Kraków nie dla rowerów?? MASÓWKA

Cosmos
Kontakt:

Kraków nie dla rowerów?? MASÓWKA

Post autor: Cosmos »

Z bólem serca musze przekazać ta jakże niemila wiadomosc... W Radzie Miasta jest przygotowywana uchwla zabraniajaca przewozenia roweru autobusami i tramwajami... Cytat z Gazety Wyborczej: "Pasażerowie skarżą się, że rowery zajmują dużo miejsca, są brudne i można o nie podrzeć rajstopy, płaszcze czy siatki"... nie mam pytan....
moge sie zalozyc ze wielu zgredow staruszkow skur... w zwiazku z nadmiarem wolnego czasu postanowilo uprzykrzyc zycie krakowskim rowerzystom... zglaszali skargi itp bardzo czesto nadinterpretowane... "można o nie podrzeć rajstopy" buahahahha ale ktos wyskoczyl no szkoda gadac... takie farmazony to niech sobie do nie powiem czego wsadza...
Szczegolnie w Lasku Wolskim (naszej stalej miejscowce) wjezdzamy na gore trasy autobusem... fakt zdarza sie nam ze jest nas duzo, czasami jest glosno ale to standard wsrod mlodziezy (nie tylko rowerzysci a wszystko co zle to oczywiscie my)... ostatnio zaczynalo byc dobrze dopoki kierowce nie zaczynali sobie leciec w kulki... czasami nawet przejezdzali kolo przystanku jak widzieli grupki rowerzystow (a takze pasazerow)... to jest naprawde sku....nstwo... szkoda gadac...
I to jest najgorsze bo nasza najlpesza mijscowka pozbawiona zostanie (najprawdopodobinej) transportu ktory w tym sporcie jest jakze potrzebny...
nie wiem co zrobimy ale na razie mam plan aby z miejscowym klubem wystosowac jakis wniosek lub pismo do Rady miasta w tej sprawie... nie wiem czy to cos da ale warto...
http://cosmos.pinkbike.com/
Cosmos
Kontakt:

Jeszcze wspomne o mega patencie w naszej linii do Lasku Wolskiego... z tylu autobusu zamontowano bagaznik na 4 rowery... pomysl moze i dobry ale wykonanie zdecydowanie suxx
po 1. wchodza tam tylko 4 rowery
po 2. rowery mozna zaladowywac tylko na zajezdni (a wsiadamy do autobusu zwykle na 2 przystanki przed koncem)
po 3. niektore (a w zasadzie wiekszosc) rowery zjazdowe tam po prostu nie pasuja...

pomysl to byl dobry ruch ze strony mpk ale mogli by to zrobic lepiej bo takie rozwiazanie sie malo co przydaje...
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

a moze takie linki z tylu autobusu zeby mozna bylo sie zlapaci i jechac za ?? na tej jednej trasie i zeby kierowca nie zapierdalal zbyt szybko
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Wspolczucia, ale moze da sie cos z tym zrobic? Zbierzcie sie w grupe (bmxy, dualowcy, dirtowcy, xc itp) i wystosujcie petycje do prezydenta miasta czy innego ***** co wymysla takie wspaniale pierdoly. Moze to cos da?

W Warszawie w sumie dalo to tyle, ze od 1 lipca bedzie mozna przewozic rowery w kazdym srodku miejskiego transportu za darmo. Do tej pory to rowery mile (chociaz nie zawsze) widziane byly jedynie w metrze a i tak trzeba bylo za nie placic (i to biletem normalnym).
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
EDI
Kontakt:

Post autor: EDI »

Nawet nie niech nie pier**om niedawno to skur***nom płaciłem 70 zeta !?
Kogos tu poniosło i to mocno ,mpk sie powinno otrzonsnać i robic na nas interes a nie!?

A jak nie zrobi tego MPK to moze ktos by sie tym zajmioł bo naprawde duzo sobu wyjeza codziennie pod zoo!!
EDI
Kontakt:

moze porobmy jakies konstrukcje umozliwiające podpiecie sie rowerem do autobusu?:D LOL linke do tego bagażnika przyczepimyi jazda
Cosmos
Kontakt:

linka raczej niebezpieczna... mozna ale to na krotka mete... jutro porozmawiam ze znajomym i zobaczymy co da sie zrobic...
EDI
Kontakt:

rozkminiłem bierzesz drążek o szerokosci kierownicy przywiązujesz linke gdzies 2 metrowom a na droim końcu taki jkaby hak pojeżdża autobus zarzucasz hak na bagaznik i jazda do gury :DDDD
Diamondback
Kontakt:

