Narty

Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

Mi sie najlepiej jezdzi bo duzym puchu i skalach :) wlasnie, jake sa wasze osiagnieca w tych sportach? narty,deska. Bo ja sie w sumie moge pochwalic 360 i dropem z 6m skaly :D jezdze na nartach. No i troche grinduje, ale narazie tylko plaskie rury i kontowniki bez zakretow i nie pochyle
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

hmm, ja nie mam jakis specjalnych osiagniec w nartach- jezdze od 8 lat (o ile 2 tyg w roku mozna nazwac jezdzeniem)- preferuje carving i niezbyt strome stoki, na ktorych mozna jechac na krawedziach nie hamujac i rozpedzajac sie czasem do 70 :D Poza tym na nartach jezdze z ojcem- widzi jak jezdze i wie ze lubie czasem ostrzej ale nie przesadzam (do tej pory zadnych urazow po glebach), wiec chetniej sponosrowal mi bike'a, wiedzac ze ma mniej wiecej rowno pod sufitem :)
elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

snowbard we włoszech na każdym stoku snowpark a jak napada to 70cm puszku :D mniam :) Wole deche bo na nartach nie pojeździsz tak fajnie po lesie w głębokim śniegu.
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
jacek_mwek
Kontakt:

Post autor: jacek_mwek »

lukasx nie bede sie licytowac z Toba, ale tez jezdze dosc dlugo. nawet dluzej niz Ty, bo i starszy jestem... freeride to fajna sprawa, ale jestem konserwatysta jesli chodzi o narty... ubite stoki z szybkim sniegiem wymiataja! <lol>
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

a ja jezdze na nartach lat 12 majac 17 lat a na deske sie w tym roku przesiadam :)
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Jezdzilem od 7 roku zycia, okolo 2 lata temu przestalem na rzecz roweru calkowicie ( brak kasy )

Generalnie fajna zabawa, nigdy nie skakalem dalej niz kilka m, wiec glownie to byla po prostu jazda :)

Fajna sprawa, ale mimo to wole rower i dla mnie zima moglaby nie istniec, nie nawidze sniegu, ciapy, ciaglej odcieni szarosci na niebie i zmroku po 17...

Bleee i teraz pol roku takiej lipy :(
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
R_O_S_A
Kontakt:

Post autor: R_O_S_A »

elnariel pisze:Ja tam preferuje snowboard i jazda w puchu po lesie ... Mniam... Raz w Polsce trafiły mi sie takie warunki na Palenicy i mnie musieli siłą ze stoku ściągac.
dokladnie ja mam tak samo uwielbiam puch gdzie nie ma patykarzy!!! czesto trafiaja sie takie warunki ale oczywscie najlepiej w lesie jak pisalem wyzej na odludziu:]

teraz zmaeniam sprzet:] tzn mamuska mi kupi bo ma fiola na punkcie nart a ja na tym korzystam i mam deski:P
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

ja moge powiedziec spokojnie ze jazda w swiezym puchu jest lepsza niz bzykanie panienek poprostu czujesz sie jak bys byl na spidzie lecac na kreche w sniegu !!!
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
ZioomeK
Kontakt:

Post autor: ZioomeK »

ja mam volkl'e supersporty 6 star's lubie pojezdzic poza traskami ale raczej wole jakis gigancik pojechac...
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

lukasx ja rowniez lubie jeździc po puchu i chyba wiem gdzie jezdziles na palenicy po puchu. zaraz kolo wyciagu skrecasz w las w taka waska sciezke a pozniej wyjezdzasz na polanke z paroma domkami i tam jest zajebisty puch. ja tam rozwalilem ogrodzenie z drutu bo go nie zauwazylem.
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
ebeb
Kontakt:

Post autor: ebeb »

Ja na nartkach lubię zapierdlalać w dół stromej góry, skakać po muldkach i skoczniach i jest wypas :D
http://thecitypuzzle.pl - gry miejskie dla aktywnych

http://www.pajacyk.pl/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Ja jeździłem na kilka lat na nartach, ale jak raz założyłem snowboard na nogi (tzn na buty :P) To już nie chciałem się od niego odczepiać. Snowboard rulez, ale i tak wolę rower :)
AllMountain
Kontakt:

Post autor: AllMountain »

ja mam stockli laser sl + wiązanka fritschi (mało kto zna tę firmę, model chyba freeride na 41mm, z przodu ognie namalowane, w każdych warunkach ta sama siła wypięcia) SWISS MADE :D
najczęściej to jeżdżę slalom, potem freeride po lesie jakieś hopki, skałki, ale w tedy zmieniam narty na nordic the beast, bo stockli mi szkoda ;) no i od zeszłej zimy zacząłem grindować, ale tego dopiero się uczę, strasznie dupa bolała na pierwszym grindzie i boxie i wogóle...
jeszcze c-raila nie próbowałem, ale będzie trzeba...oj zaboli
s-mario
Kontakt:

Post autor: s-mario »

Ja smiagam juz wiele latek na nartach i na boardzie tez prubowalem ale nartki lepsze i jak jeszcze sobie sprawilem atomic beta carv 10-11 to juz jazda funowa na maxa:]
ale w sumie to chcialem o cos sie spytac przy okazji czy jest jakies forum o extreme ski w polsce cos takiego jak dla bikow dh-zone??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=244743
Mateo666
Kontakt:

Post autor: Mateo666 »

s-mario Wyjąłeś mi to pytanie z ust! :) Istnieje jakaś fajna stronka o tematyce narciarskiej??
Widze, że nie ejstem sam jeżeli chodzi o narty... :]
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=641699
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

snowboard roxx. nauczylem sie jezdzic w tydzien :))
Karolus
Kontakt:

Post autor: Karolus »

ja uwielbiam fun carving. lubie podczas zakretow klasc sie na sniegu itp :]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=120892974
AllMountain
Kontakt:

Post autor: AllMountain »

Karolus pisze:ja uwielbiam fun carving. lubie podczas zakretow klasc sie na sniegu itp :]
bodycarving fajna zabawa, zwłaszcza jak jedna narta tylko dotyka śniegu a dupą się jedzie po śniegu zamiast drugiej narty
w prawo mi bez problemu wychodzi, ale z płynnym przejściem w lewo gorzej
elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

jasiek Zaraz po zapieciu dechy w lewo w las i tam juz możesz kombinować. Nawet jechać bardzo ostro w lewo ale później wyjedziesz na droge i z buta pod wyciąg. Ośnieżone pnie... mniam :D
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
ODPOWIEDZ