grupy uzytkownikow?
grupy uzytkownikow?
na innych forach istnieje cos takiego jak "grupa uzytkownikow". wprowadzenie czegos takiego na dh-zone mogloby po czesci usunac tałatajstwo i debilizm w wypowiedziach.
w moich oczach wygladaloby to tak:
2-3 grupy uzytkownikow roznej wagi
-najnizsza (dla tych co robia burdel): ograniczenie np. do 2 postow dziennie
-srednia (automatyczna przy zalozeniu konta) grupa przejsciowa dla tych ktorzy zostali zdegradowani do najnizszej a chca sie zrekompensowac. ograniczenie do np. 10 postow dziennie
-najwyzsza (dla sprawdzonych uzytkownikow) brak jakichkolwiek ograniczen
poniewaz ciezko byloby kontrolowac wszystkich uzytkownikow, moznaby to zrobic tak ze przy nicku osoby ktora bylaby w owej "najnizszej" grupie pojawialby sie znaczek. z momentem kiedy wypowiedzi tej osoby stawalyby sie sensowne moznaby szybko wywindowac ja w gore.
Z grupy sredniej to najwyzszej powiedzmy 7 dni czekania.
w moich oczach wygladaloby to tak:
2-3 grupy uzytkownikow roznej wagi
-najnizsza (dla tych co robia burdel): ograniczenie np. do 2 postow dziennie
-srednia (automatyczna przy zalozeniu konta) grupa przejsciowa dla tych ktorzy zostali zdegradowani do najnizszej a chca sie zrekompensowac. ograniczenie do np. 10 postow dziennie
-najwyzsza (dla sprawdzonych uzytkownikow) brak jakichkolwiek ograniczen
poniewaz ciezko byloby kontrolowac wszystkich uzytkownikow, moznaby to zrobic tak ze przy nicku osoby ktora bylaby w owej "najnizszej" grupie pojawialby sie znaczek. z momentem kiedy wypowiedzi tej osoby stawalyby sie sensowne moznaby szybko wywindowac ja w gore.
Z grupy sredniej to najwyzszej powiedzmy 7 dni czekania.
www.trialshop.pl
tzn dh-zone jest gownem? cos z toba nie tak?Kid pisze:heh... nie porownuj tego gowna do grona wiedzmin.
a odnosnie pomyslu inur jest jeden zasadniczy problem. nie mam zielonego pojecia jak to zrobic :D nie da sie ograniczac ilosci postow na dzien dla danego uzytkownika, a juz nie mowie o reszcie pomyslow... hmm... ja mysle ze jest git, takie podzialy pewnie zaraz zaczely by robic zamieszacie. pomysl na pewno ciekawy ale ciezki w realizacji. ps fajny ten filmik ktory skreciles inur;)
ejjj Nikodem kazdy pomysl jest do dupy...
a naprawde czasami tez mi sie zdaje ze powoli sie robi maly burdelik.. :]] ale dzieki naszym wspanialomyslnym moderatorom jakos to idzie.. ;]]]] Wiec jako przedstawieicl ludzi wyjatkowo inteligetnych :]] apeluje a wprowadzenie w zycie jakiegos pomyslu ktory rozwiaze problemy forum.. :PP :]]]]]]]]
a naprawde czasami tez mi sie zdaje ze powoli sie robi maly burdelik.. :]] ale dzieki naszym wspanialomyslnym moderatorom jakos to idzie.. ;]]]] Wiec jako przedstawieicl ludzi wyjatkowo inteligetnych :]] apeluje a wprowadzenie w zycie jakiegos pomyslu ktory rozwiaze problemy forum.. :PP :]]]]]]]]
-
- Kontakt:
dobry pomysl. jest jeszcze jeden atut - niegdys liczniki postow i "pomogl" mialy pomagac w okresleniu "doswiadczenia" danego uzytkownika. dlaczego sie to nie sprawdzilo wiemy :)
tymczasem Inurowa klasyfikacja rozwiazala by ten problem.
calkowicie popieram.
tymczasem Inurowa klasyfikacja rozwiazala by ten problem.
calkowicie popieram.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
-
- Kontakt:
no wedlug mnie jest (to forum gownem) po czesci, bo jak w nie wdepniesz to sie zalamujesz... ale to grupowanie uzytkownikow mogloby to zmienic, ci co by malo wiedzieli (tj ja) by sie rzadzko odzywali, a ci co maja cos ciekawego do powiedzenia, a nie tylko "za je bac skur wysyna, jaki hu jowy topic" itd. by czesciej sie wypowiadali.
ale zbyt duze wymagania jak dla nikoma.
ale zbyt duze wymagania jak dla nikoma.
thugrider@wp.pl
no i wtedy wiesz z kim gadasz ;) a tutaj nawet przy moderatorach nie ma napisane, że są moderatorami ;P Jesli by nie wyszło to z ograniczeniem postów na dzień, to mysle, że te grupy nie byłyby takim problemem. Np. od 0-200 postów byłby początkujący, do 200-500 średnio zaawansowany, pozniej zaawansowany itp.Xxsin pisze:A na innych forach to jest chyba tak, że w zależności od ilości napiksanych postów przydzielają Cię do danej grupy.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg