grupy uzytkownikow?

nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

Kid pisze:no wedlug mnie jest (to forum gownem) po czesci, bo jak w nie wdepniesz to sie zalamujesz...
z toba faktycznie jest cos nie tak. co cie tutaj tak zalamalo??
Kid pisze: ale to grupowanie uzytkownikow mogloby to zmienic, ci co by malo wiedzieli (tj ja) by sie rzadzko odzywali, a ci co maja cos ciekawego do powiedzenia, a nie tylko "za je bac skur wysyna, jaki hu jowy topic" itd. by czesciej sie wypowiadali.
a no racja racja, tutaj swiecisz przykladem, cytuje:
Kid pisze:"*****? cenzure na slowo ***** robicie... no kur wa ... co za przyglupy. ja pie rdole."
Kid pisze:eh. wyje bac to cale forum w pi zdu. ludzie, ze wy macie czas na takie bzdury, eh.
Kid pisze:jest taka opcja... zapomnialem hasla...
wysyla ci na mejla...
cos smierdzi twoj temat.
sasasa...
...itd

a odnosnie tematu to jest okej tylko jak mowilem nie mam zielonego pojecia jak zrobic limit postow/dzien, no i jak uzytkownik automatycznie przeskakiwalby do wyzszej grupy... poza tym sam nie wiem czy to jest okej pomysl... jest tez troche ludzi piszacych konkretnie ale moze nie tak systematycznie... hmm
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

Durf pisze:
Xxsin pisze:A na innych forach to jest chyba tak, że w zależności od ilości napiksanych postów przydzielają Cię do danej grupy.
no i wtedy wiesz z kim gadasz ;) a tutaj nawet przy moderatorach nie ma napisane, że są moderatorami ;P Jesli by nie wyszło to z ograniczeniem postów na dzień, to mysle, że te grupy nie byłyby takim problemem. Np. od 0-200 postów byłby początkujący, do 200-500 średnio zaawansowany, pozniej zaawansowany itp.
Chodź to by było tez troche głupie, bo wtedy kazdy by tylko nabijał posty jak tylko moze. No i wlasnie dlatego przydało by sie ograniczenie ilosci postów na dzien.

Chodz jak dla mnie dobrze jest jak jest ;) I tak kazdy kto juz tutaj dłuzej siedzi, wie od kogo moze dostac jaką sensowną odpowiedz, kto siedzi juz długo na tym forum i wie duzo o rowerach :) mowie o np. maxie, lonewolfie, cszyvym, paul emsie itp.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Enzo
Kontakt:

Post autor: Enzo »

A ja sie znow wypuszcze i proponuje podzielenie nas na NOWICJUSZY (Ci co jeżdza od niedawna), FORUMOWICZOW (Ci co siedza tu juz troche czasu), ZAWODNIKOW (Ci co startuja w zawodach) i PRO (zawodnikow z osiagnieciami, ktorzy siedza czasem na forum)

Pisze z caps. zeby lepiej bylo widac ;)

Jakies poprawki, komentarze, uwagi???
Nikom, co ty na to???
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Enzo to zupełnie nie wyjdzie bo wszyscy wiemy jaki stosunek ludzie mają do prosów.

Nikom moja propozycja. Gwiazdki albo kółka albo inne wzorki w zależności od ilości postów albo poprostu znów wprowadzić ilośc postów i tyle. Jak ktoś będzie nabijał bezsensownie bana na tydzień a później na stałe i tyle.

+ opisy jak na innych forach typu "admin, czy moderator" to sie przyda
SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

popieram ten pomysl Paul_ems i radzil bym zwiekszysc liczbe moderatorow :) jak cos to ja sie zglaszam :)pozdrawiam
gringo
Kontakt:

Post autor: gringo »

pomysl nie jest zly, tyle ze nielatwo byloby takim czyms operowac ;]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

Pomsł Paul_ems jest chyba najbardziej realny do zrealizowania ale czy rzeczywiscie bedzie mozna tak łatwo uniknąć bezsensownego nabijania postów ??
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

Kid pisze:heh... nie porownuj tego gowna do grona wiedzmin.
dziwnie czlowieku to zrozumiales, powinno byc odwrotnie
Enzo pisze:A ja sie znow wypuszcze i proponuje podzielenie nas na NOWICJUSZY, FORUMOWICZOW, ZAWODNIKOW i PRO .
jak dla mnie to takie niezdrowe podzialy niczego dobrego by nie przyniosly
Paul_ems pisze:Gwiazdki albo kółka albo inne wzorki w zależności od ilości postów albo poprostu znów wprowadzić ilośc postów i tyle. Jak ktoś będzie nabijał bezsensownie bana na tydzień a później na stałe i tyle.
dobre ale zeby nie bylo ze: ha patrzcie ile ja mam postow, albo byly by tematy pt "moj 1000 post" itp, wiec mysle ze jakies symbole do oznaczenia to git, ale jak ktos chce wiedziec dokladnie ile ma ktos postow to niech zobaczy w profilu
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Temu pomysłowi czegoś brakuje, dopracowania. Ja myśle, że jakos bardziej szczegółowo by się to przydało, ale nikom na wstępie zgasił, ale może by się postarał i zrobił, ale...

