hone czy holzfeller?
hone czy holzfeller?
nadszedl czas zeby zmienic sobie korby... na allegro w podobnych cenach mozna dostac korby hone i holzfeller... truvativy sa w sumie drozsze, bo trzeba dokupic jeszcze do nich suport, ale za to mozna dostac z 2ma blatami i rockringiem...
o samych korbach hone nie ma wiele na tym forum, wiec prosze nie krzyczec, ze nie szukalem...
wiec co byscie kupili majac taki wybor???
o samych korbach hone nie ma wiele na tym forum, wiec prosze nie krzyczec, ze nie szukalem...
wiec co byscie kupili majac taki wybor???
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=634252 :]
Odrazu powiem tak. Ja mam HONE i nigdy bym tego nie kupił.
1. przekreciłem mikrowielowpust po 2 tygodniach
2. Pogiołem oś suportu po 1 tygodniu.
Juz nigdy nie kupie tej korby i szczerze polecam.
Kumpel pogiol oś od dirtu...
A raczej jednego stolika i to małego.
Kup Holzefeller i suport giga pipe team dh i bedziesz miał spox...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
1 jak przekreciles mikrowielowpust ??xXBIKEXx pisze:Odrazu powiem tak. Ja mam HONE i nigdy bym tego nie kupił.
2 w jaki sposob pogieles os ?
pytam z ciekawosci jak z gwarancja na te rzeczy co zalatwiles i moze rowniez inni dorzuca swoje uwagi do korb shimano hone ?
No to odpisuje.
Skakałem (tylko 3razy) ze schodów na płaskie wys. około 1,8m. Tylko nie mówcie ze nieumiem ladować miekko bo wczesniej skakałem tam wiele razy z korba XT(98r.) i suportem kinex(za 30zł) I jakos to wytrzymywało. Co do przekrecenia wielowpustu to na osi suportu wyglada jak 2 stopnie schodów. A korby były ustawione wzgledem siebie nie pod katem 180* tylko jakis 150*.
Co do reklamacji to nie uznaja tego gdyz sa to korby do endura a nie do FR.
Skakałem (tylko 3razy) ze schodów na płaskie wys. około 1,8m. Tylko nie mówcie ze nieumiem ladować miekko bo wczesniej skakałem tam wiele razy z korba XT(98r.) i suportem kinex(za 30zł) I jakos to wytrzymywało. Co do przekrecenia wielowpustu to na osi suportu wyglada jak 2 stopnie schodów. A korby były ustawione wzgledem siebie nie pod katem 180* tylko jakis 150*.
Co do reklamacji to nie uznaja tego gdyz sa to korby do endura a nie do FR.
-
- Kontakt:
Jak ktoś nie wali dropów ani nie katuje sprzetu to HONE moze wytrzyma. Ale w porównaniu z Saintem ma alu oś a Saint Stalowa i gróbsza.
W 4x jak ktos umie jeździć to wytrzyma. Jest to bardzo sztywna korba. Hussefelt+giga pipe team dh ma mniejsza sztywnosć i jak sie depnie w pedał to czuć ze jest troche miekki czego nie ma w HONE. Ale co z tego jak sie gnie oś której sie nie da wymienić. A poza tym HONE to to samo co LX(2005) rózni sie kolorem i mocowaniem zebatek(te same blaty tylko inny wyglad mocowania) A na extreme-shop widziałem LX za 300zł.
A Co do innych korb to polecam RF Prodigy DH albo jak ktos znajdzie legendarna RF nort shore.
W 4x jak ktos umie jeździć to wytrzyma. Jest to bardzo sztywna korba. Hussefelt+giga pipe team dh ma mniejsza sztywnosć i jak sie depnie w pedał to czuć ze jest troche miekki czego nie ma w HONE. Ale co z tego jak sie gnie oś której sie nie da wymienić. A poza tym HONE to to samo co LX(2005) rózni sie kolorem i mocowaniem zebatek(te same blaty tylko inny wyglad mocowania) A na extreme-shop widziałem LX za 300zł.
A Co do innych korb to polecam RF Prodigy DH albo jak ktos znajdzie legendarna RF nort shore.
mam korbe Holzfeller i różni się ona dośc znacznie od husselfelta, głównie chodzi o to że Holzfeller to juz całkiem inny stop aluminium 7050 TV (Hussefelt 6061-T6), oczywiście mocniejszy =), Holzfeller nie ma tuleji z gwintem do pedałów i dużo ładniej wygląda =)
http://www.pinkbike.com/photo/797842/
Yyyyyyyyyy,hussefelt sie gnie oh my god,u nas typ kompletny kaleka walil dropy 5m rzucal rowerem i wogole akorby od dwoch lat prosciutkie,ja je mam pol roku a tez strzasznie mi sie korby giely od zapeirdalania a z tymi nic,holzfeleir sa zajebsite,poprsotu moje amrzenie jezeli chodzi o korby,sa mocne,a jednoczesnie lekkie.pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com