Hayes MX2 HD 8"

viktor
Kontakt:

Hayes MX2 HD 8"

Post autor: viktor »

co myslicie o tym hamulcu?
szczegolnie interesuje mnie ich wytrzymalosc i hamowanie
Jaki jest stosynek cena/jakosc?

prosze o wpowiedz osob jezdzacych na nim

pozdr
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

Mam owy hamulec, z tym zę z tarczą 160mm.. załozony jest na tyle... i wrew temu że sporo osób na niego nażeka muszę przyznac że ja nie miałem z nim dotąd żadnych problemów! Jak za pierwszym razem go dobrze wyregulowałem (troche to trwało:|) tak nie dotykam go do dziś... Jeśli chodzi o siłe to jest naprawdę wystarczająca (z powodzeniem można skakać na tylnym kółku i hamulec nie popuszcza). Z modulacja jest już troszkę gorzej.. no ale czego się spodziewać od hamulca mechanicznego za 250zł:) aaa iżywam go z klamką od cantileverów tektro
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

...

Post autor: Sector »

OUTSIDER...wiesz czemu z modulacja juz jest gorzej??:)....bo masz klamke do canti...zawsze tak jest ze przy klamce od canti masz duza sile ale o wiele mniejsza modulacje.

W sumie pamietam kiedys ktos w Gdansku...polaczyl klamke z canti z tarcza avida 185 mm :)...i zle to sie skonczylo.

Ale juz zbytnieo nie pamietam...moze ktos z gdanska to przeczyta to napisze :)

Avid+ canti :) = smierc :) (zwlaszcza na przodzie)
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

No tak się składa że ja mam dokładnie taką konfigurację z przodu:P AVID 185mm + klamka pod canti:P Siła faktycznie niesamowita!!! Ale jeśli chodzi o modulację to sie z Tobą nie zgodzę:) Wcześniej miałem Deore pod V (klamkę oczywiście) i z modulacją było naprawdę gorzej... teraz jak mam klamki pod canti to modulacja (mowa tu o przodzie) jest dużo lepsza:> nie mówiąc już o sile, bo ta jest miażdżąca:D:D:D Tak nawiasem mówiąc to naprawde polecam AVIDa mechanicznego.. wg. mnie hamulec kopie tyłki dużej ilości hydraulicznym konkurentom:) a jeśli chodzi o modulacje w MX-2 to jest ona sporo gorsza niż w avidzie:/ ale to nie znaczy że jej nie ma:> trzeba poprstu troche pojeździć żeby wyczuć ten hamulec:-)
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

heheh

Post autor: Sector »

Powiem ze co do klamek w canti to sie da przyzwyczaic...ale osobiscie znam klamki z ktorymi jest znacznie lepsza modulacja (czyt. avid i xt) :). No ale Co do samych avidow to POLECAM bo....sam mam z tylu z tarcza 160 i klamka canti NORMALNIE WYMIATA :)

Pozdro !!!
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

ja mam v-ke i klamke canti :D trzeba czesto regulowac ale tak to jest okej
ODPOWIEDZ