Napisać zawsze moge, no to wprowadzić grupy użytkowników od czasu na forum i po przejrzeniu jegu postów przydzielać do gróp ludzie zwyszych gróp mogliby dawać plusy, minusy osobom za jakąś pomoc,.. i wtedy by pisało koło nicku ile razy pomógł... każdy by mógł dać jeden "głos" raz na jakiś czas tyd? i zrobić okres "ochronny" dla nowych(jakieś też grupy) że by nie mogliby przez miesiąc zakładać tematów i ograniczenie postów, a potem przejście do grupy zwyczajnej, a potem wrazie czego do najwyższej jak ludzie dadzą te "plusy" no i też zrobić "minusy" za chamstwo i tak dalej kilka gróp z ograniczeniami i przywilejami...
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

Ale napewno nie od ilości postów bo to jest poprostu ******, może żeby coś tam pisało prz nicku, ale nie to przekraczam 1k jestem w najwyższej grupie, i ja moge to tamto...
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
cyc

Post autor: cyc »

niech kurwa zapanuje spokuj... :]]] do jakiej grupy trafisz bedzie zalezalo ile oplaty czlownkowskiej wniesiesz na start.. :]]]
https://logomedia.pl/
Chcesz zarobić?
Wpisz w polecającym-> 283249
10zł na start!!!
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

czy jest sens tak kombinowac? i tak nikomu nie bedzie sie chcialo... lepiej zostawic jak jest - wszyscy rowni, a porzadku pilnuja moderatorzy, ktorzy usuwaja beznadziejne posty i ewentualnie zbanuja na okreslony czas. a jesli moderatorzy nie radza sobie z porzadkami to mianowac ich wieksza liczbe i juz.
Kontakt:

Enzo już się zgłaszał na moda ale Nikom narazie ustalił sobie limit dlatego przyjęcia nie są przewidziane.

Sck modzi nie mogą banować. Od tego jest adnim czyli Nikom. Jeśli uważam że ktoś powinien wylecieć na tydzień lub na stałe mówie Nikomowi i on ewentualnie banuje tych co narozrabiali.

Jeśli chodzi o grupy to moim zdaniem ilość postów to jedyne realne kryterium podziału w tej chwili. Bo nie ma fizycznej możliwości innego podziału.
Wg prosów i nowycjuszy sie nie da bo nikt nie będzie sprzwdzał czy ktoś startuje w zawodach czy nie. Phpbb2 nie ma opcji limitowania postów, za to są tzw Rangi które mają przypisaną ilośc postów i ew. obrazek.

A swoją drogą myślę że moderatorzy powinnie mieć opisy przy nicku żeby Ci którzy są tu od niedawna wiedzieli że taki ktoś jak mod jest na forum i że często sie pojawia i kasuje. Myśle że to powino troche przychamować zapał do zakładania głupich topiców. Działa to na zasadzie: Stoi dres i drze się "hwdp" a jak przechodzi policja to jest grzeczne "dzień dobry". Poza tym mam jeszcze jeden pomysł jak ostudzić zapał "zbuntowanych 13-latków" (bez obrazy) do zakładania byle jakich topiców o byle czym. Ale o tym narazie z Nikomem pogadam.

Poza tym jeśli dojdzie do powrotu ilości postów pod nickiem albo do grup. Mogę z góry zapowiedzieć że wszystkie posty typu "to mój 1000 post" będą kasowane. A jeżeli ktoś się pokusi o założenie takiego tematu lub będzie nabijał byle czym licznik to dostanie czasowego lub ostatecznego bana.
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

to moze modom walnac jakis obrazek nad nickiem zamiast pomaranczowo bialego czegos
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Wiedźżmin nie widziesz ze to pomarańczowo białe coś to jest taki LUDEK !! ??

eh ...
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

Wiedzmin pisze:to moze modom walnac jakis obrazek nad nickiem zamiast pomaranczowo bialego czegos Edit time of this post
pomysl w miare ciekawy pewnie niezbyt trudny w wykonaniu napewno zachowalaby sie jednolitosc strony a wiadomo bylo dokladnie co i jak...

co do licznikow postow to raczej glupi pomysl bo jeden sobie napisze "haha" a inny walnie dygresje na pol strony ktora akurat komus sie przyda. to nie jest rownowazne :|

na razie zamiast tych grup moze warto byloby wprowadzic pół-bany dla niektorych uzytkownikow ograniczajace ich swobode na pare dni? rozdawane by byly przez modow i admina. nikom jesli chcesz to moge poszukac dla ciebie jak takie rzeczy zrobic mam troche wolnego czasu
www.trialshop.pl
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

dla przykladu fragment z forum observedtrials:
http://www.observedtrials.net/vb/showthread.php?t=14326
zwroccie uwage na sposob zapisywania uzytkownikow - poza tym kazdy moze klikajac na ikonke wagi albo wykrzyknika namarudc albo pochwalic post danego uzytkownika.
www.trialshop.pl
Paul
Kontakt:

Inur nie wszystko da się zrobić to forum które pokazałeś nie jest w phpbb2 o ile mi sie wydaje i na dh zone może nie być takiech możliwości jak tam.
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

skoro checi do przerobek sie znalazly to moze powzorowac sie na forum elektroda.pl? tam jest czysto i przejrzysto.