monocykl
-
- Kontakt:
to ze skreca w jedna strone to zalezy od kilku rzeczy. z reguly jedna noga jest mocniejsza i to powoduje sciaganie w jedna strone. druga rzecz to to ze zawsze latwiej skreca sie w jedna strone a w druga zaczyna wychodzic dopiero po pewnym czasie. a trzecia sprawa to wystarczy tylko troche krzywa rama ale zle wlozone kolo zeby miec klopoty z utrzymaniem kierunku. na poczatku jak sie uczysz to mozesz jezdzic trzymajac rece rozstawione szeroko dla utrzymania rownowagi. wg mnie jest prosciej potem gdy sie jezdzi w terenie i trzeba czesto skakac trzyma sie jedna reke na siodelku a druga sluzy do balansowania. a co do korygowania to trzeba po prostu jezdzic...
-
- Kontakt:
no widzisz co do siodelka to monocykl jak sie przewraca to opiera sie o ziemie w trzech punktach kolem pedalem i siodelkiem i jedyna slaba rzeca jest siodelko. tylko te monocyklowe maja cos w rodzaju plastykowych zderzakow z przodu i z tylu tak aby chronic material ktorym jest pokryte. tak ze siodelko sie nie niszczy tylko raczej zderzaki ktore kosztuja chyba komplet kolo 30zl czy cos takiego. a co do lapania to jest zasada na poczatku ze monocykla sie nie lapie bo mozna sie dosyc nieszczesliwie przewrocic. ladujesz na nogi i wracasz po kolo :) tylko wtedy jak siodelko nie ma zderzakow to faktycznie szybko sie pozdziera. co do filmikow to moge mailem wyslac bo sa duze i na stronie nie moge ich wystawic. ale sa nieciekawe bo wtedy jeszcze bardzo nie byly widowiskowe jak je krecilem. potem by sie cos nakrecilo ale jak to sie mowie rowerek wytrzymal wiecej niz ja :) takze na razie pauzuje juz chyba miesiac albo lepiej... w kazdym razie milej nauki a i bedzie zlot monocyklistow w drugiej polowie sierpnia pod opolem. wszczyscy sa mile widziani bede osoby bardziej i mniej zaawansowane takze zastanow sie :)to bedzie w chrzelicach a na dowod ze tam jezdza to jest stronka :) http://chrzelice.secura.pl/monocykle.php
hmm na bank nie pojade bo nie mam kasy , dziś udało mi sie 10m przejechać- po 3 dniu nauki :) lol
hmm ja mam tą okładzinę chroniącą(plastik) ale gdzie to kupić...
hmm wyślij filmy jak możesz na aandrutek@interia.pl
dz za porady, na pewno skorzystam
p.s. a jak skęcać??
bo nie wychodzi mi dalej niż 10m bo się przewracam, nire do przodu i do tyłu ale na boki... co z tym zrobić?? może skręcać
prs o jescze 1 poradę
hmm ja mam tą okładzinę chroniącą(plastik) ale gdzie to kupić...
hmm wyślij filmy jak możesz na aandrutek@interia.pl
dz za porady, na pewno skorzystam
p.s. a jak skęcać??
bo nie wychodzi mi dalej niż 10m bo się przewracam, nire do przodu i do tyłu ale na boki... co z tym zrobić?? może skręcać
prs o jescze 1 poradę
kupie
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
prawą klamkę do julii/deore/lx-hydra
przewód tył do julii/shimano!
gg 5732171
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tomek_muni - mam pytanie - podjarałem sie zdeka na taki monocykl - mam pytanie - gdzie to kupic? nigdzie nie mozna tego znalesc, szukam tez jakis konkretnych informacji...? (strony)...
jakis monocykl to nauki, w miare tani, zeby sie tylko nauczyc, przeciez wiadomo ze nie bede mial od razu umiejetnosci trialowca heheh :)
jaka cena?
jakis monocykl to nauki, w miare tani, zeby sie tylko nauczyc, przeciez wiadomo ze nie bede mial od razu umiejetnosci trialowca heheh :)
jaka cena?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
-
- Kontakt:
w opolu jest sklep mozna odebrac osobiscie albo przesylka pocztowa. www.qu-ax.pl taki podstawowy sprzet do nauki to kwota 339zl za taki ktorym mozna juz troche pojezdzic trzeba dac 600zl to juz jest na oponie 3.0 wersja 24" kolo albo trialowa z kolem 20" 2.5" chyba ale nie pamietam rozmiaru opony. tylko trzeba pamietac ze na takim za 339 nie da sie za bardzo poskakac bo to raczej sprzet do nauki. czasami mozna tez trafic monocykl na allegro ale z reguly nie grzesza jakoscia albo maja juz 20 lat i szkoda na nie kasy czesto pedaly motowane sa na klin a siodelko jest fatalne. te na allegro mozna trafic za 100zl
-
- Kontakt: