Nokia - gwarancja
-
- Kontakt:
Nokia - gwarancja
Zrobili Wam coś takiego, że mieliście ściągniętego simlocka i powiedzieli Wam, że gwarancja jest utracona przez "ingerencje w oprogramowanie"? Ja ściągnąłem kodem i dzisiaj mi tak powiedzieli jak odebrałem komórkę.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Dobra rada na przyszłość. Ja mam ten problem, że w książce gwarancyjnej mam już śmierdzący stempel, że "gwarancja nieważna".olisko pisze:no tak....tak jest...ale jak cchesz to można załozyć zpowrotem sima i bedzie GIT idź do jakiegoś serwisu i poproś żeby zablokowali na nowo simlockiem na daną siec i idź do punktu serwisowego...tylko nie tego w którym byłeś wczesniej :]
pZdR
THX
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Czytając kilka razy jeszcze warunki gwarancji nigdzie się nie doszukałem, że zmiana albo ingerencja własna w oprogramowanie unieważnia gwarancję. Jedyne co najbardziej temu pasuje to, że gwarancja jest nieważna, gdy "wystąpiły usterki spowodowane: przeróbkami i zmianami konstrukcyjnymi produktu oraz naprawami wykonanymi poza Autoryzowanym Serwicem Nokia".
A ściągnięcie simlocka na pewno nie jest przyczynom czasami nie reagujących klawiszów, jak już to tracenie się słów dodanych do słownika, resetowanie się, tracenie zasięgu.
A ściągnięcie simlocka na pewno nie jest przyczynom czasami nie reagujących klawiszów, jak już to tracenie się słów dodanych do słownika, resetowanie się, tracenie zasięgu.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jeśli mi tak odpowiedzą, to powiem, że widocznie jest to wina złego oprogramowania. Powiem, że uważam, że telefon powinien być zabezpieczony przed "opcją posuj" dowolną psującą sekwencją wciśniętych klawiszy, bo mogłem przez przypadek, taki ciąg znaków wstukać i nawet nie wiedzieć, że ściągnę simlocka.enduromaster pisze:simlock może byc przyczyną gubienia wyrazów i traceniem zasięgu, mój stary miał takie cuś po zdjęciu simlocka w siemensie
Zabaczymy co odpiszą na odwołanie.