film- jakie programy do edycji

RYCHU_IDF
Kontakt:

film- jakie programy do edycji

Post autor: RYCHU_IDF »

Na wstępie powiem, że dużo szukałem, a szukajka jest pierdolnięta, i mało znalazłem.
Szukam programu którym można posklejać do siebie krótkie filmiki w formacie takim co u mnie tylko qick time odtwarza, ewentualnie czym to skompresować, żeby sie dało to poskleiać w Windows Mowie Maker (zXP) najlepiej żeby można było dograć jeszcze muzykę. Nie mówcie mi tylko, że mi tak tylko w eRZE doradzą, bo i tak tam nie pujdę.
A i skad wziąść taki program za free, bo taki np adobe remiere to drogi jest, a niewiem skad wziąść za ten tego free.
Z góry dzięki za odpowiedzi
street:P
cyc

Post autor: cyc »

piotrus
Kontakt:

Post autor: piotrus »

Ja wim hehe sam składam. To tak jak masz jakieś stałe łącze to ściągnij kazza albo bear share( ja mam ten drugi i dobrze działa) .Osobiście używam dwóch programów Vegas 5.0 od sony i Adobe premiere( najnowszy nie pamiętam numerku) .Wpisz te dane i ściągnij. Z czego na początek ściągnij Vegasa bo jest banalny, intuicyjny a ma ogromne możliwości. Adobe Premiere ściągnij jak będziesz troche bardziej wtajemniczony. Adobea uzywam tylko do robienia slow motion a potem przenosze do vegas. Zrobilem w nim jak narazie 2 filmy rowerowe i jestem zadowolony. A i odradzam programów w rodzaju pinnacle. Nie radze rowniez kupowac oryginalnych wersji bo cię to wypłucze no chyba że chcesz cos oficialnie robić. Za tą cenę byś kupił wypas rowerki hehe jak coś to na gg 5893368
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=554104
Razer
Kontakt:

Post autor: Razer »

Latwy jest jeszcze Ulead VideoStudio (obecna wersja chyba 9), ja uzywam Premiere, a do bajerow (napisy, picture in picture i inne efekty) polecam Adobe AfterEffects, ale jego nauka tez pewnie troche potrwa (sam sie ciagle z nim mecze:)
http://www.razer.freeride.prv.pl
Sedrik
Kontakt:

Post autor: Sedrik »

bardzo fajny jest Windows Movie Maker...prosty i łatwy w obsłudze...do tego mozna robić bardzo fajne efekty..
http://www.pinkbike.com/photo/927858/
RYCHU_IDF
Kontakt:

Post autor: RYCHU_IDF »

Chyba jednak zostane przy WMM, bo te inne to za duże żebym je zasysał na moim modemie:P ,tylko jakim programem przekonwertować film z .mov na jakis bardziej przystepny format??
Film robie poraz pierwszy, tylko dla siebie zeby sie poduczyc, wiec mysle ze WMM w zupęłności wystarczy.
street:P
Jacor
Kontakt:

Post autor: Jacor »

kazdy lepszy program do edycji odczyta ci pliki *.mov, na poczatek nejlepszym progsem bedzie Ulead video studio bo jak jestem w tym temacie zielony to lepszy ci nie potrzebny a ten ma dosc duzo roznych buraczych efektow itp... ,a wmm to syf jakis jest nie dosc ze przyjmuje tylko jeden format to dupny jest jak nie wiem , a jak bedziesz juz cos umial to zrob to co ci piotrus powiedzial .......................................................
.........hmmmm......e... tam....smiejmy sie:)
ODPOWIEDZ