co sadzicie o ramie DH sekim skok 120-190mm ,jest z cro-mo dzieki czemu podobno jest nie do zajechania. slyszalem ze to naprawde fajne ramki.
wlasnie sie zastanawiam czy by sobie taka zapodac , jakis koles sprzedaje za 1000 zl z damperem , do negocjacji .
beirz od reki za ta cene nic innego mocnego nie wyrwiesz, nie slyszalem jeszcze zeby ktos nazekal na sekimy bo to dobre ramy szkoda ze juz ich nie robia i na rynku zostaly tylko uzywki
dobre ramki, mam canniballa, z tym ze ja właśnie wole canniballa od byzona bo ten drugi ejst jak dla mnie troche za duzy:) ale chodzi spoko, można wsadzioć praktycznie dowlonej długości damper, a od biedy nawet z duro pojeździ, ale najlepsze by było 66rc :))) w tej co chcesz brac jest damper do wymiany, bo czuje ze to jakiś syf( chyba zę fox vanilla ale nie wiem bo ten neopren zasłania:)))
Przyznać trzeba, że wytrzymałość tych ram jest imponująca a że geometria jest też okejos i cena z sensem to tylko wypada chwalić braci Czechów.
Mają Polska wersje strony: http://www.sekim.cz/sekim/pl/index.htm
wyglada na to ze moja przesiadka ze sztywnika na fula nastapi pozniej ,
narazie musi mi wystarczyc jeszcze sztywniak , podszlifuje troche technike i moze w przyszlosci .
shimy jak chcesz to dzwon do kumpla , ja sobie znajde cos pozniej.