180'ka ... jak sie tego gówna nauczyc :)
Hmm ja sie uczylem 180* z Bunnego i wychodzilo mi tak z 150* max poczym kumpel doradzil mi wybijac sie z 2 kół. Na poczatku wydawalo mi sie to jeszcze trudniejsze ale jak zaczailem oco chodzi strwierdzilem ,ze znacznie latwiej robi sie z 2 kół... w chwili obecnej na plaskim robie okolo 270* planuje sprobowac 360* z jakis schodkow ale to dopiero jak sobie kask kupie :P
A technika mojej 180* wyglada tak:
Jade sobie dosc szybko pochylajac sie troche nad kierownikiem ,rece musza byc lekko ugiete... w pewnym momencie energicznie skrecam tylko przednim kolem wgniatajac troche amora poczym zamachniecia glowa i biodrami najszybciej i najmocniej jak umiem no i oczywiscie nogami ciagniesz pedaly do gory a noga ktora masz z tylu napedzasz tyl roweru w odpowiednia strone...
w moim przypadku mam prawa noge z tyłu wiec 180* robie w prawo...
PS. 180* to juz cos ale jeszcze trzeba z niej na fakie i sie odwrócic... mi narazie nie idze :/ jak dla mnie to trudne :/
A technika mojej 180* wyglada tak:
Jade sobie dosc szybko pochylajac sie troche nad kierownikiem ,rece musza byc lekko ugiete... w pewnym momencie energicznie skrecam tylko przednim kolem wgniatajac troche amora poczym zamachniecia glowa i biodrami najszybciej i najmocniej jak umiem no i oczywiscie nogami ciagniesz pedaly do gory a noga ktora masz z tylu napedzasz tyl roweru w odpowiednia strone...
w moim przypadku mam prawa noge z tyłu wiec 180* robie w prawo...
PS. 180* to juz cos ale jeszcze trzeba z niej na fakie i sie odwrócic... mi narazie nie idze :/ jak dla mnie to trudne :/
http://www.hid.prv.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
DX-On co do odkrecania czyli przejscia fake to tez mialem z tym problem, tylko ze ja bardziej ma z fake problem a nie z odkreceniem
mozesz odkrecac na 2 sposoby
pierwszy to za pomoca hamulca, czyli jedziesz do tulu powoli skrecasz w ktoras ze stron(potem bedziesz mogl to robic bardzo syzbko) no i zaciskasz hamulce w tym samym czasie podnoszac przod do gory i przechylajac sie w jedna ze stron
drugi sposob to za pomoca pedala, czyli tak samo jak wczesniej, jedziesz, skrecasz i przyciskasz pedal no i w tym samym czasie podnosisz przod no i przenosisz na bok
latwiejszy jest z hamulcem jednak ja osobiscie wole bez hampla to robic, jakos tak fajniej :P
mozesz odkrecac na 2 sposoby
pierwszy to za pomoca hamulca, czyli jedziesz do tulu powoli skrecasz w ktoras ze stron(potem bedziesz mogl to robic bardzo syzbko) no i zaciskasz hamulce w tym samym czasie podnoszac przod do gory i przechylajac sie w jedna ze stron
drugi sposob to za pomoca pedala, czyli tak samo jak wczesniej, jedziesz, skrecasz i przyciskasz pedal no i w tym samym czasie podnosisz przod no i przenosisz na bok
latwiejszy jest z hamulcem jednak ja osobiscie wole bez hampla to robic, jakos tak fajniej :P
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
No wiem wiem jak to sie robi bo juz nie raz mi kumpel pokazywal no ale mimo to nie moge tego zrobic :( jade na fakie i kiedy skrece lekko kolem w ktoras strone i zlapie za hebel to nie mam takiej dynamiki by obkrecic sie... wiem ,ze musze ciezar ciala przeniesc na ta strone co sie krece no ale nie wychodzi... Jedno przychodzi szybciej drugie pozniej... bede cwiczyl i cwiczyl az sie uda :]
http://www.hid.prv.pl
-
- Kontakt:
180 z jazdy ejst fajne i zarazem zajebiście proste :D ja po 3 dniach już 180 robie pełne a czasami anwet przesadze i wyjdzie mi około 210 :D i spodobało mi sie robienie 180-tki z około 20km/h bo z 30 co dzisiaj zrobiłem to troche przesadza z kiery ręce wyrywa :D ale tak to bardzo fjane :D
http://www.pinkbike.com/photo/935615/