Piasta tył ok 200zł

DRE
Kontakt:

Post autor: DRE »

a co myslicie o piascie dangerous mike FERMENTOR ?? ma 5 zapadek i 2 mazynowki . oto link http://www.dangerousmike.com/piasty.html
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

Lepiej dolozyc do piasty, niz za jakis czas jeszcze jedna piaste kupic...... taniej wyjdzie. Jak kupowac to raz a dobrze. ja tak sie staram robic i dobrze na tym wychodze.
Ja akurat mam piaste Woodmana za 175 zł i narazie sie trzyma :D:D:D:D:D:D
http://www.rowerowy.com/index.php?stron ... sekcja=166 tak ona wyglada.
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
zinow
Kontakt:

Post autor: zinow »

ja ci polecam jak jzu sie zastanawiasz nad drozszymi
http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2502
mam ja juz 2 tygodnie i jest mega, po prostu boska, polecam
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

do niedawna poleciłbym grimecę ale ostatnio wygięła mi się w niej ośka więc nie polecam; na rowerowy.com jest kupę różnych piast, może tam coś znajdziesz;

pozdro
Lewy
Kontakt:

Post autor: Lewy »

zinow - już się nie zastanawiam, 200zł to żelazna granica, więc chyba wezmę win zipa za 135zł, kolega ma od jakiegoś czasu, chodzi fajnie, łażyska maszynowe..
(...)
MARIO
Kontakt:

Post autor: MARIO »

poweim ci co mialem ze swoim coasterem kupilem piaste to sie zazebiala sie 32 razy na obrot bylem pewny ze sie rozleci, w pierwszym tygiodniu jazdy przejechalem ok 30 km przepuszczala , teraz zrobilem na niej jakies 100 km i zazebia sie 16 razy ale nie przepuszcza i na prawde bardzo mocno trzyma
dmitrij
Kontakt:

Post autor: dmitrij »

halo spin doctor za 240zł z www.weez-bikes.pl. Mam i polecam.
Lewy
Kontakt:

kupie tego winzipa, bo zauważyłem że pękła mi dm 24... :(
(...)
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

==============================

Dość ważna uwaga, DaBomb leci w h*ja, ich piasty sprzedawane w pl za posrednictwem DC dokladnie chodzi o HSR10 majace od strony tarczy tuzy srebrny stozek (bo jest wersja z czarna tuleja) nei maja wcale bebenka na lozyskach maszynowych, i wsrodku sa 2 zapadki a nie 3. Dzwonilem w tej sprawie do DC i byli mocno zdziwnieni (i mysle ze dosc szczeze).
Róznica jest taka ze po wypadzie w bloto predzej czy puzniej powstana luzy i wrzery w powierzchniach tocznych bebenka co za tym idzie bebenek bedzie mial tendencje do krecenia sie razem z kolem i w skrajnych wypadkach bedzie popychal lancuch na korbe, co w momencie gdy sie nie pedaluje (bo sie naprzyklad leci;) ) moze byc dosc wkur*iajace, o takich problemach jak trzaski z bebenka ktory ma luzy i tyle zapadek co XC'kowka to juz niewspomne.
Ale najgorsze jest to ze jak to nawet rozbierzecie to nei ma jak wymienic lozysk i piasta do wywalenia :(
To juz lepiej jest zbudowany point disc stop pro, bo mimo ze nei jest na maszynach to ma 3 pieski i pozadne duze kulki i co najwazniejsze konkretne uszczelnienia, po zimie znalazlem w tej piascie nadal smar w oryginalnym kolorku.
obecnie jak juz pisalem jestem bez piasty bo mi poczta polska ja zajebala i chyba kupie dabomba ale hsr12, no chyba ze cos ciekawszego mi wpadnei w oko :D

==============================
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

coaster sie kumplowi rozwalił po 4 mmiechach z czego jakieś 2 i poł rower stał bo on był kupiony od innego kolesia mniejsz z tym wzieli mu na gwarce na miodowej w poniedziałek i zobaczymy..win zip albo coś typu da-bomb
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Lewy
Kontakt:

odnawiam temat żeby mi jeszcze ktoś coś o tympowiedzieał.
(...)
lokou
Kontakt:

Post autor: lokou »

z tego co widze najlepsza by byla jednak piasta reborna, masz tansza wersje za 249 albo ta na os 10 mm za 279, da bomb nie ma sensu szybko padaja zapadki a jest drozszy bo 299 zeta
ODPOWIEDZ