NIKOM | FORUM | FAQ... ?

Masta Blasta
Kontakt:

NIKOM | FORUM | FAQ... ?

Post autor: Masta Blasta »

Moją uwage zwruciłem dziś na dział "FAQ" sądząc po tym co w nim jest zamieszczone dotyczy ono naszego forum dh-zona ;-P do rzeczy... w działe są podpunkty które wogle nie maja jakiego kolwiek sensu ( to tak jak instrukcja obsługi pralki do roweru ;-P ) szczegulnie zainteresowały mnie te rzeczy:

---------------------------------------------------------------------------------------------

"Czasy nie są właściwe!"

http://www.dh-zone.com/forum/faq.php#8

Podane czasy są "prawie" na pewno właściwe, ale być może widzisz czasy ze strefy czasowej innej niż twoja. Jeżeli tak jest, "to powinieneś zmienić ustawienia twojego profilu", wybierając strefę czasową odpowiednią dla twojego obszaru. Pamiętaj, że zmiana strefy czasowej, "jak większość ustawień, może być dokonana jedynie przez użytkowników zarejestrowanych". Jeśli więc jeszcze się nie zarejestrowałeś, teraz jest dobry moment, żeby to zrobić.

/a więc co mam rozumiec przez "czasy sa prawie na pewno właściwe"??
/po ptrzeczytaniu stwierdzam ze czas jest nie właściwy więc chce zmienić ustawienia mojego profilu ( ale w ustawieniach profilu nie ma czegoś takiego jak strefy czasowe )

---------------------------------------------------------------------------------------------

"Jak mogę wyświetlić obrazek pod moją ksywką?"

http://www.dh-zone.com/forum/faq.php#11

Pod twoją nazwą użytkownika przy czytaniu postów mogą być dwa obrazki. Pierwszy jest związany z twoją rangą, zwykle ma formę gwiazdek lub innych znaczków pokazujących jak dużo napisałeś postów lub jaki masz na nich status. Pod nim może znajdować się większy obrazek nazywany Emblematem, który z reguły dla każdego jest inny. "To od administratora zależy czy zechce udostępnić funkcje Emblematów i w jaki sposób je udostępni". Jeżeli nie możesz z nich korzystać, to taka jest decyzja administratora i do niego możesz kierować pytania o jej powód (na pewno jest dobry!)

/"To od administratora zależy czy zechce udostępnić funkcje Emblematów i w jaki sposób je udostępni". Jeżeli nie możesz z nich korzystać, to taka jest decyzja administratora i do niego możesz kierować pytania o jej powód (na pewno jest dobry!)" - więc nikon kieruje do Ciebie pytanie dlaczego na naszym forum nie mamy zadnych gwiazdek ani chociaz by malutkiego avatara ?

"Jak mogę zmienić lub usunąć post?"

http://www.dh-zone.com/forum/faq.php#15

Jeżeli nie jesteś administratorem lub moderatorem forum możesz jedynie zmieniać lub usuwać własne posty. Aby zmienić post (czasem jest to możliwe jedynie przez jakiś czas po jego napisaniu) kliknij w przycisk zmień przy danym poście. Jeżeli ktoś już na niego odpowiedział po edycji pod postem pojawi się tekst drobnymi literami informujący, ile razy dany post zmieniano. Nie zostanie on dodany jeśli ktoś już odpowiedział na post, lub jeśli został on zmieniony przez administratorów lub moderatorów (powinni oni powiadomić co zmienili i dlaczego). Pamiętaj, że zwykli użytkownicy nie mogą usunąć postu, na który ktoś już odpowiedział.

/Jeżeli nie jesteś administratorem lub moderatorem forum "możesz jedynie zmieniać lub usuwać własne posty." - nie jestem ani modernatorem ani administratorem ale wynika z tego ze moge usuwać i zmieniac moje posty nikon moze mi powiesz dlaczego ja nie moge tego zrobić ?

Czym są Grupy Użytkowników?

Grupy Użytkowników są sposobem, w jaki administratorzy mogą grupować użytkowników. Każdy użytkownik może należeć do wielu grup (co przeważnie nie jest możliwe w innych forach) i każda grupa może mieć własne prawa dostępu. Dzięku temu administratorzy mogą łatwo ustawić wielu użytkowników jako moderatorów lub dać im dostęp do prywatnego forum itp.

/ (co przeważnie nie jest możliwe w innych forach) - aha czyli rozumiem ze na naszym forum sa grupy urzytkowników?

"Kto napisał ten skrypt?"
Ten program (w niezmodyfikowanej formie) został stworzony, opublikowany i jest własnością Grupy phpBB. Jest udostępniany na zasadach licencji GNU General Public Licence i może być dowolnie dystrybuowany. Więcej szczegółów pod odnośnikiem.

http://www.phpbb.com/

/rozumiem ze dział FAQ jest częscia tego forum i dotyczy jego opcjonalnych mozliwości... wiec to co jest w dziale FAQ nasze forum powinno obsługiwać ale nie obsługuje, dlaczego ? nikom?

/wiem ze moze nie masz czasu zajac sie tym forum ale wydaje mi sie ze skrypt forum ma poprostu nie udostepnione opcje które bardzo by pomogły z jego kozystania. Wiec odpowiedz mi dlaczego jest to takie trudne udostpenić opcje edycji postów?
[S] single track 24' camuflage + ns coster + DT etc/71rap
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

wedlug mnie dobre pomysly :D
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

ło cie
przeciez to faq to standardowe faq phpbb wiec po co tak analizujesz kazdy pod punkt :) edycja / usuwanie swoich postow powinna juz dzialac bo wlaczylem ja jakis czas temu...

czemu czas na forumie jest nie wlasciwy?
Masta Blasta
Kontakt:

Post autor: Masta Blasta »

nikom pisze:ło cie
przeciez to faq to standardowe faq phpbb wiec po co tak analizujesz kazdy pod punkt :) edycja / usuwanie swoich postow powinna juz dzialac bo wlaczylem ja jakis czas temu...

czemu czas na forum jest nie wlasciwy?
bo jestem analizatorem ;-P (jeśli standardowe faq phpbb to dlaczego forum odbiega od tych standardów ?;-P ) skoro wlączyłeś edycje/usuwanie postów i ma działac z oopoźnieniem to ja juz rozumiem dlaczego zegar tez jest opozniony ;-P

zeby nie było ze wywołuje przeciwko Tobie jakąs walke ;-P ale jak tak dalej pojdzie to wszyscy przeniosa sie na BajkAkszona:D:D... aa raczej powinno Ci zalezeć na popularności dh-zone i na jej reklamie? ...moze jakiś banerek płatny zamiast tego czegoś:

http://www.dh-zone.com/ads/adimage.php? ... ner-dh.gif

...rozumiem bardzo twórcze ;-P

sp: u mnie jest 1:24 (w nocy... czas letni ;-P ) ha ha
Wrona
Kontakt:

Post autor: Wrona »

Avathary, "gsiazdki", rangi i wszystko to fajny pomysl, ale aktualny "wyglad" (skin) forum zapewne nie pozwoli na uzycie tych funkcji :) Po prostu ten skin sporo ogranicza skrypt phpBB... Ale napewno wyglada to lepiej niz jakis subsliver :)
ODPOWIEDZ