TRAGEDIA WE WROCŁAWIU!!!!

MiCz
Kontakt:

Post autor: MiCz »

zahaczyl (podobno kierownica) o barierke ta czerwona i spadl tak po skosie prosto na twarz, musial troche przeleciec bo widac od ktorego miejsca jest krew piachem zasypana
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=48702
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Efekt tego że podali o tym w telewizji -

jeden kumpel jutro kupuje kask bo dostał od rodziców kasę, drugi w najbliższym tygodniu... pewien pozytyw smutnego wydarzenia...
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Wkurza mie to troche. Koles się zabił i szkoda go szacunek dla zmarłego i wszystko ale to co ludzie później robią to jesta masakra. Piasek jest pewnie żeby krew "zamaskować" ale dlaczego zamknęli skate park?? Dlaczego postawili tone zniczy i kwiatów?? Przecież to jest miejsce publiczne!! Że ktoś ginie w samochodzie to od razu zakazać jazdy ?? zamknąć drogi? Glupota moim zdaniem, poza tym sam fakt tych zniczy ok jedna lampka dla uczczenia jest pamięci ale nie cały karton zaraz, na to jest cmentarz żeby tam pochować zmarłego i tam zapalać mu lampki i zostawiać kwiaty. Cmentarz to miejsce kultu zmarłych a nie skate park. Tak samo jest prze drogach ludzie w miejscach śmiertelnych wypadków stawiają Krzyże, Tony kwiatów itp a raz nawet widziałem jak ktoś przy drodze postawił pomnik!!! A co na to Zarząd dróg jak będą poszerzać drogi to co oni mają z tym zrobić?? przesunąc? a jak ktoś na rowerze jadąc przewróci się do rowu i walnie głową w taki krzyż?? Po to sa rowy żeby hamować wyjazd samochodu poza jezdnie i zatrzymać go bez ew strat a tu ktoś zaśnie i wjedzie w nagrobek!...

Poza tym ludzie umierają w sklepach, pracy szkole, czy to powód żeby je zamykać ?? U mojej mamy w pracy (politechnika) kilka tyg temu zmarł przy biurku pracownik, i jakoś nikt nie wpadł na pomysł żeby uczelnie zamknąc i nastawiać na jego biurki krzyzy zniczy i nagrobków.... Ludzie troche wyobraźni, na to jest cmentarz żeby tam takie rzeczy robić, czy oni kolesia w tym skate parku pochowali czy co? Fuck
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

No fakt troche głupie to zawalanie miejscówy tymi zniczami, w moim mieście niedawno otworzyli nowy skate-park i od (za przeproszeniem) ***** dzieciaków tam jeździ w zasadzie dla szpanu bo nikt nic nie umie i wogule
NO COMENT
Suchy G-ce
Kontakt:

Post autor: Suchy G-ce »

[*]
Kupie pompke do amora !!
gg: 2568599
sun.
Kontakt:

Post autor: sun. »

Jak juz wiele oso powiedziało "to nie jest ksiega kondolencyjna",wklepywanie znaczków i robienie zniczy jest bezsensowne,trzeba myslec przyszlosciowo i umiec ocenic swoje mozliwosci,coraz wiecej osob zaczyna smigac tylko niestety nie na takich rowerkach jak trzeba i nie z takim podejsciem,sporo osob mysli ze jak na malej hopie nie umie skakac to jak na duzej sprobouje to zgodnie z ich zasada "Im wieksza hopa tym wieksze prawdopodobienstwo przelecenia jej"nie tedy droga,sprawa oczywista jest iz jesli zaczynamy jezdzic to na pcozatek na lajtowe rzeczy kask nie ptorzebny ale w maire robienia wiekszych rzeczy to juz kaks musi byc,ale wiele osob nic z tego sobie nie robi, tu macie link do wypowiedzi ludzi z onetu http://wiadomosci.onet.pl/4,15,11,17402 ... forum.html
Normalnie jak sie to czyta,to az nie moge glupota niektorych mnie przerasta,i teraz kulturalnie bedzie nagonka na rowerzystów,jestem prawie pewien,ze przez ten incydent trudno bedie ten skatepark zatrzymac bo pewnie go zlikwiduja gdyz beda tego chieli miszkancy,oczywiscie ci starsi.Ale to jest nasza rzeczywistosc,chory kraj,chorzy ludzie i chore spoleczensto i chore stereotypy.
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
gihul
Kontakt:

Post autor: gihul »

[quote="birol"]
zastanuw sie co muwisz kiurwa to nie ja piiirdole tylo ty czytałeś co jest napisane wcześjniej, koleś jeździł na markecie !!!!! co niepotrafisz logicznie mysleć jak koleś wbija sie na zwykłym markecie na park to powiec mi jak ma se " wykminić " to 70 zł na kask jak za cały rower dał moze 200 zl ?????
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

w gazecie napisali (wyborczej) ze z powodow czynnosci prokuratorskich:/ i jakas tam szycha miejska sie wypowiedziala ze "raczej" sk8 park nie zostanie zamkniety, znicze teraz sa przy barierce ale nie w srodku i ulozone sa w serce...mi sie tam to podoba
MiZZiU
Kontakt:

