Marzocchi Z2 BAM 1998
Marzocchi Z2 BAM 1998
Mam pare pytan.
Czy luzy da sie w jakis sposob wyeliminowac (na goleniach; tuleje slizgowe?; koszt?) ?
Jakie sa oznaczenia twardosci sprezyn w marzochach ? (wiem, ze kolory, ale ktory jest jaki).
Jaki jest koszt sprezyn do tego marzocha ? skok: 80mm
Czy sa jakies zamienniki, jesli chodzi o te prezyny ? nie ukrywam, ze tansze.
Pozdrawiam.
Czy luzy da sie w jakis sposob wyeliminowac (na goleniach; tuleje slizgowe?; koszt?) ?
Jakie sa oznaczenia twardosci sprezyn w marzochach ? (wiem, ze kolory, ale ktory jest jaki).
Jaki jest koszt sprezyn do tego marzocha ? skok: 80mm
Czy sa jakies zamienniki, jesli chodzi o te prezyny ? nie ukrywam, ze tansze.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
witam!!! co do ślizgów to nie mam za dużego pojęcia bo jeszcze nie wymieniałem, natomiast jeśli chodzi o sprężyny to napewno nie warto kupować oryginalnych. Oznaczenia twardości są kolorami, nie wiem jaki co oznacza, ale ciężko dopasować je pod swoją wagę. Ja w swojej Z1 '98 nie miałem żadnych oznaczeń na sprężynach. Do swojego amosia dorobiłem sprężyny. Sprężyny zostały stworzone dokładnie na wymiar oryginału, z tą różnicą że zostały wykonane pod moją wagę i są nieco bardziej progresywne (na moje życzenie). Koszt dorobienia kompletu 20 złotych. Moje są pod skok 130 mm, więc dla 80 mm będą pewnie jeszcze tańsze. Powodzenia i pozdrawiam!!!
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
konkretnie w warszatacie pania józia bo heniek za dużo pije ... a poważnie w firmie zajmującej się wytwórstwem sprężyn ... ja zrobiłem 5 mm dłuższe bo w ciągu 5 lat użytkowania troszkę się uklepały. Długość sprężyn nie ma wpływu na skok ... amoś będzie jedynie twardszy.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!