180'ka ... jak sie tego gówna nauczyc :)
Ja zabania sie uczylem a teraz za nic nie moge zrobic :( jak juz umiesz z zamknietymi oczami 180* to doradzam Ci sprobowac zrobic 200* i załapac hampla... jak bedizesz mial odpowiednia dynamikie to dociagniesz 160* na tylnim i masz piekna 360* :D stary to jest takie prosciutkie myslalem ,ze do tego tricku trzeba kozaka a nie dla takiego nooba jak ja. Tak naprawde mozna sie tego nauczyc w 1 dzien [ tak jak ja ] super zajawka zrobic 360* i jechac sobie dalej :D hehe zachecam do treningu...
http://www.hid.prv.pl
ćwicz ćwicz no i ćwicz ale najłatwiej jest tak że jedziesz taka wmiarowa prętkością delikatnie skręcasz jak robisz w prawo to w prawo no i mocno strasznie mocno podskakujesz i odrazu mocno ciągiwesz jak bedziesz ćwiczyć coś tam wyjdzie;] pozdro i miłe nauki :p dasz rade
my bike http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=583726 :D:D <ADASKO>
adasko nie no jasne, wiadomo sprawa, trzeba cwiczyc i tyle :)
DX-On dzis porobilem troszke tych 360 i klasyka :D fajnie to sie robi, na poczatku mi nie wychodzilo, nie moglem zalapac o co dokladnie chodzi a potem to juz luz, jutro jeszcze tylko to podszlifuje :D
DX-On dzis porobilem troszke tych 360 i klasyka :D fajnie to sie robi, na poczatku mi nie wychodzilo, nie moglem zalapac o co dokladnie chodzi a potem to juz luz, jutro jeszcze tylko to podszlifuje :D
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
DX-Onklasyka :D zaraz ide trenowac bo jeszcze nie zawsze mi wychodzi :D
CesasH21robisz ten trik z dwoch kol czy z banego? bo mi 180 z 2 kol wychodzi elegancko ale jakos zeby zrobic to z kraweznika to nie bardzo:/ chyba jade za wolno:/
CesasH21robisz ten trik z dwoch kol czy z banego? bo mi 180 z 2 kol wychodzi elegancko ale jakos zeby zrobic to z kraweznika to nie bardzo:/ chyba jade za wolno:/
CesasH21 hmm... no wlasnie nie wiem jak to jest:/ w sumie wiesz robie z 2 kol bez problemu ale z kraweznika jakos hmm... no zaczepiam przednim kolem, a jade szybko:/
co do baniaka to chcialbym sie nauczyc, znaczy wychodzilo mi ale potem zajalem sie czyms innym i slabo mi to teraz idzie:/
co do baniaka to chcialbym sie nauczyc, znaczy wychodzilo mi ale potem zajalem sie czyms innym i slabo mi to teraz idzie:/
Z kreweznika zajebiscie jest :D na oczatku zostawalo mi przednie kolo na krawezniki... zwiekszylem predkosc i to samo.. hmm... wpadlem na pomysl :
Jak jedziesz to starasz sie wybic prawie na samym koncu kraweznika i jak robisz 180* to starasz sie jakby rekoma wsunac pod siebie rower...
Uwaga - nie do przesady bo sie o mostek zabijesz :P
ale mowie ,wam to banał :] no i jedwabisty trick :D do tego fakie i odworcic 180* mmmm cudownie :D
Jak jedziesz to starasz sie wybic prawie na samym koncu kraweznika i jak robisz 180* to starasz sie jakby rekoma wsunac pod siebie rower...
Uwaga - nie do przesady bo sie o mostek zabijesz :P
ale mowie ,wam to banał :] no i jedwabisty trick :D do tego fakie i odworcic 180* mmmm cudownie :D
http://www.hid.prv.pl
-
- Kontakt:
Nie wiedzialem ze te 180 takie latwe.Przez kilka godzin sie wlasciwie nauczylem.Tylko jest problem bo jak juz zaczely wychodzic to robliem z coraz wiekszej predkosci zeby dluzsze fakie walnac i po kilku nieudanych (bo jeszcze nie robie tego jakos zajebiscie) pogialem obrecz tak ,ze sie ledwo w widelkach miescila (fakt ,ze byla gowniana i dostala juz troche po dupie).Wiec musze pomyslec o czyms i mam do was pytanie: jaka polecacie obrecz, zeby byla jak nasztywniejsza na boki (26'' 36 otworow)? Na jakich obreczach wy sie 180 uczyliscie i jak to znasza.Dzieki z gory i sorry, za lekki offtopic,ale mysle ze sie w temacie lapie.
A jezeli chodzi o pozycje to chyba lekko przed siodelkiem.Ale dla mnie najtrudniesze bylo dokrecenie koncowki.Jezeli ktos tez ma taki problem to rozwiazanie: mocno popchnac rower tylna noga
A jezeli chodzi o pozycje to chyba lekko przed siodelkiem.Ale dla mnie najtrudniesze bylo dokrecenie koncowki.Jezeli ktos tez ma taki problem to rozwiazanie: mocno popchnac rower tylna noga
ja mecze DM24 ... i naprawde daje rade w bardzo ciezkich warunkach ... wiadoma sprawa ze po robieniu 1-8 sie troche wykrzywia ale to minimalnie u mnie wrez prawie niewidoczne ... moze dlategoze w miare prosto na nia spadam ... no nic polecam dm24 ... ale jak masz tarczówe to kupuj Double Track ...
:] Bike4EvEr !
jak chcesz sztywna na boki to polecam doble traka badz supre mt, sam mam i jest super choc od 180 juz troszke sie scentrowala ale to glownie dlatego, ze mam zle zaplecione kolo:/
co do 180 z baniaka to hmm... fajny trik no ale ja mam glownie problem, bo nie wiem jak to zaczac, jade sobie skrecam w bok, podnosze przod no i ? wtedy podciagam tyl i krece? jakos nie idzie mi to teraz
co do 180 z baniaka to hmm... fajny trik no ale ja mam glownie problem, bo nie wiem jak to zaczac, jade sobie skrecam w bok, podnosze przod no i ? wtedy podciagam tyl i krece? jakos nie idzie mi to teraz
CesasH21 wiem, ze prosil pod v-ki ale ja piszac o obreczach pisalem ogolem o sztywnych obreczach:P
Talarjakie bys nie kupil szprychy w cenie okolo 1zl za sztuke to beda dobre, wazne zeby kolo bylo dobrze zaplecione
wez lepiej mamutha zamiast dm24, jezdzilem i chwale sobie to obrecz
aha, pamietaj aby wziac dobre nyple, ja mam jakies badziewackie i mi ciagle sie odkrecaja:/
Talarjakie bys nie kupil szprychy w cenie okolo 1zl za sztuke to beda dobre, wazne zeby kolo bylo dobrze zaplecione
wez lepiej mamutha zamiast dm24, jezdzilem i chwale sobie to obrecz
aha, pamietaj aby wziac dobre nyple, ja mam jakies badziewackie i mi ciagle sie odkrecaja:/