fotoradary
Ja pierdole po pierwsze fotoradary nie są po to żeby was łapać tylko po to żeby ludzie wolniej jeździli (co widać że np. w Krakowie na ponad 100 coś punktów radarowych jest 14 kamer) po drugie zawsze jest ostrzeżenie przed kontrolą radarową. Po trzecie najlepszym sposobem jest nie przekraczenie prędkości!!!! Po czwarte mimo wszystko ma znaczenie 20km/h więcej przy wypadku przy 50 przeżywasz przy 70 nie. Po piąte i ostatnie jeśli chcesz oszukiwać radary i nawet tam gdzie one są jebać dużo więcej niż można to gratulacje temu kto ci dał prawo jazdy.
Wojtek's Conclusion:
Nie żebym był jakiś nie normalny czy coś i też mnie denerwuje to że w Polsce ludzie nie umieją jeździć albo popierdalają 150 albo 20 taka niestety jest prawda, ale mam pewne doświadczenia z samochodem i naprawde wiem co mówie. Pamiętajcie nie zawsze ma sie szczęście.
Wojtek's Conclusion:
Nie żebym był jakiś nie normalny czy coś i też mnie denerwuje to że w Polsce ludzie nie umieją jeździć albo popierdalają 150 albo 20 taka niestety jest prawda, ale mam pewne doświadczenia z samochodem i naprawde wiem co mówie. Pamiętajcie nie zawsze ma sie szczęście.
eeej ale przecież są przed każdym fotoradarem "stałym" znaki, inaczej nie może być ustawiony radar,. jest to gdzieś w przepisach, jak przyjedzie moj tato z trasy to zacytuje on wie gdzie to jest w kodexie, ami sie niechce szukać, a na suszarki to juz nietzeba znaków,a są jeszcze tratkie fotoradary co mierzą prdkość przez czujniki w drodze i ich antyradarem sie nie wykryje, ale przed nimi też są znaki. BArdzo polecamm CB radio to jest lawa rzecz
street:P
RYCHU_IDF bredzisz jesli chodzi o pkt 2 nie zawsze (zadziutko) sa tablice z ostrzezeniem przed kontrola radarowa (konkretnie chodzi o fotoradary)
RYCHU_IDF czekam na Twojego tate i na pkt w ktorym jest mowa o tym ze fotoradar MUSI byc poprzedzony znakiem informacyjnym !!
Moim zdaniem fotoradary sa dobre dla ludzi ktorzy wiedza ze one tam są !
Podajac przyklad :
Jedzie kierowca na wakacje (kierunek krk tam jest najwiecej fotoradarow i duzy ruch) zapierdziela po 200km/h mija kilka fotoradarow (nie wie o nich bo ich nie widzi ich) i dalej jedzie ze swoja predkoscia ok 200km/h i to ON jest moim zdaniem potencjalnym zagrozeniem na drodze poniewaz taki fotoradar nie spowolnil go a tylko za jakies 3-4 tyg przyjdzie mu pare zdjec do domu.
Dlatego uwazam ze 500m przed fotoradarem powinna byc tablica KONTROLA RADAROWA wtedy ludzie napewno zwalniali by !! (wiem to po sobie)
Ps
teraz bede jechal do krk w weekend i specjalnie bede patrzyl po drodze na znaki czy sa owe tablice ]:->
chetnie ktorys bym rozpizdzil w drobny mak :)
RYCHU_IDF czekam na Twojego tate i na pkt w ktorym jest mowa o tym ze fotoradar MUSI byc poprzedzony znakiem informacyjnym !!
Moim zdaniem fotoradary sa dobre dla ludzi ktorzy wiedza ze one tam są !
Podajac przyklad :
Jedzie kierowca na wakacje (kierunek krk tam jest najwiecej fotoradarow i duzy ruch) zapierdziela po 200km/h mija kilka fotoradarow (nie wie o nich bo ich nie widzi ich) i dalej jedzie ze swoja predkoscia ok 200km/h i to ON jest moim zdaniem potencjalnym zagrozeniem na drodze poniewaz taki fotoradar nie spowolnil go a tylko za jakies 3-4 tyg przyjdzie mu pare zdjec do domu.
Dlatego uwazam ze 500m przed fotoradarem powinna byc tablica KONTROLA RADAROWA wtedy ludzie napewno zwalniali by !! (wiem to po sobie)
Ps
teraz bede jechal do krk w weekend i specjalnie bede patrzyl po drodze na znaki czy sa owe tablice ]:->
chetnie ktorys bym rozpizdzil w drobny mak :)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Apropos photo blockera - to nie dziala w polsce - nasze fotoradary nie robia z fleszem wiec dupa!!:D A po co oszukiwac?? U mnie w olsztynie latwo ropoznac ktory fotoradar jest aktywny(jest kilka skrzynek ale tylko jeden fotoradar(ta cala aparatura) i kiedy ona jest w skrzynce to na skrzynce jest czerwony odblask umieszczony ze z daleka widac i da sie wychamowac:D))
albo sa tez skrzyzowania gdzie swiatla szybko sie zmieniaja a ktos stoi pierwszy i rusza po 1,5 sek po zielonym swietle tym sposobem zamiast 8 samochodow przjezdza 5 :/ gdybym mial monster trucka bym go chyba rozpierdolil juz na pomaranczowym. Mozna dawac duzo innych przykladow ale po co ;]
RYCHU_IDF co z Twoim tatą ?!
