rady mi trza
rady mi trza
witam wszystkich. dojrzałem dzis do decyzji zalogowania sie na tym forum. jestem jego biernym uczestnikiem juz od dluzszego czasu. przegladalem starsze posty i nie znalazlem zadnego chocby zbliżonego do tego jakim Was zaraz uraczę :)
a więc:
do niedawna jezdzilem naprawde sporo na rowerku. było to jednak głównie xc z tendencją do lekkiego frirajdnięcia czasami :) jedziłem do niedawan a to dlatego, że dołączyłem do licznej grupy bajkerów bez swego rumaka. ktoś mi go poprostu za**bał. miałem sztywnego gianta na judy'm z osprzętem deore/lx. czyli nie najgorzej było ale jednak xcowo. ale niestety było. już nie jest. etap smutku mam juz za sobą. udało mi sie zgromadzic troszkę kaski więc postanowiłem kupic nowy rowerek. i teraz kieruję pytanie do was: jaki? juz wam troche podpowiadam jaki :)
potrzebuję czegoś do lekkiego fr z tendencją do xc (czasmi - czyli odwrotnie niz było:)); poza tym tym razem koniecznie musi być to full; dobrze gdyby miał hydrauliczne tarczówki; jestem skłonny zaoszczędzić dla hamulców nieco na osprzęcie. no i amorek: jako, że będę początkującym pogromcom dropów nie musi byc to wybitnie pancerny sprzęt (ale też i nie judy ;))
i teraz tak: jeżeli mieli byście jakieś sugestie z czego go składać to oczywiście wezmę to pod uwagę jednak jestm raczej nastawiony na jakis gotowy wyrób z ewentualnymi modyfikacjami. i jeszcze kwota jaką jestem gotowy wydać: 5 - 6,5 tysi; raczej wolał bym coś bliżej 5 żeby rezerwę ztrzymać na ewentualne zmiany czy to w kierunku fr czy może jednak xc;
i nie mówcie mi że to nierealne bo wiem że jednak tak
teraz troche o mnie:
mam ci ja 188cm długości i ważę 80kg. latek też mam już troszki więcej niż średnia na tym forum (24) więc hardkorowca już ze mnie chyba raczej nie będzie...
sie mi troche rozpisało ale chciałem Wam naświetlic sprawę dość dokładnie. więc to tyle. z góry dzięki za wszystkie konstruktywne rady
pozdrawiam
a więc:
do niedawna jezdzilem naprawde sporo na rowerku. było to jednak głównie xc z tendencją do lekkiego frirajdnięcia czasami :) jedziłem do niedawan a to dlatego, że dołączyłem do licznej grupy bajkerów bez swego rumaka. ktoś mi go poprostu za**bał. miałem sztywnego gianta na judy'm z osprzętem deore/lx. czyli nie najgorzej było ale jednak xcowo. ale niestety było. już nie jest. etap smutku mam juz za sobą. udało mi sie zgromadzic troszkę kaski więc postanowiłem kupic nowy rowerek. i teraz kieruję pytanie do was: jaki? juz wam troche podpowiadam jaki :)
potrzebuję czegoś do lekkiego fr z tendencją do xc (czasmi - czyli odwrotnie niz było:)); poza tym tym razem koniecznie musi być to full; dobrze gdyby miał hydrauliczne tarczówki; jestem skłonny zaoszczędzić dla hamulców nieco na osprzęcie. no i amorek: jako, że będę początkującym pogromcom dropów nie musi byc to wybitnie pancerny sprzęt (ale też i nie judy ;))
i teraz tak: jeżeli mieli byście jakieś sugestie z czego go składać to oczywiście wezmę to pod uwagę jednak jestm raczej nastawiony na jakis gotowy wyrób z ewentualnymi modyfikacjami. i jeszcze kwota jaką jestem gotowy wydać: 5 - 6,5 tysi; raczej wolał bym coś bliżej 5 żeby rezerwę ztrzymać na ewentualne zmiany czy to w kierunku fr czy może jednak xc;
i nie mówcie mi że to nierealne bo wiem że jednak tak
teraz troche o mnie:
mam ci ja 188cm długości i ważę 80kg. latek też mam już troszki więcej niż średnia na tym forum (24) więc hardkorowca już ze mnie chyba raczej nie będzie...
