ... bo te podkladki gumowe gowno dają ! zrob tylko dziurke w tym na wentyl.
Pozdrawiam i powodzenia :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
MaxDamageDA
Kontakt:

O!

Nio to jest chyba najrozsadniejsza propozycja...

Narazie latam stara detke 26 i jakos ja upcham na to 24 ( kiedys tak jezdzilem i dzialala )

Na nia naloze ta druga przebita 3.0 i zobaczymy co bedzie.

Jak znowusz jebnie to faktycznie bede musial wsadzic druga opone do srodka i wtedy MOZE sie nei przebije...
qb
Kontakt:

Post autor: qb »

yy nie ma edycji ? :|
wpadl mi do glowy jeszcze jeden pomysl...
moze wez ze dwie stare dętki i rozetnij je i wsadz wtedy tą prawidłową do środka i w opone ... powinno pomóc.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
MaxDamageDA
Kontakt:

Nio wlasnie tak robie :) Tylko latam ta stara detke bo ma 3 dziury... druga sie klei wlasnie.
ODPOWIEDZ