Ja mam lx 2002 i kest lajcik super chodzi i wogole. Kumpel ma sore. to jak ja wyreguluje i poskacze chwile to mu lancuch skacze ;]. Jak juz chcesz przerzutke szosowa to kup jakas ultegre albo cos takiego. Ale najlepiej wyrwac jakiegos lx/xt z krotkim wozkiem hrhrhr rarytasik :D
moim zdaniem sora ponieważ ma krótki wózek i bedzie ją trudniej wciągnąć w szprychy...ale moim zdaniem najbardziej niezawodny patent to SS...tylko zalezy kto co lubi =]] (a przed zrobieniem singla miałem starego LX-a=]])
pozDrOoOooo
A ja polecam XTR 2002 z krótkim wózkiem. Mam ja ponad rok i działa jak nowa. A wracajac do tematu to SORA tylko czemu porównujecie przeżutki z różnej półki cenowej?? A poza tym Sora jest na 8 biegów a LX na 9...paranoja
Ja właśnie szukam jakiejś taniej dobrej 9. Zastanawiałem się na zwykłą deorką na allegro za 70zł NEW dostane. Ale ona nie jest zbyt wytrzymała a więcej siana nie mam. Może jakieś propozycje?
Mój kolega miał Lx-a 99 r. i po 2 miechach pękł mu teraz jeździ na sorze i działa mu świetnie ale jeśli masz troche kaski to możesz sobie zamiast sory wziąść tiagre :)
Sora tesz może być na 9 przełożeń z tyłu-shimano ma 2 grupy osprzętu:GÓRSKI--->altus,acera,alivio,deore... i szosowy--->sora,tiagra,105,ultegra...Bierz tiagre lub sore,ja mam sore i jest OK.