Post autor: MiZZiU »

tak budka całkiem jak w domu ehh gdzieś tam w komentarzach na onecie jest napisane ze w czwartek bedzie juz czynne... zobaczymy
http://tiny.pl/qw59
..:My cock is much bigger than yours:..
opul
Kontakt:

Post autor: opul »

Paul pisze:Wkurza mie to troche. Koles się zabił i szkoda go szacunek dla zmarłego i wszystko ale to co ludzie później robią to jesta masakra. Piasek jest pewnie żeby krew "zamaskować" ale dlaczego zamknęli skate park?? Dlaczego postawili tone zniczy i kwiatów?? Przecież to jest miejsce publiczne!! Że ktoś ginie w samochodzie to od razu zakazać jazdy ?? zamknąć drogi? Glupota moim zdaniem, poza tym sam fakt tych zniczy ok jedna lampka dla uczczenia jest pamięci ale nie cały karton zaraz, na to jest cmentarz żeby tam pochować zmarłego i tam zapalać mu lampki i zostawiać kwiaty. Cmentarz to miejsce kultu zmarłych a nie skate park. Tak samo jest prze drogach ludzie w miejscach śmiertelnych wypadków stawiają Krzyże, Tony kwiatów itp a raz nawet widziałem jak ktoś przy drodze postawił pomnik!!! A co na to Zarząd dróg jak będą poszerzać drogi to co oni mają z tym zrobić?? przesunąc? a jak ktoś na rowerze jadąc przewróci się do rowu i walnie głową w taki krzyż?? Po to sa rowy żeby hamować wyjazd samochodu poza jezdnie i zatrzymać go bez ew strat a tu ktoś zaśnie i wjedzie w nagrobek!...

Poza tym ludzie umierają w sklepach, pracy szkole, czy to powód żeby je zamykać ?? U mojej mamy w pracy (politechnika) kilka tyg temu zmarł przy biurku pracownik, i jakoś nikt nie wpadł na pomysł żeby uczelnie zamknąc i nastawiać na jego biurki krzyzy zniczy i nagrobków.... Ludzie troche wyobraźni, na to jest cmentarz żeby tam takie rzeczy robić, czy oni kolesia w tym skate parku pochowali czy co? Fuck
Paul sądzę, że jako administrator mógłbyś troszkę spóścić z tonu. Powiedz, czy krzyże lub znicze aż tak bardzo Ci przeszkadzają? Jeździsz czasem samochodem? Widzisz te krzyże przy drodze, nie skłaniają Cię one do odrobiny refleksji? Mnie skłaniają. Pomyśl może kogoś też skłaniają. Znicze w sk8parku? Nie życzę Tobie ani innym aby musieli stawiać znicz komuś znajomemu. Jeśli kogoś znajomy zginie ma prawo do zapalenia świeczki, jeśli jedna osoba zapali to inni już nie mogą? Tak samo pamiętają jak ten który pierwszy postawił świeczkę. Widziałeś może pomniki lub tablice upamiętniające śmierć kogoś w danym miejscu? Ten ktoś zapewne spoczywa na cmentarzu, ale inicjatywą ludzi o tym kimś pamietających był pomnik lub tablica. Non omnis moriar pomyśl o tym, ten chłopak żyje nadal w sercach innych i każda świeczka to jedno serce. Życzyłbym sobie i wszystkim aby te świeczki skłoniły do refleksji nawet nad taką "błahą" rzeczą jaką jest zakup kasku. Błahą? Ilu z Was pójdzie po rozum do głowy jak zobaczy palące się znicze i "wyciągnie kaski z szafy",lub poprosi o kasę rodziców. Tych zniczy prędzej czy później nie będzie, ale ludzie będą mądrzejsi. Niektóre z Twoich wytłumaczeń Paul wydają się być lekko przesadzone typu "...a jak ktoś na rowerze jadąc przewróci się do rowu i walnie głową w taki krzyż??" "...Po to sa rowy żeby hamować wyjazd samochodu poza jezdnie i zatrzymać go bez ew strat a tu ktoś zaśnie i wjedzie w nagrobek!... " Krzyże nie są traktowane jako obiekty małej architektury i Zarząd Dróg nie usuwa takich rzeczy, ponieważ nikomu one nie przeszkadzają. W niektórych miastach wycina się drzewa aby poszerzyć tzw. "pas ostatniej szansy", ale nie przesadzajmy...
Na marginesie dodam, że piszę to z bliznami na twarzy po 13 szwach i czekam na wizytę u stomatologa w celu wstawienia 3 zębów. 3 tyg. temu miałem wypadek, prawdopodobnie piszę tego posta bo miałem kask...
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

przeczytalem wypowiedz paula i powiem wam ze sie zgadzam, z mizziem bylismy dzis popgladac skatepark, serce ze zniczy full kwiatuszkow..... co to kurcze ma byc grob ?...... moze to dziwne ale jak tylko otworza skatepark z powrotem to szybko znikna te swieczki, nie ma nic przyjemniejszego niz jezdzic obok rzedu zniczy i wiency ( wiencow ? ) pogrzebowych ;/

heh a dzis jak podjechalismy...ci ludzie jak sie na nas patrzyli, potworne uczucie, wrogie spojrzenia jakby to byla nasza wina ;/.

