[beginer]rower street/dh a rama?

eskaaa
Kontakt:

[beginer]rower street/dh a rama?

Post autor: eskaaa »

witam
wlasnie skladam sobie rowerek (ile to potrwa nie wiem, mam nadzije ze w tym sezonie zdarze).Jako ze mieszkam w blokowisku lubie patrzec i chcialbym jezdzic po wszystkich murkach lawkach schodach itd.
Z drugiej strony mysle tez o DH. Powiedzcie mi czy mozna zlozyc cos posredniego aby "mniej lub wiecej" pasowalo do tych 2 stylow jazdy. Chodzi mi o parametry, glownie o rame :). Dzieki wielkie z gory.
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Moim zdaniem jedno wyklucza drugie. DH i street to dwa przeciwieństwa.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

nie
www.mm-foto.pl
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

może Duncon Akita do streeta sie nada, na torze raczej też. Ale rama do streetu i do Dh to nie bardzo.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
rastabandit
Kontakt:

Post autor: rastabandit »

jak masz duzo siły to duze cro-mo (NS) choć destroyerek z juniorem 130mm da radę.
jesli bys szukał takiego amorka to własnie znalazłeś.
generalnie jezdzic da sie na wszystkim wiec nie przejmuj sie tak
no chyba ze chcesz startowac w dh zawodach na pro poziomie a na streecie jezdzic 24/24. to tak sie nie da.
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
jeremiasz
Kontakt:

Post autor: jeremiasz »

tak jak rastabandit< jakis NS to chyba najlepiej bitch. i amor z duzym skokiem, zalezy czy chcesz 1 czy 2 polki.
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

a ile masz kasy na rame ??
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

no mi sie wydaje ze rastabandit ma racje , niebedzie to takie klasyczne dh (full+2polka) ale i tak bedzie tu i tu mniej wiecej dawac rade
dmitrij
Kontakt:

Post autor: dmitrij »

na fullu da rade jezdzic street, a na sztywniaku dh, tylko czy ma to jakis sens...
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

a może chodzi Ci o coś takiego jak Tyler Super T
pomykał w Jibie 1 ?
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ee tam pierdolenie :P wystarczy upic troche wiecej czesci i zmeiniac... jak chcesz jezdzic "dh" to wiadomo wypad w gory

kupujesz takiego bitcha, do tego jakis amorek mocny. (junior?)
widly treka
przednie kolko na big berthcie, 26' (spasi do jednego i drugiego)
dwa tylnie kolka
jedno jakies kasetowe 26, drugie 24 na piescie nsx ss
oponki jakies dh 26 i 2xkrad 26/24
kiera, itp itd)
most, stery, siodlo, sztyca, suport, korby... takie jak dadza rade i tu i tu to nei problem :)
lancuch ss, lancuch zwykly, kasete, manetke, przerzutke, napinacz
przedni hebel wedle uznania, tylni mechanik (hmx2?) z klameczka avida...
jakies gripy, linki blablabla

i zaleznie od humoru :
masz bitcha z juniorem 26' na gumach dh i przerzutka (na wysunietych hakach do 430
masz bitcha z trekiem 26/24' na kradach i singlu (na hakach z tylu 405)

owszem, kosztowne to ale daje rady

a potem juz niedaleka droga do tego zeby takiego syjamskiego blizniaka na dwa rowery rozdzielic kupujac ramke fulla...
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
eskaaa
Kontakt:

Jak ogladam zzdjecia to goscie czesto zjezdzaja na sztywnych ramach :) i malutkich :P. a do streetu bardzo podobne rowerki sa. Zreszta w druga strone, moze na rowerku DH mozna troche po m iescie powywijac ?
eskaaa
Kontakt:

Tak pozatym, to na ten sezon chce złożyć rowerek nie za 15 000 :P. Chce poporostu pojezdzić na czyms mocniejszym niż prtzeciętny rower. Plan jest taki, składam rower, jeżdże sobie spokojnie a w zimie spokojnie po kolei wymieniam sprzęcior. Gdzieś widziałem rame Pointa nie wiem co to za fitma. Widziałem DUNCON Johny Bravo tez nie wiem co to, jakieś dragstary itd :).
Następny problem to takie że nie wiem jaki rozmiar ramy, 14' czy 16' mam 180 cm wzrostu.
To chyba tyle, chodzi mi głównie o to abyście poradzicli jaką rame (sztywną) wybrać jakiej firmy, no i oczywiście za w miare małe pieniążki (np. używane)
Dzieki i pozdrawiam
rastabandit
Kontakt:

Post autor: rastabandit »

stary to nie kupuj i wymieniaj bo stracisz kupe kasy i nerwów tylko wez sie do odkładania kasy juz teraz i złoz w zime cały.
http://www.pinkbike.com/photo/783857/
http://www.djshadow.com/videos/player/6/quality/hi
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

poprostu musisz znalesc jakiegos fulla cr-mo z nie duzym skokiem tak 130mm
i do tego jakis DJ i to raczej bedzie taki funbike

ja mam naprzykład ramke ktora ma 190mm skoku i do tego widelec 130mm i rower zajebiscie jest zwrotny ale da sie na nim powaczyc w hobby co do wytrzymałosci to to jest oldshool i ma juz swoje lata ale jakos daje rade

zjazdowiec i street-owiec ze mnie zaden jezdze dla przyjemnosci niechce mi sie napierdalac trikow a i tras techniczych tez nie lubie wiec taki rower mi styka
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

eskaaawszystko zalezy ile chcesz wydac kasy na rower jasli tak z 6 tys to nie ma problemu a jesli 2tys to moze byc cieszko
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Stick
Kontakt:

Post autor: Stick »

wydaje mi sie ze do polaczenie DH i Streetu to najlepsza byla by ramka NS Bitch. poniewaz jest to rama hardtail przystosowana pod FR a wiec DH tez powinna wytrzymać, a i w streecie tez napewno da sobie rade.
POZDRO 4 ALL.
STREET RULEZ
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

NS Bitch + Sherman Filck. Bo raczej nie będzie fajnie z dwópółką, a jedna półka z dużym skokiem do streetu sie nada i do dh też powninna. To jest tylko moje zdanie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
MaG
Kontakt:

Post autor: MaG »

Zastanow sie czy bedziesz wiecej jezdzil street czy DH. Ale nie tak ze chcesz wiecej np. Dh tylko czy lepsze warunki masz do tego czy do tego. Jak mieszkasz na blokowisku gdzie jest urodzaj murkow, chodnikow, kraweznikow i innych to zloz streetowke i zbieraj kase na nastepny rower z tym ze do DH. Sam mowisz ze chcialbys w tym sezonie zlozyc to street ci wyjdzie zdecydowanie taniej. No chyba ze kasa nie gra roli. Sam zdecyduj!!!
Ride the lightning
ODPOWIEDZ