Olej 5W

kubanczyk
Kontakt:

Olej 5W

Post autor: kubanczyk »

Kto wlał do Marzoka olej 5W? Szperałem po forum ale nie znalazłem konkretów.. Czas na nie:) Plusy i minusy takiego oleju i jakbyscie mogli opisac Wasze wrazenia.
NO FATE
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

polowa osob pewnie wlala.....jak plus minusy ? tan sam amorek z tym olejem pod jedna osoba bedzie chcodzil inaczej niz pod druga , chodzi mi o rozniece wagi wiec ciezko tu mowic o plusach i minusach ..

jaki amorek i ile wazysz ?
www.mm-foto.pl
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

Ja wlałem 5W castrola do Marzocchi MX Comp Coil 2003. Amor chodzi bardzo płynnie stał się trochę miększy od tego na 7,5 W. Transcarpatię przejechałem na tym oleju i wszystko ok:)niedługo będe musiał zajżeć do amorka:) zrobić ogólny serwis bo jakby nie było Transcarpatia to wyzwanie dla sprzętu....

Pozdro 2005000
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
kubanczyk
Kontakt:

Post autor: kubanczyk »

Amor to DJ I '04 a waże 95 kilo...
W sumie to jak stanie sie bardziej miekki nie ma problemu, zawsze mozna go podpompowac.
Chodzi mi o zwiększenie płynności... tak jak napisałbloszek. Nie używam tego amora do DJ tylko FR i smigania po mieście.

Jakby ktos miał ochote zapytac czemu akurat ten amor jak on nie jest do tego przeznaczony to odpowiadam ze nie miałem kasy na nic innego. A ten mi sie i tak podoba
NO FATE
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

ja też jeżdże na 5
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

mam 5W w juniorze 130mm z 2000r
mialem 7,5W

amor stal sie bardziej czuly, a nie brakuje mu tlumienia.. na 7,5W byl imho przetlumiony
nie odbija jakos szalenie, ale kolo nie odkleja sie na korzeniach
przy ostatniej zmianie dalem mniej oleju niz zaleca producent i praca sie poprawila - nie dobija (choc juz pare razy mial prawo), nie stuka przy szybkim powrocie (czyli tlumiki sa caly czas w oleju), a zaczyna sie utwardzac po 9-10cm skoku, a nie 5-6 jak wczesniej

takze polecam 5W i zalac ze 2cm mniej niz zaleca Marcok (chyba, ze jestes wybitnie ciezki)
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
ODPOWIEDZ