Czy coś takiego wogóle jest ? Bo mialem zamiar kupowac caly zestaw (korba, support, napinacz) ale pomyslalem po co mi to, kiedy korbe mam dobrą, support tez, tylko łancuch czasem spadnie na mniejszą zębatkę - i dlatego potrzebny by był jakis napinacz do srodkowej zębatki. Moze znacie jakies nawet domowe patenty na to ? Zaznaczam ze nie mam przedniej przerzutki bo nie pasowała mi do nowej ramy.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
do korby 3 rzedowej nie ma typowo - dopasuj sobie jakis przeznaczony pod 32 zeby ale kolka pewnie by ocieraly o duzy blat ,latwiej bylo by do duzego dopasowac
i jeszcze jedna sprawa przy jednej tarczy z reguly nie wiele potrzeba do odpowiedniego ustawienia koleczek - w lini z blatem - a przy odsunietym blacie musial bys dac dluzsze sruby do kolek i podkladki co za tym idzie pod naporem lancucha moglby sie latwo giac
sa takie rolki zakladane na ramie koszt ok 40 zl ale rolka jest ruchoma na boki jak zmieniasz przerzytke to ona sie przesowa a lancuch i tak napina i tak ale nie jest to super produkt trza go czesto czyscic bo zaczyna skrzypiec ale ogolnie ja narazie na takim czym,s jezdze i nie nazekam lancuch nmie spada a jest napiety dos ok to jak chcesz to polecam
wiesz jak jeżdzisz na jednej zębatce to lepiej jednak odrzałować kase na korbe naprzyklad truwatiw i do tego jakis tani napinacz napewno znajdziesz a jak chcesz na trzy rzędy to terz takie cuda istnieją.Także wszystko da sie zrobić
wiec chyba poszukam jakies starej przedniej przerzutki, i zaloże ją jako prowadnik, i ten napinacz do ramy jesli tylko go znajde. Jakby ktos wiedzial gdzie kupic niech pisze :]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
ja mam taki i naprawde nie jest tak zle lancuch napina i chodzi nawet... a w kazdym rowerowym mozna to kupic tylko trza zapytac i pewnie na allegro tez bedzie :)
Na 3 zebatki bedzie ciezko.
Ja mam 2+rockring i sam sobie zrobilem napinacz. Kolko odpowiednio szerokie tak zeby lancuch podczas zmiany biegow mogl sie po nim przesowac i tyle.jakies fotki w podpisie