sie mi troche rozpisało ale chciałem Wam naświetlic sprawę dość dokładnie. więc to tyle. z góry dzięki za wszystkie konstruktywne rady
pozdrawiam
-
- Kontakt:
Skoro tylko jezdzisz , a skoczysz od czasu do czasu :
A zone z allegro 1200
Z1 fr 03 allegro - 1500
2x grimeka s12 8" - 1100zl www.rowerowy.com
Korba Hussfelt + isis = 400zl
Piasty ns - 400zl
Obrecze Vuelta - 100zl
Kiera do wyboru - 100zl
kaseta + przerzuta + maneta alivio - 200zl
Siodlo Mc Selle , albo Velo - miekkie ;] - 50zl
Napinacz pmsocho - 120zl
Mostek ns - 80zl
Stery Fsa - 80zl
+troche smieci ;]
5500zl jak dobrze wulukasz i git :)
Ewentualnie zamiast napinacza mozesz wrzucic przerzutke skoro xc... nio i wtedy i tansza korbe.
Powodzenia ;]
A zone z allegro 1200
Z1 fr 03 allegro - 1500
2x grimeka s12 8" - 1100zl www.rowerowy.com
Korba Hussfelt + isis = 400zl
Piasty ns - 400zl
Obrecze Vuelta - 100zl
Kiera do wyboru - 100zl
kaseta + przerzuta + maneta alivio - 200zl
Siodlo Mc Selle , albo Velo - miekkie ;] - 50zl
Napinacz pmsocho - 120zl
Mostek ns - 80zl
Stery Fsa - 80zl
+troche smieci ;]
5500zl jak dobrze wulukasz i git :)
Ewentualnie zamiast napinacza mozesz wrzucic przerzutke skoro xc... nio i wtedy i tansza korbe.
Powodzenia ;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
Sam bym sie na taki rower nie wypial...
Tylko ze zabilbym azone w pare tygodni...
Ale jezeli nie bedziesz na tym JEZDZIL i od czasu do czasu cos polecisz bedzie ok, zwlaszcza z jednopolka, uwazaj tylko na wachacz ;p
Ogolnie azone delikatny.
Jak dla mnie 130 skoku to taki zmiekczony sztywniak wiec mozna spokojnie podjezdzac ;]
Ale poczekaj na opinie innych.
Tylko ze zabilbym azone w pare tygodni...
Ale jezeli nie bedziesz na tym JEZDZIL i od czasu do czasu cos polecisz bedzie ok, zwlaszcza z jednopolka, uwazaj tylko na wachacz ;p
Ogolnie azone delikatny.
Jak dla mnie 130 skoku to taki zmiekczony sztywniak wiec mozna spokojnie podjezdzac ;]
Ale poczekaj na opinie innych.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Tosa inu 2600
Drop off2 (stargowac mozna do 1500) lub wedge
hample grimeki (s8) ok1000
mostek 50-150
kiera 85-wiecej
obrecze dm24 200
szprychy ~100
stery 50
opony nbx2.3 ok200
osprzet+korby+suport+piasty deore/alivio 700-1100
pedaly 50
==========================
razem mozna zlozyc za 6500 fajny rowerek.
Drop off2 (stargowac mozna do 1500) lub wedge
hample grimeki (s8) ok1000
mostek 50-150
kiera 85-wiecej
obrecze dm24 200
szprychy ~100
stery 50
opony nbx2.3 ok200
osprzet+korby+suport+piasty deore/alivio 700-1100
pedaly 50
==========================
razem mozna zlozyc za 6500 fajny rowerek.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: