dartmoor vs dragstar

gal anonim
Kontakt:

Post autor: gal anonim »

ja bym bral dragstara...
kali
Kontakt:

Post autor: kali »

Jak to jest z geometrią Dartmoor'a. Konkretnie chodzi mi odługość górnej rury. Z tabelki na stronie Velo wynika, że 13" jest dłuższa od 15", a nawet od 17". A może pomylili się i 13" jest najktótsza (byłoby to logiczne)? Miał ktoś okazję porównać 13" i 15"?
Pytam, bo moja kobieta (ok. 175 wzrostu) poszukuje ramy i nie wiemy na co się zdecydować...
[url=http://www.pinkbike.com/photo/841400/]ja[/url]
Simek
Kontakt:

Post autor: Simek »

"ale ja oceniam po jeździe a nikogo na LF kto by wymiatał to nie widzialem i długo nie zobacze bo sie poprostu nie da
taka jest prawda, nieraz bolesna.." i to pisze koleś który sie zna!- Johny GT, jeszcze nigdy nie przeczytałem głupszej wypowiedzi na tym forum...
Hope
Kontakt:

Post autor: Hope »

Kup Dragstara
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Bierz draga..... Dartmoor ma gorszą geo (to moja opinia).
Serooz
Kontakt:

Post autor: Serooz »

Ja zwykle wsztscy sie pokłucili...:D :D D:D D:D kochajmy sie
Enough!
olisko
Kontakt:

Post autor: olisko »

kurwaaa Xxsin wex nie *******....bo geometria jest różna w zalenosci od amora - kół itd. a geometria ramy różni się minimalnie...:/:/:/ pozatym ***********

a tak pozatym jestem w 100% przekonany że GT chucker jest tak samo wyrzymały albo i wiecej niz drug star....widziałem draga bez główki a chukera tylko z odjebanym mocowaniem od hamulca...

pZdR
kupie opony - slicki 3.0 na 24
kenda K-rad 26 cali
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

Simek niech zgadne: tez masz dragstara..
"jeszcze nigdy nie przeczytałem głupszej wypowiedzi na tym forum..." - ja przeczytalem: twoją .. ;/
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
bikerwashere
Kontakt:

Post autor: bikerwashere »

johny GT a jak ci powiem ze widzialem kolesi ktorzy wymiatali na dragach to zmienisz zdanie ? po prostu moze jak ejzdzisz tylko z paroma soosbami to nie przyjrzales sie czy inni umieja jezdzic....
Giant Reign
Grzyb
Kontakt:

Post autor: Grzyb »

Kumple mają Dartmoory i duro i im koreczki haczą o wzmocnienia główki, kumpel wyglebił i urwał korek :P ale to jeżeli chodzi o Duro.
Możesz kupić Johny Bravo jak piszą koledzy wyżej bo to też fajna ramka!.
Pozdro
Zimo wypier.... uciekaj !
bikerwashere
Kontakt:

Post autor: bikerwashere »

aha... i jak cos to ja nie mam dragstara :P ani zadnej z tych ramek
Giant Reign
peace133
Kontakt:

Post autor: peace133 »

dartmoor jest spoko ale np.duro do niego nie wsadzisz bo przy mocniejszym skrecie kiera ujebieszs korki :P
Dont worry Be Happy...:D :D :D
kozakjoł
Kontakt:

Post autor: kozakjoł »

Bierz ballistica albo destroyera streeta albo jumpa
Simek
Kontakt:

Post autor: Simek »

johny GT to czy mam dragstara czy nie,nie ma tu nic do rzeczy... natomiast twierdzenie "na tym sie poprostu nie da" jest grubo przesadzone. Jak chcesz to sie da. Pozatym nie sprzęt świadczy o umjejętnosciach bikera. Nie mam zamiaru bawić sie w dogadywanie :],bo już z tego wyrosłem.
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

a zes wyjebal johny nikt mi tak juz dawno humorku nie poprawil :D:D:D:D.......... sie nie da :D..wiesz to jest mniej wiecej identyczna sytuacja ( prawdziwa ) : stoje z kumplem odpoczywamy obok skateparku przyjezdza 3 ziomow na bmx-ach i jeden cfaniak zaczyna madrosci na temat manuala i co i jak sie robi :-).... po czym bierze bmxy kolesi i oprobuje, *** mu wychodzi i kwwitujwe na koniec ze na nich to sie nie da manuala zrobic bo za dlugie i nie moze roweru wyrwac do gory:DDDDDDDD

....po czym z fumflem przemykamy cichutko obok na 16' i 90mm ( ja ) i 16 i 130mm ( kumpel ) :D:D:D:D

jak sie chce to mozna, a jak nie, to buzgaj sprzet ;].

co do ramki, tak jak ktos napisal, dragstar jesli chopdzi o wytrzymalosc... naprawde duzo serii bylo i generalnie sie nie psuja, ale dartmoor ze wzgledu na duzo lepsze geo....
a problem korkow z duro dotyczy OBU ramek, wiec nie wiem o co spor ? :-) ( przynajmniej we wyszstkich takich konfiguracjach jakie widzialem...ale spilowac kawal plastiku to nie filozofia ;] )
ten koleś pode mną to ***** :D:D
ODPOWIEDZ