RYCHU_IDF co z Twoim tatą ?!
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=538355
naszczescie w Łodzi nie ma fotoradarow (nic mi nie wiadomo zeby byly) bo chyba rozjebaalbym taka puszke hehe :)
HWDP za fotoradary !!
skorwysynyy sa bezradni to przypieerdalaja ludziom mandaty po 300zł za ostrzeganie swiatlami innych
Jebaki lesne :/
naszczescie w Łodzi nie ma fotoradarow (nic mi nie wiadomo zeby byly) bo chyba rozjebaalbym taka puszke hehe :)
HWDP za fotoradary !!
skorwysynyy sa bezradni to przypieerdalaja ludziom mandaty po 300zł za ostrzeganie swiatlami innych
Jebaki lesne :/
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
sory, ale zapokminialem o tym topicu, te znaki są takie niebieskie z fotoradarem, z tym przepisem to to jest gdzieś w przepisach unijnych, postaram się poszukać gazety w której tato to przeczytal (autoświat, motor) tam był dokładnie opisany przepis i gdzie on jest. Wy serio nigdynie widzieliscie takiego znaku??
Aha, te znaki to tylko stoją przy tych takish puszkach szarych na kiju, a one w większości są puste, widziałem takich dziesiątki i niektóre to nawet widać, że puste, bo niema soczewki.
A na suszarki czy cos podobne to tylko antyradar, albo najlepiej CB radio, zwracajcie tez uwage czy kierowcy z naprzeciwka nie mrugają. YO
Aha, te znaki to tylko stoją przy tych takish puszkach szarych na kiju, a one w większości są puste, widziałem takich dziesiątki i niektóre to nawet widać, że puste, bo niema soczewki.
A na suszarki czy cos podobne to tylko antyradar, albo najlepiej CB radio, zwracajcie tez uwage czy kierowcy z naprzeciwka nie mrugają. YO
street:P
To ze sa znaki informujace o fotodaradarze z tym sie zgodze tylko nie kazdy jest tak oznaczony !
a co do "mrugania" to nie wiem jak oni to sobie wyobrazaja ? ze niby co ? sa 2 radiole gdzie 1 łappie na suszarke a drugi 500m dalej stoi i patrzy czy ktos nie daje sygnalu swiatlami ? czy moze tajniak z naprzeciwka jedzie.. zawraca i goni takiego typa co ostrzega ? bo nie kumam :|
a co do "mrugania" to nie wiem jak oni to sobie wyobrazaja ? ze niby co ? sa 2 radiole gdzie 1 łappie na suszarke a drugi 500m dalej stoi i patrzy czy ktos nie daje sygnalu swiatlami ? czy moze tajniak z naprzeciwka jedzie.. zawraca i goni takiego typa co ostrzega ? bo nie kumam :|
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
dokładnie tak było niedawno w wiadomościach i pokazywali :/Yogi pisze:
a co do "mrugania" to nie wiem jak oni to sobie wyobrazaja ? ze niby co ? sa 2 radiole gdzie 1 łappie na suszarke a drugi 500m dalej stoi i patrzy czy ktos nie daje sygnalu swiatlami ?|
a jeśli chodzi o sposoby oszukania radaru to było kiedyś o tym w "Pogromcach mitow" na Discovery
sposob:
1 płyta cd na lusterku - nie działa
2 za samochodem wyżucane są setki małych karteczek - nie działa
3 samochód malowali na matowo czarny kolor ( jak w tych "niewidzialnych" bombowcach - nie działał skutecznie ale z tego co pamiętam to był najlepszy sposób
Zawsze można wykorzystać motyw z filmu Taxi podwójne tablice
co do fotoradarow to trzeba pamietac jeszcze o tym, ze przy nowych tablicach jest naklejka na szybie...nie wiem jak to wyglada w praktyce,ale chyba mozliwe jest ze na to tez patrza...chociaz...jak myslicie??
fotoradary generalnie to chujstwo nieprzecietne, w poznaniu ostatnio na Ksiecia Mieszka mnie zaskoczyl, a mialem prawie 90 na 50 ;/ no i 300zl i 6 pkt;/ kurwa!
fotoradary generalnie to chujstwo nieprzecietne, w poznaniu ostatnio na Ksiecia Mieszka mnie zaskoczyl, a mialem prawie 90 na 50 ;/ no i 300zl i 6 pkt;/ kurwa!
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/