nie ma tam rzadnej śrubki na imbus 2 lub 3 to okrągłe między tulejką a korba to wbite zabezpieccznie - rozwiercić albo na hama dokręć
najprawdopodobniej urwiesz i tak gwint już to przerabiałem u siebie - gwint w korbie się całkiem rozpieprzył. możesz u tokarza wytoczyć większą tulejkę i rozwiercić korbę - ale ja się poratowałem w jeszcze inny sposób - obróciłem ta holernątulejkę tak ze szersza główka wchodziła z 2 srtony korby - ledwo się tzryma ale jak wkręcisz pedało zaczyna ono ściskać ową tulejkę - musiał bym ci to jakoś narysować albo zrobić zdjęcie wbrew pozorom działa chociarz myślałem ze już bende musiał nowe korby kupić.
Daj maila jak chcesz jakąs fotkę owego holerstwa
"zauwarzylem że mam luzy na pedale ale to sa legestery na 2005 to mnie to zdziwilo"
no mnie to wcale by nie zdziwilo peklo mi lozysko w takich na pol na scierzce rowerowej
mimmokuski@o2.pl właśnie coś ten imbus nigdzie niewchodził zwała;/ to niewiem jak to zrobię;/ niechce rozwalić korby Eee... u... no ale to wystarczy że dokupisz - dokupiłes nowe i sie kręci - mi se one świetnie sprawuja mimo hardtail DH
pozdro THX
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
Jezeli sobie nie poradzisz to jedź do "Serwisu 24" na Cieszyńską (DO SKURY) wczoraj u niego byłem i rozwiązywał dokłądnie taki sam problem u jakiegos klienta. Cenił sie za to bodajrze 20 zł.
Kamolchyba ci sie cos pomylilo tutaj gwint jest w te sama strone co w pedale.mimmoniedtety nic nie doszlomotomyszjak bym nie mieszkal w wawie to juz bym byl dawno na tej cieszynskiej byl.
moj kumpe tez mial problem z tulejkami w jakiejsc korbie truvativ'a nie pamietam dokladnie co to bylo caly gwint mu wypadl razem z pedalem .. :/ poszedl do tokarza zrobil nowa tulejke (troszke wieksza) i nagwintowal korbe i teraz smiga i nic sie nie wali sprobuj tak zrobic i bedzie spox :]
wkoncu nowa ramka :]- a-gang p.m. 2006
http://www.pinkbike.com/photo/914626/
To jest totalne gówno z tymi tulkejkami........ja ją przekrtęciłe że ten opin rozerwało i sama się zblokowała, luzów niema, ale dalej coś przeszczy, bleh.....przekręć to gówno na maxa i będziesz miał spokuj, tylko gorzej z wykręceniem i odzyskaniem tulejki......
vandall pisze:Kamolchyba ci sie cos pomylilo tutaj gwint jest w te sama strone co w pedale.
nie nie ! własnie o to chodzi jak wkręcisz pedał odwrtonie to na pewno poluzujesz tulejke, i moja np. już jest przerobiona przezemnie, że tylko bym ją złapał lekko imadłem i nara