napinacz do korby 3-zębatkowej ?

Durf
Kontakt:

napinacz do korby 3-zębatkowej ?

Post autor: Durf »

Czy coś takiego wogóle jest ? Bo mialem zamiar kupowac caly zestaw (korba, support, napinacz) ale pomyslalem po co mi to, kiedy korbe mam dobrą, support tez, tylko łancuch czasem spadnie na mniejszą zębatkę - i dlatego potrzebny by był jakis napinacz do srodkowej zębatki. Moze znacie jakies nawet domowe patenty na to ? Zaznaczam ze nie mam przedniej przerzutki bo nie pasowała mi do nowej ramy.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

do korby 3 rzedowej nie ma typowo - dopasuj sobie jakis przeznaczony pod 32 zeby ale kolka pewnie by ocieraly o duzy blat ,latwiej bylo by do duzego dopasowac

i jeszcze jedna sprawa przy jednej tarczy z reguly nie wiele potrzeba do odpowiedniego ustawienia koleczek - w lini z blatem - a przy odsunietym blacie musial bys dac dluzsze sruby do kolek i podkladki co za tym idzie pod naporem lancucha moglby sie latwo giac
www.mm-foto.pl
Ludu
Kontakt:

Post autor: Ludu »

sa takie rolki zakladane na ramie koszt ok 40 zl ale rolka jest ruchoma na boki jak zmieniasz przerzytke to ona sie przesowa a lancuch i tak napina i tak ale nie jest to super produkt trza go czesto czyscic bo zaczyna skrzypiec ale ogolnie ja narazie na takim czym,s jezdze i nie nazekam lancuch nmie spada a jest napiety dos ok to jak chcesz to polecam
__Panracer__
Kontakt:

Post autor: __Panracer__ »

tak są takie na rame kupisz za chyba 46 zł ale nie podchodzi do każdej ramy musisz mieć dobry profil ramy mi np. nie podszedł :( ale to jest h*****
http://www.pinkbike.com/photo/934498/|| gg 1868226
Kacuś
Kontakt:

Post autor: Kacuś »

wiesz jak jeżdzisz na jednej zębatce to lepiej jednak odrzałować kase na korbe naprzyklad truwatiw i do tego jakis tani napinacz napewno znajdziesz a jak chcesz na trzy rzędy to terz takie cuda istnieją.Także wszystko da sie zrobić
Riding a bike is only way to stay allive
maciek987
Kontakt:

Post autor: maciek987 »

lol z tego co wiem to takie coś nie istnieje ale jak by było to bym sobie sprawił
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

wiec chyba poszukam jakies starej przedniej przerzutki, i zaloże ją jako prowadnik, i ten napinacz do ramy jesli tylko go znajde. Jakby ktos wiedzial gdzie kupic niech pisze :]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

nie kupuje tego montowanego do dolenj rurki ramy to jest badziew ! ....predzej czy pozniej bedziesz tylko zalowal

mozna samemu sobie cos takiego nawet zrobic od biedy
www.mm-foto.pl
Ludu
Kontakt:

Post autor: Ludu »

ja mam taki i naprawde nie jest tak zle lancuch napina i chodzi nawet... a w kazdym rowerowym mozna to kupic tylko trza zapytac i pewnie na allegro tez bedzie :)
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Do trzech nie ma.

Sa do dwoch, e13 na przyklad, ale ceny sa takie ze taniej wychodzi zajebista korba dh z jednym blatem + pmsocho.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
thomson
Kontakt:

Post autor: thomson »

Na 3 zebatki bedzie ciezko.
Ja mam 2+rockring i sam sobie zrobilem napinacz. Kolko odpowiednio szerokie tak zeby lancuch podczas zmiany biegow mogl sie po nim przesowac i tyle.jakies fotki w podpisie
www.gkkg.pl
ODPOWIEDZ