Mam problem! Mam hayes'a HFX MAG tego starego z cylindrem G1 i gdy naciskam klamke to bardzo szybko łapie co zrobić żeby dochodziła do połowy? śrubka w klamce jest wykrecona na maksa czy mogl sie zabrudzic zacisk i nie chce tak łatwo wracac i sie zatrzymuje? bo caly czas mi ociera dopiero jak powyginam lekko tarcze to klocki sie rozsuwaja i pozniej klamka przez jakies 2-3 zacisniecia sie bardziej naciska bardzo bym prosil o pomoc
Pozdrawiam
jeszcze nie wymienialem zmienilem tylko tarcze ale byc moze ze jest brudny i trzeba go poprostu wyczyscic myslalem ze ktos moze tez mial taki motyw i to jest cos innego sprobuje go wyczyscic moz bedzie lepiej
pozdrawiam i dziki za odp
jak dla mnie to masz zapowietrzony hamulec.skoro po rozsunieciu klkow metoda silowa po 2-3 nacisnieciach klama twardnieje,a klocki nie chca odbijac, to jak dla mnie jest zapowietrzony. Trza poprostu wykonac zabieg odpowietrzenia.
pozdro
ja jak zrobie to co wyzej napisalem to mi klamka dziala mniej wiecej do polowy, a jak ja mocno wcisne kilka razy to sie robi mniejszy skok. moze wylej troche plynu.
wlasnie tez bym se przeczyscil tloczki ale to pewnie idzie z rozkreceniem zacisku a jeszcze tego nie robilem i czy nic mi tam nie wiem co nie wyskoczy albo co? poprostu bym to pozniej ponownie zlozyl bez problemow
on nie jest tak bardzo skomplikowany na stronie http://www.hayesdiscbrake.com/tech.cfm jest do sciagniecia instrukcja i tam jest rozrysowany pokoleji caly hamulec