szkoda kolesia, bo za mlody byl, ale to nie powinien byc teraz powod do nagonki na wszystkich jezdzacych..... mnie sie jeszcze nie zdazylo ale kolegom owszem -> slowne zaczepki od przechodniow ;].

w kazdym razie, gdy odbedzie sie pogrzeb, odradzam polinteligentnych pomyslow w stylu solidarnego przejazdu rowerkami za pogrzebem, a powody mysle ze sa oczywiste i nie trzeba madremu czlowiekowi ich przedstawiac, a jak kogos zacheca dyskusja na te temat to prosze odnalezc sobie wspomniany juz temat o smierci chlopaka na dircie w krakowie.

a tak w ogole to czas na EOT, bo juz wystarczy tych madrosci moich i waszych, nic to nie zmieni, a jedynie wytwarza preteksty do kolejnych klotni.. przynajmniej niech w takim topicu bedzie wzgledny spokoj ;-)

---------------------------------------E O T--------------------------------------------
ten koleś pode mną to ***** :D:D
Forgeh
Kontakt:

Post autor: Forgeh »

Moim zdaniem w ogole bez sensu bylo naglasnianie tej sprawy w telewizji. Zawsze tak jest ze gdy ginie pelno ludzi na drogach w samochodach to nic, tylko jakas mala zmianka, a gdy zginie ktos w sposob nietypowy wykonujac jakies dziwne rzeczy to zaraz to naglasniaja, a stare babcie bereciary zaraz zaczynaja mowic jaka to mlodziez teraz szalona itp. :P
Wiesław PO
Kontakt:

Post autor: Wiesław PO »

[*] Żal mi chlopaka , u nas w Łodzi na dwóch miejscowkach (Wąwoz i uskok) tez sie zabili dwaj rowerzysci, do tej pory sa krzyze i znicze na tych miejscach.
wóda , wino i grube baby to moj zywiol
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

przykro [*]
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

naglasnianie w telewizji.... sprawa niemal zagadkowa, czemu akurat wybieraja takie durne przypadki. dwoje moich znajomych zginelo rok temu w burzy kiedy na ich samochod spadlo dzewo - tego jakos nei bylo w telewizji. jest natomiast "tragiczna" smierc jakiegos goscia, ktory rownie dobrze mogl sie zabic nie w skateparku a na ulicy robiac OTB z powodu dziur... tylko jest "fajnym" pzredstawic problem kontrowersyjny, ze dzieci biora sie za niebezpieczne sporty i sa nieodpowiedzialne... z paulem sie po czesci zgadzam, jesli skatepark to teraz cmentarz to lekko przesadzili. natomiast co do krzyzy przy drogach to sie nie zgodze, sam czasem taki krzyz odwiedzam...
www.trialshop.pl
DtoM
Kontakt:

Post autor: DtoM »

[*] szkoda chłopak :(

SŁUCHAJCIE! pomyslcie jak w byli byscie początkującymi bikerami na zwykłych mtb z marketu To WYJECHALI BYSCIE POSKAKC W KASKU NA MIASTO????? Ja jezde 2 lata cos juz tam umiem i jak wyjezdam z kolegom poskakac w ochranaczach tylko na golenie to juz widac usmiech na na nie których twarzach a szczegulnie na twarzch deskopoh........ a mieszkam w nie wielkim miescie

[*]

STREET
XgarfeldX
Kontakt:

Post autor: XgarfeldX »

teraz pewno stado babci bedzie protestowac by zamknąc skatepark ;/ bo to zbyt niebezpiecznie miejsce
tak szczerz pisząc to wszyscy musimy byc swiadomi ze to sport ekstremalny i takie ryzyko jest wliczone w tą zabawe.
szkoda chłopaka ale sam chyba wiedział co moze sie stac nie miał 7lat tylko 15 w tym wieku ludzie chyba są juz swiadomi co robią
kask to podstawa ja bez kasku nawet jade "do sklepu po bułki i mleko"
co do frajerów co sie smieją z ludzi w kaskach to banda frajerów i szpanerów wiec no comment :[
"Życie idioty to nie bułka z masłem"
eschen
Kontakt:

Post autor: eschen »

bez wzgledu na czym sie jezdzi na markecie czy na wypasie, kask powinno sie zakladac, bezwzgledu czy sie ma 5 czy 50 lat
szpiganek
Kontakt:

Post autor: szpiganek »

<*>
ODPOWIEDZ