Post autor: Diamondback »

hmmm.... lipa :/

ciekawe komu tak bardzo to przeszkadza?
Ludzie to sie naprawde nudza -chodz ostatnio zrobila sie straszna moda na rowery to juz nie to samo co 5 lat temu gdzie mozna bylo spotkac w wolskim na trasie z 10osob (teraz brak slow cale rodziny na trasach i trzeba zwalniac :(
david
Kontakt:

Post autor: david »

czytalem ostatnio ze w gorach na slowacjii czy gdzies zrobili taki motyw,
ze powyciagali polowe siedzen z autobusu, bo duzo rowerzystow na szlaki jezdzilo nim i sie nie miescili

jakby takie cos zrobic pod ZOO to by bylo spoko, polowe autobusu dla nas, a polowe dla staruszek
a jakby stala tam gdzie nie ma siedzen i sie pobrudzila albo sobie potargala rajstopy :d to juz jej problem

taki walek mozna by zrobic np. w jakims starym Ikarusie, tylko czy on tam sie zlozy na tych zakretach, no i trzeba by takie cos do MPK napisac
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, Cosmos to czym będzie sie wyjeżdżać pod zoo. Bez dh busa to już nie będzie to samo. Mam nadzieje że to jakiś żart, chociaż jeśli piszesz to TY to raczej jest na serio, niestety.
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Cosmos
Kontakt:

przykro mi to jest prawda... na razie projekt uchwaly jest przygotowywany... jeszcze go nie zatwierdzii wiec moze sie uda cos zrobic... no w dzisiejszej wyborczej w dodatku krakowskim jest jak cos...
Skylinegtr
Kontakt:

Hmm to może trzeba jakąś petycje napisać, podpisali by się wszyscy ( byłoby trochę osób) i może coś udało by się zrobić.
MOnster Garage
Skylinegtr
Kontakt:

Cosmos ta petycja mogłabybyć tak jak napisałeś przez dębnicki, wtedy może dałoby większy skutek, oby się udało :(
MOnster Garage
nisan
Kontakt:

Post autor: nisan »

panowie !! na rowerach się jeżdzi a nie wozi je autobusem !! do lasku wolskiego, spoko, rozumiem, niektóre rowery do dh to naprawde cierzko tam dzwignac bez auta, ale po mieście w jakim celu wam jest potrzebny autobus? przecierz przez korki jestem kilka razy szybcie na rowerze niż mpk !!
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ty...

I nie pytaj po co skladalem taki rower... wiem co robie, chce taki miec i ponosze tego konsekwencje ;]

W sumie to praktycznie zawsze na nim jezdze. Ale sa sytuacje ze np urwe lancuch 10km od domu i co? Nio ze deka mi sie nie widzi isc z buta, juz pomijam zmeczenie, DRESY QRWA!

Qrwa co za chore panstwo, wszystko contra, zero pomyslow, zero innowacji, a tylko zakazy , nakazy i wpierdalanie sie wszedzie gdzie nie trzeba i psucie co sie da... rrrrrrrrrr

Czesi maja trasy, wyciagi, autobusy , WSZYSTKO! , niedlugo beda im laski paue stawiac w cenie biletu,

A polaczki? A polaczki zapierdalaja z buta i to jeszcze nie wszedzie im wolno wejsc, bo ****** PARK NARODOWY, ktory naturalnie rowerem zniszcze , rozpierdole zasmiece zdewastuje spale wpizdu kurwa mac...

Ale jak napierdaja masy pojebanych dzieciakow zwiedzac lasek , szczaja , sraja , smieca to jest git...

Ja pierdole, sorry za off ;/
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

no no ja tu widze niezly powod do tego zeby zoorganizowac masówke :D
-MichaL-
Kontakt:

Post autor: -MichaL- »

A my zlozmy skarge ze stare baby w autobusach smierdza i awanturruja sie i wogole.
I niech im zakaza wjezdzania pod zoo autobusem. Bede smigac na gore na piechote. :P
A tak na serio to trza by cosik zrobic.
wasyl
Kontakt:

Post autor: wasyl »

hihiihihhihihi we wroclawiu juz od dwoch lat jest zakaz jezdzenia z rowerami w komunikacjach miejskich i jakos dajemy rade ;]
http://dirtjump71.magma-net.pl/
ODPOWIEDZ