budujemy nowy bajk :)
-
- Kontakt:
budujemy nowy bajk :)
Wiecie co? Moja tlusta locha (kona) wkurzyla mnie tak, iz miarka sie przebrala i skladam nowy rower. Nie dosc ze malo zwrotna to ciezka(hehe ok. 20 kg) i lamliwa. Chce zlozyc w miare lekki sprzecik typu dual/street. Mysle czy by nie zrobic czegos o konfiguracji:
-koszmar
-black albo inny mocny amor o nie za duzym skoku
-bad mama i moto
-kolka na dx 32
-korby hussefelt
-hayesy hfx9
a reszte pozniej obmysle...
co o tym sadzicie? i czy to bedzie w miare nieciezkie...
kilka tysiaczkow moge na ten rower przeznaczyc wiec jestem otwarty na wasze opinie/ poprawki ^^
-koszmar
-black albo inny mocny amor o nie za duzym skoku
-bad mama i moto
-kolka na dx 32
-korby hussefelt
-hayesy hfx9
a reszte pozniej obmysle...
co o tym sadzicie? i czy to bedzie w miare nieciezkie...
kilka tysiaczkow moge na ten rower przeznaczyc wiec jestem otwarty na wasze opinie/ poprawki ^^
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Ja bym bral inna rame! Rama to podstawa! Jak juz chcesz miec nie lamliwy sprzet to Albo ramka NS extreem (wcale nie jest ciezko, jest zajebista, konty i wogule) albo DC Kok (nie wiem jak sie pisze...) i od tego zaczol bym bydowe roweru... do solinych podstaw. I zaoszczedzil bym na chamulcach na zecz Shermana a reszta wg uznania.
sid - czyzbys nie lubil koshamra? mi ta rama BARDZO odpowiada. koshal z ekipa lataja na niej i sie trzyma. nie to zebym zachwalal rame kumpla czy cos ona mi sie osobiscie podoba. ale kwstia amora - nie black :] cos niekoniecznie ciezkiego ale zeby raczej trzymalo - w koncu to ma byc do skakania a nie xc :) moze zeczywiscie sherman, shiver (?) czy cus.bad mama - za szeroka. moze tioge duala, ladnie podniesiona. mostek ok tutaj to trudno szukac innego.
kola - dx32 odpadaja sa w hooj ciezkie. dm24. w maire jeszcze lekkie a wytrzymale bardzo.
pamietaj zeby z odchudzaniem bika nie przesadzic. ps twoj rowerek to na oko nie 20 kilo bez przesady :)
korbki ok. hample - czemu nie nie mam obeznania nie wypowaidam sie.
moze zaoszczedz troche masy na oponach. jakie sa jakies w maire jeszcze szerokie i lekkie? nie wiem ale pewnie w hooj drogie :P
dla obnizenia masy - single speed? akurat koshmar pasuje bo ma poziome haki (moze miec)
moze od razu kolo 24; z tylu? w sumie nieglupi pomysl. jeszcze pierdolki jak stery siodlo ale to juz kosmetyka.
kola - dx32 odpadaja sa w hooj ciezkie. dm24. w maire jeszcze lekkie a wytrzymale bardzo.
pamietaj zeby z odchudzaniem bika nie przesadzic. ps twoj rowerek to na oko nie 20 kilo bez przesady :)
korbki ok. hample - czemu nie nie mam obeznania nie wypowaidam sie.
moze zaoszczedz troche masy na oponach. jakie sa jakies w maire jeszcze szerokie i lekkie? nie wiem ale pewnie w hooj drogie :P
dla obnizenia masy - single speed? akurat koshmar pasuje bo ma poziome haki (moze miec)
moze od razu kolo 24; z tylu? w sumie nieglupi pomysl. jeszcze pierdolki jak stery siodlo ale to juz kosmetyka.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
z calym szacunkiem dla Koshmara... ale nie ma na polskim rynku ram mocniejszych niz NS extreem i DC Kok... a dodam, ze NS wcale nie jest ciezki (streetlegal tak, ale ta druga juz nie). Ja bym bral NS extreem jest zajebista, jest nie ciezka, jest STALOWA i nie do zajebania. Jak juz ma byc nie lamliwe to TA RAMA! restza wg uznania. No i ja przede wszystkim shermana polecam :)
Nie no streetlegal jest tylko do streetu i to hardcorowego. Bardziej uniwersalna byla by ta druga ramka ktowa wazy ponizej 3 kg.
Moim zdaniem na pierwszym miejscu jest wytrzymalosc i praktycznosc dopiero puzniej gusta. Wole miec ramke na ktorej siwietnie sie jezdzi i jest super wytrzymala, a nie taka ktora mnie i innym bedzie sie podobac. Mnie moj Spec podba sie srednio (wizualnie). nie do niego nie mam, ale widzialem ladniejsze, za to zajebiscie mi sie na nim jezdzi! I o to chodzi! Nie zamienie go nanic, chyba, ze doemo 9 :P
Moim zdaniem na pierwszym miejscu jest wytrzymalosc i praktycznosc dopiero puzniej gusta. Wole miec ramke na ktorej siwietnie sie jezdzi i jest super wytrzymala, a nie taka ktora mnie i innym bedzie sie podobac. Mnie moj Spec podba sie srednio (wizualnie). nie do niego nie mam, ale widzialem ladniejsze, za to zajebiscie mi sie na nim jezdzi! I o to chodzi! Nie zamienie go nanic, chyba, ze doemo 9 :P
siema, tutaj ktos sie wypowiadal co do cocka, mam ja od 2 tygodni w domku, jeszcze nie jezdzilem, ale powiem tyle, jest zajebista, na prawde ja polecam, katy super, te dwie rury oziome zajebiste, niziutka tuta podsiodlowa i te haki poziome sa bomba, na dodatek jak wezmiesz u producenta to wtedy piaste na tyl pod tarcze 36 zebow podajze Da Bomb XSr masz taniej o jakies 200zł. Polecam ta ramke.
eh dex przeczytaj uwaznie - rufus pisze ze chce zlozyc lekkiego bika wiwec coz tego ze sunrims sa zajebste jak ciezkie??
hmm jak sie sypniesz bardziej kasa to mzoe juz maviki kup( ni pamietam jak tegoroczne maja oznaczenia kurde) one sa drogie ale wytrzymale (trudno zaprzeczyc :]) i w miare lekkie
hmm jak sie sypniesz bardziej kasa to mzoe juz maviki kup( ni pamietam jak tegoroczne maja oznaczenia kurde) one sa drogie ale wytrzymale (trudno zaprzeczyc :]) i w miare lekkie
www.bikeaction.pl
-
- Kontakt:
Koshmary sie czesto lamia? Bo ja na razie slyszalem tylko pozytywne opinie na temat tych ram... a jak u nich z geometria? Zalezy mi na tym by rama byla zwrotniejsza. Dotychczas mialem dlugie tylne widelki i tylko mi to przeszkadzalo... ciagle tylko lecialem na dziobaka, bunneygo sie ciezko robilo itp.) :/
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.