Porozkrecalem stery i wszystko ladnie wyczyscilem, nasmarowalem i jeden rodzaj skrzypienia mam za soba ale jeszcze tak mi amor strzyka ale z tym to sobie chyba dam spokoj narazie bo nie mam kasy na nowy olej. Jak jezdze w ff to prawie nie slysze <lol>!!
Nie chce zakladac nowego topicu wiec spytam tutaj. Tylko odrazu nie wkrecajcie mi jakis pierdół!! Nie znam sie na napinaczach lancuch i zaglebialem sie w ten temat dotychczas (jakos tak wyszlo) Chodzi o to ze chce miec przerzutke z tylu i tylko jeden blat z przodu + napinacz.
1.czy przerzutka z tylu bedzie obslugiwac kasete osemke cala?
2.Czy dostane jakis napinacz taki zeby byl w miere niezly (zeby chociaz wakacje wytrzymal <lol>)??
3.Czy kupie taki napinacz do ceny 80-100zl?
najlepiej to sobie skroc lancuch tak zeby np na full byl napiety na 2 czy 3 z tylu wtedy bedzie najlepsze ulozenie jak im nizej zrzucisz tym go mniej napniesz wybier sobie np 3 przelozenie ktorych uzywasz i jezdzij tak ;]
ja tak smigalem jakis czas i dosc cicho chodzila
chcialbym cos dodac o starych bomberach - rzeczywiscie cos strzelalo. rozwiazanie - nasmarowalem cala rure sterowa i przestalo. stare goralskie porzekadlo mowi w koncu: kto nie smaruje ten nie jedzie ;-).
Hehe wszystkim tak szczelaja amorki ...kumpel na blacku ...mial juz wymieniane duperele w srodku i dalej to samo nastepie bombery 03 z1 to samo i mi tez cos zaczyna lekko szczelac w psylo xc 2004 ale tez jest myk ze jak sie piasek wjebie to on strasznie szczela w korbie w sterach i sztycy
JAK SKRZYPI TO WYPIERDOL GO KURWA SMAREM I BEDZIE DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SlaY pisze:ja mam bomberka 03 rocznik i jak zrobie np nose manuala to nieraz szczeli ale bardzo cicho i wto w niczym mi nie przeszkadza i luzow tez nie lapie :D pozdro
no ja mialem Z4 i tez mi nie przeszkadzalo jak strzelał, do puki całkowicie nei strzelił (pękły lagi) i ryja sobie na 2 miesiace nei rozwaliłem....
Pawel M.
Fotka: http://www.pinkbike.com/photo/827159/
Dalej sie borykam z problemiej strzelania tego amorka, mam jeszcze pytanie czy jest mozliwe ze wywoluje to piasek pod ta czescia sterow ktora "na twardo" nabija sie na rure sterowa?? Pytam bo nie chce jej wybijac skoro mialo by to nie pomoc. Dalej nie wierze ze to amorek tak strzela bo on nie ma luzow i wogole techniczny ideal wiec..??
Bylem dzisiaj u Skury i sie dowiedzialem ze taki dzwiek to tlukace sie sprezyny i ze to standart jest w tycha amorach. Jeszcze jutro mam przyjechac to mi go rozkreca i sprawdza czy sprezynki sa oryginalne...i tak mnie wkurwia ten dzwiek.